Tisk – Zlínský kraj

Tisk je reprodukce nebo také přenos motivu (obrazu a textu) na potiskovaný materiál za pomoci tiskové formy a tiskové barvy. V dnešní době se hlavně využívá ofsetový a digitální tisk. Přehled tiskáren a tisku v lokalitě Zlínský kraj.

1–10 firem z 229 nalezených Filtry

1R.O.P. EUROPE, s.r.o.1 pobočka

4.9
(7)
Kvítkovická 1386, Napajedla Bezdlužná Ověřená

Společnost R.O.P. EUROPE je významným výrobcem obalů z polypropylenové fólie pro širokou oblast použití. Vyrábíme CPP sáčky se sponou i bez a CPP fólie. Kontaktujte nás!

2CATDESIGN CZ, s.r.o.

5.0
(1)
Sokolovská 573, Uherské Hradiště…
Ověřená

Provozujeme grafické studio se zaměřením na velkoplošný digitální tisk. Provádíme také potisk reklamních materiálů – sítotisk či potisk plastů, skla, plexi, samolepicích fólií, textilu, dřeva atd. Dále děláme řezanou grafiku a texty ze samolepicí fólie, výsek etiket a kroužkovou vazbu.…

3V PRINT s.r.o.

4.9
(108)
Skály 708, Tlumačov Bezdlužná Ověřená

Zajišťujeme služby v oblasti technického a reklamního tisku. Dále provádíme sítotisk, digitální tisk, velkoplošný tisk, UV a tamponový tisk, parciální a celoplošné lakování, řezanou reklamu či gravírování. Mimo jiné umožňujeme laminování, děrování či zpracování návrhů nebo úpravu grafických…

4WESTPACK, s.r.o.

3.5
(2)
tř. Tomáše Bati 1641, Otrokovice Bezdlužná Ověřená

Specializujeme se na dekorování a potisk lahví, sítotisk, potisk drahými kovy, coating, chemické matování, satinace, hot stamping, decal a termoetikety. Dodáváme lahve na víno a alkohol. Spolupracujeme s různými výrobci skla. Poskytujeme návrh nápojových obalů.

5Pospíšilová Jana - Pospa

5.0
(2)
Bří Lužů 2210, Uherský Brod
Bezdlužná

Pohřební služba s nabídkou převozů zesnulých, vázání věnců a kytic a tisku parte. Dále zajistíme kopání hrobů, hudbu a další služby dle přání pozůstalých. Pohřby vyřizujeme i v sobotu a neděli. Pracujeme nonstop.

6marketing4you, s.r.o.3 pobočky

Reklamní, marketingové a poradenské aktivity, servis pro oblasti grafiky a tisku, výroba a tisk letáků, brožur, prospektů, vizitek a formulářů.

7Prcek & spol., s.r.o.

4.5
(10)
Vrchlického 3043/14, Kroměříž
Bezdlužná

Tiskařské a knihařské práce. Dále nabízíme prodej kancelářského papíru, výrobu razítek, tepelné laminování a kopírování.Vyrábíme svatební oznámení.

8Primobal s.r.o.1 pobočka

Nabízíme výrobky z poplypropylenu a recyklované úsně. Obaly, tašky, pořadače či reklamní předměty. Snažíme se o funkčnost, ale i nápaditý design, který dnešní doba vyžaduje. Díky různým technologiím zpracování jsme schopni vyrobit širokou škálu výrobku podle přání zákazníka.

9LINEAR - reklamní agentura

Firma se zabývá výrobou reklamy. Grafické návrhy, tisk - letáky, vizitky, sítotisk. Dále potisk textilu, reklamních předmětů, bezpečnostní a technické samolepky, velkoplošný tisk.

10Grafická dílna RENO spol. s r.o.

Zaobíráme se leptání do kovů, pamětních desek, gravírování. Dále vyrábíme propagační předměty, umělecké lití bronzi, billboardy, razítka, světelné panely, průmyslový potisk, kalendáře města Kroměříž, trička s potiskem, logomanuály, velkoplošný tisk, kovové cedule. Mimo jiné poskytujeme služby…

Tisk – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Tisk v lokalitě Zlínský kraj – detailní popis

Tiskové techniky

Tisková technika je proces realizace tisku ve shodě s předlohou v daném nákladu a požadované barevnosti.

Tisknoucí místa jsou vyvýšená nad netisknoucími místy. Při tisku se obarví a tisknou jen vyvýšená místa, do prohlubní se barva nedostane.

• Knihtisk – je nejstarší tisková technika. Tisková forma je nejčastěji z kovu nebo ze dřeva a je vyrobená jako zrcadlový obraz, který se po nanesení barvy pod tlakem otiskne na papír. Používá se hlavně pro tisk knih, časopisů nebo drobných příležitostných tisků
  • Flexotisk – pružná tisková forma z gumy nebo umělé hmoty se vyrábí leptáním nebo pomocí laseru. Forma se navlékne na tiskací válec a otiskuje. Používá se na potiskování umělých hmot, fólií nebo lepenky.

Tisknoucí i netisknoucí místa jsou na tiskové formě ve stejné úrovni a liší se od sebe jen fyzikálně-chemickými vlastnostmi povrchu. Při použití mastných tiskařských barev musí být tisknoucí místa oleofilní – musí přijímat barvu a odpuzovat vodu. Netisknoucí místa jsou naopak hydrofilní – přijímají vodu a odpuzují barvu.

• Litografie (kamenotisk) – jedná se o přímý přenos barvy. Tiskovou formou je kamenná deska. V minulosti se používala pro tisk obrázků. Dnes slouží jako umělecká technika nebo se využívá při výrobě polovodičů.
  • Ofset – jedná se o nepřímý přenos barvy. Tiskovou formou je kovová tenká ohebná deska nebo polyesterová fólie. V dnešní době je to nejpoužívanější tisková technika, zejména pro barevný tisk.
  • Světlotisk – užívá formu se světlo citlivým povrchem. Po osvitu a vyvolání vzniknou místa, která přijmou barvu a otisknou se. Umožňuje kvalitní reprodukci fotografií.

Tisknoucí místa jsou zahloubena pod místy netisknoucími. Na tiskovou formu se nanese barva, která se pak z jejího povrchu setře a zbylá barva z prohlubní se tlakem přenese na papír. Tisk z hloubky vyžaduje větší tlak než u tisku z výšky.

• Hlubotisk – tisková forma nabírá do zahloubených jamek řidkou tiskovou barvu z vaničky nebo z komorové rakle. Přebytečná barva je pak stírána stěrkou z povrchu netisknoucích míst. Na potiskovaný materiál se přenáší přímo za pomoci tlaku. Nejstarší formou hlubotisku byla mědirytina a ocelorytina. V poslední době se hlubotisk používá hlavně pro umělecké tisky.
  • Tamponový tisk – barva je přenášena na potiskovaný materiál tlakem pružného tamponu. Používá se k potisku nerovných ploch výrobků nebo obalů.

Průtlačný tisk (průtisk)

Jedinou metodou průtlačného tisku je sítotisk.

• Sítotisk – tisknoucí místa tvoří otvory v síťovině, kdy tisková barva je protlačována těmito místy přímo na potiskovaný materiál. Používá se k potisku nerovných povrchů, pro tisk malých nákladů obrázků na papír, látky nebo i jiné materiály

Digitální tisk

Je nejmladší a nejmodernější způsob tisku, který ze všech tiskových technik k otisku nepoužívá tlak a také zde chybí mezičlánek v podobě tiskové desky, která by byla obtiskována na potiskový materiál. Tisk probíhá přímo, kdy soubory v počítači přecházejí rovnou na papír. Digitální tisk funguje na principu elektrografie nebo ink-jetu.

Nabízíme vám veškeré tiskové služby. Zpracujeme vám různorodé tiskové zakázky dle vašeho přání kvalitně, snadno a rychle. Přehled tiskáren v lokalitě Zlínský kraj.

• Ofsetový a digitální tisk – letáky, plakáty, zpravodaje, brožury, katalogy, vizitky, vstupenky, kalendáře, obálky, pohlednice, bloky, formuláře, tiskopisy, PF přání, pozvánky, jídelní lístky
  • Velkoformátový tisk – billboardy, bannery, cedule, fotoplátno, polepy aut
  • Reklamní materiál – bannery, roll upy, stojany, reklamní tašky
  • Maloformátový tisk – černobílý tisk, barevný tisk