Tisk je reprodukce nebo také přenos motivu (obrazu a textu) na potiskovaný materiál za pomoci tiskové formy a tiskové barvy. V dnešní době se hlavně využívá ofsetový a digitální tisk. Přehled tiskáren a tisku v lokalitě Bruntál.

1–10 firem z 34 nalezených Filtry

1Lang Jiří- ZS Design

Firma nabízí reklamní služby, ofsetový tisk, tamponový tisk, služby grafického studia a výrobu reklamních předmětů.

2GRAVOTON s.r.o.

Online prodej razítek, upomínkových předmětů a ozdob. Dále se zabýváme prodejem reklamních předmětů a prodejem razítek. Odběrové místo naleznete v Bruntále.

3Potisk triček Bruntál - Kolaříková Lucie

Smetanova 1111, Bruntál
Otevřeno od 9:00

Firma nabízí potisk triček, hrnků a reklamních předmětů.

4FIDES Bruntál - pracovní oděvy, spol. s r.o.

tř. Práce 1964, Bruntál
Otevřeno od 6:30
Bezdlužná

Naše chráněná dílna se zabývá výrobou pracovních oděvů, vyšíváním a potiskem oděvů a textilu, tiskem bezpečnostních tabulek, velkoplošných polepů, bannerů a reklamních předmětů. Prodejem pracovní obuvi, rukavic a pracovních ochranných pomůcek.

5TISKÁRNA K-TISK s.r.o.

4.3
★★★★★
(14)
Dolní 1452, Bruntál
Otevřeno od 8:00
Bezdlužná

Nabízíme tisk letáků, map, katalogů, stolních a nástěnných kalendářů. Dále nabízíme knihařské práce a provozujeme DPT studio.

7BONITEX s.r.o.

Nabízíme Vám zákaznické, věrnostní a dárkové karty, vizitky. Karty s čipem i bez čipu, karty s odlamovacími klíčenkami a karty atypických rozměrů a materiálů. Poskytujeme balení, direct mailing a další operace s kartami. Dále se zaměřujeme na výrobu speciálních náramků, klíčenek a přívěšků.

8Snášel Jakub

Jsme sítotisková firma se specializací na potisk triček, potisk mikin, pracovních triček, sportovního oblečení různých materiálů, potisk textilu. Dále nabízíme dárky s potiskem, polštáře, roušky, tašky. Můžete si vybrat vlastní potisk, kontaktujte nás.

9KOH-I-NOOR HARDTMUTH a.s. (pobočka Bruntál)78 poboček

4.4
★★★★★
(1)
Náměstí Míru 25, Bruntál
Otevřeno od 7:30

Zabýváme se prodejem uměleckých, školních, kancelářských a výtvarných potřeb. Nabízíme přípravky a pomůcky k malování, různé druhy tužek, křídy, uhle, kružidla, štětce, korekční pomůcky, razítka, obaly, penály, batohy, prodejní stojany a jiné zboží.

10RoBiN OIL s.r.o. (pobočka Rýmařov)93 poboček

Opavská 1242/54, Rýmařov
Otevřeno do 24:00

Prodej pohonných hmot, autopotřeb, nápojů, cukrovinek, zmrzliny a novin.

Tisk – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Bruntál

Tisk v lokalitě Bruntál – detailní popis

Tiskové techniky

Tisková technika je proces realizace tisku ve shodě s předlohou v daném nákladu a požadované barevnosti.

Tisknoucí místa jsou vyvýšená nad netisknoucími místy. Při tisku se obarví a tisknou jen vyvýšená místa, do prohlubní se barva nedostane.

• Knihtisk – je nejstarší tisková technika. Tisková forma je nejčastěji z kovu nebo ze dřeva a je vyrobená jako zrcadlový obraz, který se po nanesení barvy pod tlakem otiskne na papír. Používá se hlavně pro tisk knih, časopisů nebo drobných příležitostných tisků
  • Flexotisk – pružná tisková forma z gumy nebo umělé hmoty se vyrábí leptáním nebo pomocí laseru. Forma se navlékne na tiskací válec a otiskuje. Používá se na potiskování umělých hmot, fólií nebo lepenky.

Tisknoucí i netisknoucí místa jsou na tiskové formě ve stejné úrovni a liší se od sebe jen fyzikálně-chemickými vlastnostmi povrchu. Při použití mastných tiskařských barev musí být tisknoucí místa oleofilní – musí přijímat barvu a odpuzovat vodu. Netisknoucí místa jsou naopak hydrofilní – přijímají vodu a odpuzují barvu.

• Litografie (kamenotisk) – jedná se o přímý přenos barvy. Tiskovou formou je kamenná deska. V minulosti se používala pro tisk obrázků. Dnes slouží jako umělecká technika nebo se využívá při výrobě polovodičů.
  • Ofset – jedná se o nepřímý přenos barvy. Tiskovou formou je kovová tenká ohebná deska nebo polyesterová fólie. V dnešní době je to nejpoužívanější tisková technika, zejména pro barevný tisk.
  • Světlotisk – užívá formu se světlo citlivým povrchem. Po osvitu a vyvolání vzniknou místa, která přijmou barvu a otisknou se. Umožňuje kvalitní reprodukci fotografií.

Tisknoucí místa jsou zahloubena pod místy netisknoucími. Na tiskovou formu se nanese barva, která se pak z jejího povrchu setře a zbylá barva z prohlubní se tlakem přenese na papír. Tisk z hloubky vyžaduje větší tlak než u tisku z výšky.

• Hlubotisk – tisková forma nabírá do zahloubených jamek řidkou tiskovou barvu z vaničky nebo z komorové rakle. Přebytečná barva je pak stírána stěrkou z povrchu netisknoucích míst. Na potiskovaný materiál se přenáší přímo za pomoci tlaku. Nejstarší formou hlubotisku byla mědirytina a ocelorytina. V poslední době se hlubotisk používá hlavně pro umělecké tisky.
  • Tamponový tisk – barva je přenášena na potiskovaný materiál tlakem pružného tamponu. Používá se k potisku nerovných ploch výrobků nebo obalů.

Průtlačný tisk (průtisk)

Jedinou metodou průtlačného tisku je sítotisk.

• Sítotisk – tisknoucí místa tvoří otvory v síťovině, kdy tisková barva je protlačována těmito místy přímo na potiskovaný materiál. Používá se k potisku nerovných povrchů, pro tisk malých nákladů obrázků na papír, látky nebo i jiné materiály

Digitální tisk

Je nejmladší a nejmodernější způsob tisku, který ze všech tiskových technik k otisku nepoužívá tlak a také zde chybí mezičlánek v podobě tiskové desky, která by byla obtiskována na potiskový materiál. Tisk probíhá přímo, kdy soubory v počítači přecházejí rovnou na papír. Digitální tisk funguje na principu elektrografie nebo ink-jetu.

Nabízíme vám veškeré tiskové služby. Zpracujeme vám různorodé tiskové zakázky dle vašeho přání kvalitně, snadno a rychle. Přehled tiskáren v lokalitě Bruntál.

• Ofsetový a digitální tisk – letáky, plakáty, zpravodaje, brožury, katalogy, vizitky, vstupenky, kalendáře, obálky, pohlednice, bloky, formuláře, tiskopisy, PF přání, pozvánky, jídelní lístky
  • Velkoformátový tisk – billboardy, bannery, cedule, fotoplátno, polepy aut
  • Reklamní materiál – bannery, roll upy, stojany, reklamní tašky
  • Maloformátový tisk – černobílý tisk, barevný tisk