Tisk – Brno - venkov

Tisk je reprodukce nebo také přenos motivu (obrazu a textu) na potiskovaný materiál za pomoci tiskové formy a tiskové barvy. V dnešní době se hlavně využívá ofsetový a digitální tisk. Přehled tiskáren a tisku v lokalitě Brno - venkov.

1–10 firem z 82 nalezených Filtry

1ETIX, s.r.o.1 pobočka

Vintrovna 418/3d, Popůvky Bezdlužná Ověřená

Zabýváme se výrobou samolepicích etiket v kotoučích, jako jsou booklety, sandwiche a promoční etikety s proměnným kódem. Dále se specializujeme na výrobu etiket na klíč, příbalové etikety, dárkové etikety a další. Obraťte se na nás!

2Vypalto s.r.o.

Adamov, Kolonie 304
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná Ověřená

Naše společnost zajišťuje komplexní realizaci Vaší zakázky od prvotní myšlenky přes grafický návrh až po konečnou dílenskou výrobu. Součástí tiskařských služeb je gravírujeme, řežeme laserem, popisujeme dřevěné, kovové, papírové, plastové a jiné materiály. Přijímáme jak kusové zakázky, tak i…

3Gregorovič Libor - Greli2 pobočky

Havlíčkova 555, Modřice Bezdlužná Ověřená

Velkoobchod Greli - kancelářské potřeby. Jsme spolehlivá firma, nabízející svým zákazníkům komplexní služby v oblasti zásobování organizací nejen kancelářským zbožím. V našem internetovém obchodě najdete ucelený sortiment kancelářských potřeb, obalového materiálu, drogerie, gastra a vonného…

4KOLPRINT, spol. s r.o.

Nedvědice 336, Nedvědice Bezdlužná Ověřená

Provozujeme prodej a také tisk reklamních předmětů a dále i výrobu samolepek a dále děláme pískování motivů na sklo a sítotisk,ale také i tamponový tisk a další jiné věci.

5Město Modřice - knihovna2 pobočky

Nabízíme prezenční výpůjčky knih a časopisů, kopírování dokumentů a přístupu na internet.

6INCOT - Vstřikování plastů (Brno-venkov)2 pobočky

Rakvická 862, Podivín
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

Firma byla založena v roce 2002 a navazuje na dlouholeté zkušenosti majitelů v oblasti vstřikování plastů. Naši zákazníci se u nás setkají s osobním a vstřícným jednáním při realizaci požadavků na plastové díly. Výhodou toho, že jsme malá firma je individuální přístup ke každé zakázce s důrazem na…

7COMPUTER MCL Brno, spol. s r.o.3 pobočky

4.2
(78)
Brněnská 1113, Modřice Bezdlužná

Děláme lisování CD a DVD a máme expresní výrobu a vypalování i také duplikace a také potisk medií CD i DVD plastotiskem a offsetem a sítotiskem. Dále děláme tiskoviny a obaly a máme možnost dopravy po celé ČR. Máme expresní výroba CD a DVD vypalováním a to až 5000 CD do 24hodin.

8PALA, s.r.o.1 pobočka

Vintrovna 199/9, Popůvky Bezdlužná

Provozujeme výrobky a stroje pro vazbu a laminování dokumentů a dále skartovací a sešívací stroje i řezačky papíru a diktafony a také prodáváme papírenské zboží, ale i kancelářské potřeby.

9Wéčko s.r.o.1 pobočka

Spolupracujeme s významnými tiskárnami z okolí, jejich tiskovinám pak dáváme konečnou podobu laminováním, lepením, či výsekem. V případě, že se nehodí strojová výroba, umíme i ruční dokončování. Snažíme se být k zákazníkům o krok blíže a nabízíme sběrné služby, sami si přijedeme pro pro…

10KONSTRUKČNÍ OBALOVÝ DESIGN, s.r.o. (pobočka Modřice)1 pobočka

KONSTRUKČNÍ OBALOVÝ DESIGN, s.r.o. Navrhujeme konstrukce obalů a jiných výrobků z kartonů a hladkých i vlnitých lepenek, konstrukce fixačních prvků, reklamních stojánků a nejrůznějších propagačních prostředků, blahopřání, novoročenky, svatební oznámení, dekorace apod.

Tisk – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Brno - venkov

Tisk v lokalitě Brno - venkov – detailní popis

Tiskové techniky

Tisková technika je proces realizace tisku ve shodě s předlohou v daném nákladu a požadované barevnosti.

Tisknoucí místa jsou vyvýšená nad netisknoucími místy. Při tisku se obarví a tisknou jen vyvýšená místa, do prohlubní se barva nedostane.

• Knihtisk – je nejstarší tisková technika. Tisková forma je nejčastěji z kovu nebo ze dřeva a je vyrobená jako zrcadlový obraz, který se po nanesení barvy pod tlakem otiskne na papír. Používá se hlavně pro tisk knih, časopisů nebo drobných příležitostných tisků
  • Flexotisk – pružná tisková forma z gumy nebo umělé hmoty se vyrábí leptáním nebo pomocí laseru. Forma se navlékne na tiskací válec a otiskuje. Používá se na potiskování umělých hmot, fólií nebo lepenky.

Tisknoucí i netisknoucí místa jsou na tiskové formě ve stejné úrovni a liší se od sebe jen fyzikálně-chemickými vlastnostmi povrchu. Při použití mastných tiskařských barev musí být tisknoucí místa oleofilní – musí přijímat barvu a odpuzovat vodu. Netisknoucí místa jsou naopak hydrofilní – přijímají vodu a odpuzují barvu.

• Litografie (kamenotisk) – jedná se o přímý přenos barvy. Tiskovou formou je kamenná deska. V minulosti se používala pro tisk obrázků. Dnes slouží jako umělecká technika nebo se využívá při výrobě polovodičů.
  • Ofset – jedná se o nepřímý přenos barvy. Tiskovou formou je kovová tenká ohebná deska nebo polyesterová fólie. V dnešní době je to nejpoužívanější tisková technika, zejména pro barevný tisk.
  • Světlotisk – užívá formu se světlo citlivým povrchem. Po osvitu a vyvolání vzniknou místa, která přijmou barvu a otisknou se. Umožňuje kvalitní reprodukci fotografií.

Tisknoucí místa jsou zahloubena pod místy netisknoucími. Na tiskovou formu se nanese barva, která se pak z jejího povrchu setře a zbylá barva z prohlubní se tlakem přenese na papír. Tisk z hloubky vyžaduje větší tlak než u tisku z výšky.

• Hlubotisk – tisková forma nabírá do zahloubených jamek řidkou tiskovou barvu z vaničky nebo z komorové rakle. Přebytečná barva je pak stírána stěrkou z povrchu netisknoucích míst. Na potiskovaný materiál se přenáší přímo za pomoci tlaku. Nejstarší formou hlubotisku byla mědirytina a ocelorytina. V poslední době se hlubotisk používá hlavně pro umělecké tisky.
  • Tamponový tisk – barva je přenášena na potiskovaný materiál tlakem pružného tamponu. Používá se k potisku nerovných ploch výrobků nebo obalů.

Průtlačný tisk (průtisk)

Jedinou metodou průtlačného tisku je sítotisk.

• Sítotisk – tisknoucí místa tvoří otvory v síťovině, kdy tisková barva je protlačována těmito místy přímo na potiskovaný materiál. Používá se k potisku nerovných povrchů, pro tisk malých nákladů obrázků na papír, látky nebo i jiné materiály

Digitální tisk

Je nejmladší a nejmodernější způsob tisku, který ze všech tiskových technik k otisku nepoužívá tlak a také zde chybí mezičlánek v podobě tiskové desky, která by byla obtiskována na potiskový materiál. Tisk probíhá přímo, kdy soubory v počítači přecházejí rovnou na papír. Digitální tisk funguje na principu elektrografie nebo ink-jetu.

Nabízíme vám veškeré tiskové služby. Zpracujeme vám různorodé tiskové zakázky dle vašeho přání kvalitně, snadno a rychle. Přehled tiskáren v lokalitě Brno - venkov.

• Ofsetový a digitální tisk – letáky, plakáty, zpravodaje, brožury, katalogy, vizitky, vstupenky, kalendáře, obálky, pohlednice, bloky, formuláře, tiskopisy, PF přání, pozvánky, jídelní lístky
  • Velkoformátový tisk – billboardy, bannery, cedule, fotoplátno, polepy aut
  • Reklamní materiál – bannery, roll upy, stojany, reklamní tašky
  • Maloformátový tisk – černobílý tisk, barevný tisk