Tisk – Jihomoravský kraj

Tisk je reprodukce nebo také přenos motivu (obrazu a textu) na potiskovaný materiál za pomoci tiskové formy a tiskové barvy. V dnešní době se hlavně využívá ofsetový a digitální tisk. Přehled tiskáren a tisku v lokalitě Jihomoravský kraj.

1–10 firem z 731 nalezených Filtry

1INCOT - Vstřikování plastů2 pobočky

Rakvická 862, Podivín
Otevřeno do 18:00
Bezdlužná Ověřená

Jsme malá moderní firma. Zaujímáme individuální přístup ke každé zakázce s důrazem na kvalitní, rychlé a flexibilní splnění požadavků zákazníka. Zabýváme se výrobou forem a plastových výlisků. Neustálá modernizace a rozšiřování výroby v naší nástrojárně je záruka toho, že i v budoucnu budeme…

2Tiskárna Šiki Kyjov2 pobočky

Havlíčkova 182/33a, Kyjov
Otevřeno do 15:30
Bezdlužná Ověřená

V naší tiskárně tiskneme na strojích ve velikosti až do formátu B2 - 70x50 cm (CMYK i Pantone). Nejvyšší kvalitu tisku jsme schopni docílit především pořizováním nejmodernějších technologií, čímž jsme schopni docílit přesné a stálé barevnosti tiskovin při různých podmínkách. Jako technologie tisku

3Faltus - sítotisk, s.r.o.

4.1
(974)
Kozojídky 181, Kozojídky Bezdlužná Ověřená

Naším hlavním oborem je polygrafická výroba se specializací na sítotisk. Specializujeme se na potisk textilu, tašek, porcelánu a skla, výrobu samolepek a také potisk papírových výrobků. Provozujeme internetový obchod a prodáváme dárkové a reklamní předměty.

4ETIX, s.r.o.1 pobočka

Vintrovna 418/3d, Popůvky Bezdlužná Ověřená

Zabýváme se výrobou samolepicích etiket v kotoučích, jako jsou booklety, sandwiche a promoční etikety s proměnným kódem. Dále se specializujeme na výrobu etiket na klíč, příbalové etikety, dárkové etikety a další. Obraťte se na nás!

5CAMELA AUTOPLACHTY s.r.o.

4.0
(11)
Skácelova 3909/4a, Hodonín
Ověřená

Nabízíme výrobu autoplachet, vozíků, valníků, transparentů, velkoplošný digitální tisk včetně grafického návrhu. Opravy plachet, expresní opravy, obaly na žíněnky, igelitové tašky se zipem, výroba krycích plachet různých tvarů a rozměrů s oky i bez. Letní zastřešení, pergoly, prodejní stánky, párty…

6Vypalto s.r.o.

Adamov, Kolonie 304
Bezdlužná Ověřená

Naše společnost zajišťuje komplexní realizaci Vaší zakázky od prvotní myšlenky přes grafický návrh až po konečnou dílenskou výrobu. Součástí tiskařských služeb je gravírujeme, řežeme laserem, popisujeme dřevěné, kovové, papírové, plastové a jiné materiály. Přijímáme jak kusové zakázky, tak i…

7Gregorovič Libor - Greli2 pobočky

Havlíčkova 555, Modřice Bezdlužná Ověřená

Velkoobchod Greli - kancelářské potřeby. Jsme spolehlivá firma, nabízející svým zákazníkům komplexní služby v oblasti zásobování organizací nejen kancelářským zbožím. V našem internetovém obchodě najdete ucelený sortiment kancelářských potřeb, obalového materiálu, drogerie, gastra a vonného…

8ATELIER 999, s.r.o.1 pobočka

Firma Ateliér 999 s.r.o. vznikla v r. 1999. Zabývá se téměř výhradně přípravou, elektronickým zpracováním a zprostředkováním tisku jakéhokoli druhu tiskovin, od vizitek přes různé druhy reklamních prospektů, katalogů, kalendářů, plakátů … až po náročnou klasickou knižní produkci.

9SURGEO, s.r.o.1 pobočka

Plucárna 3560/1, Hodonín
Bezdlužná Ověřená

Naše společnost se zabývá prováděním zeměměřických prací, geologickými pracemi, projekční činností (rekultivace, vodní stavby a vodní hospodářství a pozemkové úpravy), skenováním, digitalizací a zpracováním grafických a atributových dat pro systémy GIS, digitalizací rozsáhlých mapových a…

10Dosedlová Eva - SVATEBNÍ SALON - STAR

Masarykova 318/12, Brno Bezdlužná Ověřená

Nabízíme společenské a svatební šaty i doplňky pro nevěsty, družičky i svatební hosty. Nabízíme zakázkové ušití, prodej svatebních šatů, koupi i zapůjčení. Opravujeme šperky a drahé kovy, šijeme dresy pro aerobik a další. Můžete využít služeb profesionální svatební koordinátorky.

Tisk – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Tisk v lokalitě Jihomoravský kraj – detailní popis

Tiskové techniky

Tisková technika je proces realizace tisku ve shodě s předlohou v daném nákladu a požadované barevnosti.

Tisknoucí místa jsou vyvýšená nad netisknoucími místy. Při tisku se obarví a tisknou jen vyvýšená místa, do prohlubní se barva nedostane.

• Knihtisk – je nejstarší tisková technika. Tisková forma je nejčastěji z kovu nebo ze dřeva a je vyrobená jako zrcadlový obraz, který se po nanesení barvy pod tlakem otiskne na papír. Používá se hlavně pro tisk knih, časopisů nebo drobných příležitostných tisků
  • Flexotisk – pružná tisková forma z gumy nebo umělé hmoty se vyrábí leptáním nebo pomocí laseru. Forma se navlékne na tiskací válec a otiskuje. Používá se na potiskování umělých hmot, fólií nebo lepenky.

Tisknoucí i netisknoucí místa jsou na tiskové formě ve stejné úrovni a liší se od sebe jen fyzikálně-chemickými vlastnostmi povrchu. Při použití mastných tiskařských barev musí být tisknoucí místa oleofilní – musí přijímat barvu a odpuzovat vodu. Netisknoucí místa jsou naopak hydrofilní – přijímají vodu a odpuzují barvu.

• Litografie (kamenotisk) – jedná se o přímý přenos barvy. Tiskovou formou je kamenná deska. V minulosti se používala pro tisk obrázků. Dnes slouží jako umělecká technika nebo se využívá při výrobě polovodičů.
  • Ofset – jedná se o nepřímý přenos barvy. Tiskovou formou je kovová tenká ohebná deska nebo polyesterová fólie. V dnešní době je to nejpoužívanější tisková technika, zejména pro barevný tisk.
  • Světlotisk – užívá formu se světlo citlivým povrchem. Po osvitu a vyvolání vzniknou místa, která přijmou barvu a otisknou se. Umožňuje kvalitní reprodukci fotografií.

Tisknoucí místa jsou zahloubena pod místy netisknoucími. Na tiskovou formu se nanese barva, která se pak z jejího povrchu setře a zbylá barva z prohlubní se tlakem přenese na papír. Tisk z hloubky vyžaduje větší tlak než u tisku z výšky.

• Hlubotisk – tisková forma nabírá do zahloubených jamek řidkou tiskovou barvu z vaničky nebo z komorové rakle. Přebytečná barva je pak stírána stěrkou z povrchu netisknoucích míst. Na potiskovaný materiál se přenáší přímo za pomoci tlaku. Nejstarší formou hlubotisku byla mědirytina a ocelorytina. V poslední době se hlubotisk používá hlavně pro umělecké tisky.
  • Tamponový tisk – barva je přenášena na potiskovaný materiál tlakem pružného tamponu. Používá se k potisku nerovných ploch výrobků nebo obalů.

Průtlačný tisk (průtisk)

Jedinou metodou průtlačného tisku je sítotisk.

• Sítotisk – tisknoucí místa tvoří otvory v síťovině, kdy tisková barva je protlačována těmito místy přímo na potiskovaný materiál. Používá se k potisku nerovných povrchů, pro tisk malých nákladů obrázků na papír, látky nebo i jiné materiály

Digitální tisk

Je nejmladší a nejmodernější způsob tisku, který ze všech tiskových technik k otisku nepoužívá tlak a také zde chybí mezičlánek v podobě tiskové desky, která by byla obtiskována na potiskový materiál. Tisk probíhá přímo, kdy soubory v počítači přecházejí rovnou na papír. Digitální tisk funguje na principu elektrografie nebo ink-jetu.

Nabízíme vám veškeré tiskové služby. Zpracujeme vám různorodé tiskové zakázky dle vašeho přání kvalitně, snadno a rychle. Přehled tiskáren v lokalitě Jihomoravský kraj.

• Ofsetový a digitální tisk – letáky, plakáty, zpravodaje, brožury, katalogy, vizitky, vstupenky, kalendáře, obálky, pohlednice, bloky, formuláře, tiskopisy, PF přání, pozvánky, jídelní lístky
  • Velkoformátový tisk – billboardy, bannery, cedule, fotoplátno, polepy aut
  • Reklamní materiál – bannery, roll upy, stojany, reklamní tašky
  • Maloformátový tisk – černobílý tisk, barevný tisk