Tisk je reprodukce nebo také přenos motivu (obrazu a textu) na potiskovaný materiál za pomoci tiskové formy a tiskové barvy. V dnešní době se hlavně využívá ofsetový a digitální tisk. Přehled tiskáren a tisku v lokalitě Karviná.

1–10 firem z 102 nalezených Filtry

1Reklamní práce s.r.o.

3.0
Fryštátská 88, Karviná, Fryštát
Bezdlužná

Společnost nabízí reklamní a tiskařské práce.

2Kartis + Co s.r.o.

Borovského 717/14, Karviná
Otevřeno do 16:00
Bezdlužná

Společnost nabízí tiskařské služby - pohlednice, mapy, referenční listy, výroční zprávy, krabičky, puzzle, etikety, samolepky, knihy, katalogy, brožury, časopisy, kalendáře, bloky, novoročenky, vizitky.

3OPTYS, Papírnictví & Výtvarné potřeby (pobočka Havířov)9 poboček

5.0
(2)
Fibichova 227/21, Havířov
Bezdlužná

Prodej školních, výtvarných a kancelářských potřeb i hospodářských tiskopisů. V sortimentu se nachází školní sešity, diplomy, pamětní listy, keramika, potřeby pro modelování, drátování a další. Zajišťujeme i laminování, výrobu razítek, kopírování či kroužkovou vazbu.

4Zahradníčková Radka

3.9
(35)
Široká 582, Havířov, Město
Bezdlužná

Nabízíme grafická zpracování a sazby veškerých tiskovin, vizitky, razítka i vázání dokumentů. Zajistíme světelnou nebo řezanou reklamu.

5Koukol Gedeon (pobočka Karviná)1 pobočka

Masarykovo nám.…, Karviná
Bezdlužná

Zabýváme se tiskem a vazbou knih.

6Koláček Petr

Klimšova 750 , Petřvald
Bezdlužná

Zajišťuji výrobu, prodej a renovaci inkoustových i tonerových kazet do tiskáren. Provádím zároveň opravy tiskáren.

7Bělonožník Jiří- RAZÍTKO.COM (pobočka Bohumín)1 pobočka

5.0
(2)
Studentská 641 , Bohumín, Nový…
Bezdlužná

Nabízíme výrobu vysoce kvalitních textových, datumových a číslovacích razítek značek Shiny a Trodat.

8REKLAMA U NÁMĚSTÍ s.r.o.

Jsme firma se specializací na reklamní práce a tisk. Nabízíme potisk triček, polepy aut, značení prodejen a provozoven, potisk textilu, výrobu placek s potiskem, tisk svatebních oznámení, pozvánek, hrnky s vlastním motivem, reklamní předměty, samolepky, vizitky, tiskoviny a loga, kopírování a vazbu…

9KOH-I-NOOR HARDTMUTH a.s. (pobočka Bohumín )78 poboček

4.4
Třída Dr. E. Beneše…, Bohumín
Otevřeno do 12:00

Zabýváme se prodejem uměleckých, školních, kancelářských a výtvarných potřeb. Nabízíme přípravky a pomůcky k malování, různé druhy tužek, křídy, uhle, kružidla, štětce, korekční pomůcky, razítka, obaly, penály, batohy, prodejní stojany a jiné zboží.

10KOH-I-NOOR HARDTMUTH a.s. (pobočka Český Těšín)78 poboček

4.4
Čapkova 1223, Český Těšín
Otevřeno od 9:00

Tisk – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Karviná

Tisk v lokalitě Karviná – detailní popis

Tiskové techniky

Tisková technika je proces realizace tisku ve shodě s předlohou v daném nákladu a požadované barevnosti.

Tisknoucí místa jsou vyvýšená nad netisknoucími místy. Při tisku se obarví a tisknou jen vyvýšená místa, do prohlubní se barva nedostane.

• Knihtisk – je nejstarší tisková technika. Tisková forma je nejčastěji z kovu nebo ze dřeva a je vyrobená jako zrcadlový obraz, který se po nanesení barvy pod tlakem otiskne na papír. Používá se hlavně pro tisk knih, časopisů nebo drobných příležitostných tisků
  • Flexotisk – pružná tisková forma z gumy nebo umělé hmoty se vyrábí leptáním nebo pomocí laseru. Forma se navlékne na tiskací válec a otiskuje. Používá se na potiskování umělých hmot, fólií nebo lepenky.

Tisknoucí i netisknoucí místa jsou na tiskové formě ve stejné úrovni a liší se od sebe jen fyzikálně-chemickými vlastnostmi povrchu. Při použití mastných tiskařských barev musí být tisknoucí místa oleofilní – musí přijímat barvu a odpuzovat vodu. Netisknoucí místa jsou naopak hydrofilní – přijímají vodu a odpuzují barvu.

• Litografie (kamenotisk) – jedná se o přímý přenos barvy. Tiskovou formou je kamenná deska. V minulosti se používala pro tisk obrázků. Dnes slouží jako umělecká technika nebo se využívá při výrobě polovodičů.
  • Ofset – jedná se o nepřímý přenos barvy. Tiskovou formou je kovová tenká ohebná deska nebo polyesterová fólie. V dnešní době je to nejpoužívanější tisková technika, zejména pro barevný tisk.
  • Světlotisk – užívá formu se světlo citlivým povrchem. Po osvitu a vyvolání vzniknou místa, která přijmou barvu a otisknou se. Umožňuje kvalitní reprodukci fotografií.

Tisknoucí místa jsou zahloubena pod místy netisknoucími. Na tiskovou formu se nanese barva, která se pak z jejího povrchu setře a zbylá barva z prohlubní se tlakem přenese na papír. Tisk z hloubky vyžaduje větší tlak než u tisku z výšky.

• Hlubotisk – tisková forma nabírá do zahloubených jamek řidkou tiskovou barvu z vaničky nebo z komorové rakle. Přebytečná barva je pak stírána stěrkou z povrchu netisknoucích míst. Na potiskovaný materiál se přenáší přímo za pomoci tlaku. Nejstarší formou hlubotisku byla mědirytina a ocelorytina. V poslední době se hlubotisk používá hlavně pro umělecké tisky.
  • Tamponový tisk – barva je přenášena na potiskovaný materiál tlakem pružného tamponu. Používá se k potisku nerovných ploch výrobků nebo obalů.

Průtlačný tisk (průtisk)

Jedinou metodou průtlačného tisku je sítotisk.

• Sítotisk – tisknoucí místa tvoří otvory v síťovině, kdy tisková barva je protlačována těmito místy přímo na potiskovaný materiál. Používá se k potisku nerovných povrchů, pro tisk malých nákladů obrázků na papír, látky nebo i jiné materiály

Digitální tisk

Je nejmladší a nejmodernější způsob tisku, který ze všech tiskových technik k otisku nepoužívá tlak a také zde chybí mezičlánek v podobě tiskové desky, která by byla obtiskována na potiskový materiál. Tisk probíhá přímo, kdy soubory v počítači přecházejí rovnou na papír. Digitální tisk funguje na principu elektrografie nebo ink-jetu.

Nabízíme vám veškeré tiskové služby. Zpracujeme vám různorodé tiskové zakázky dle vašeho přání kvalitně, snadno a rychle. Přehled tiskáren v lokalitě Karviná.

• Ofsetový a digitální tisk – letáky, plakáty, zpravodaje, brožury, katalogy, vizitky, vstupenky, kalendáře, obálky, pohlednice, bloky, formuláře, tiskopisy, PF přání, pozvánky, jídelní lístky
  • Velkoformátový tisk – billboardy, bannery, cedule, fotoplátno, polepy aut
  • Reklamní materiál – bannery, roll upy, stojany, reklamní tašky
  • Maloformátový tisk – černobílý tisk, barevný tisk