Tisk – Ostrava - město

Tisk je reprodukce nebo také přenos motivu (obrazu a textu) na potiskovaný materiál za pomoci tiskové formy a tiskové barvy. V dnešní době se hlavně využívá ofsetový a digitální tisk. Přehled tiskáren a kopírek v lokalitě Ostrava - město.

1–10 firem z 297 nalezených Filtry

1ZEMAN ART s.r.o.1 pobočka

4.1
(18)
Samaritánská 3192…, Ostrava, Zábřeh Bezdlužná Ověřená

Tiskneme letáky, plakáty, brožury a velkoplošný tisk.

2TURPRESS spol. s.r.o.2 pobočky

4.4
(6)
Prokopa Velikého…, Ostrava, Vítkovice Bezdlužná Ověřená

Vydavatelství TURPRESS je ryze česká firma, která od roku 1992 zastává na českém trhu významný podíl mezi časopisy s křížovkářskou tématikou. Nabízíme především křížovky a vydáváme časopisy s křížovkami. Dále osmisměrky, sudoku, luštění pro děti a hlavolamy.

3A.D.M. Reprografické studio

4.2
(24)
Zahradní 1471/1, Moravská Ostrava
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

Společnost nabízí ofsetový tisk, vazby, velkoformátový tisk a tisk na plátno.

4Charón spol. s r.o. (kancelář Ostrava - Francouzská)1 pobočka

4.3
(10)
Francouzská 6169/54, Ostrava
Otevřeno od 8:00
Bezdlužná

Naše pohřební služba poskytuje komplexní pohřební služby. Zajišťujeme převozy zemřelých, obřady kremační, církevní i civilní. Připravujeme věnce, kytice a smuteční oznámení. Nabízíme rakve v širokém sortimentu z přírodních materiálů různého barevného provedení. Jsme vám oporou v těch…

5Charón spol. s. r.o. (kancelář Ostrava - Vítkovická)1 pobočka

Vítkovická 3276/2A …, Moravská Ostrava
Otevřeno od 8:00

6Tiskservis - Pustina Jiří

4.1
(8)
Gen. Sochora 1764, Ostrava, Poruba Bezdlužná

Provoz ofsetové tiskárny - polygrafické služby, letecké fotografování, grafické přípravy, tisk, zušlechtění tiskovin (parciální lak, ražba), laminování, UV lakování a vazby všeho druhu. Provozujeme nakladatelství.

7ZEROSS - SVÁŘEČSKÉ NAKLADATELSTVÍ

Zabýváme se tvorbou učebních materiálů a pomůcek pro výuku svařování, se zaměřením na výuku svářečů ve svářečských školách, středních školách a středních odborných učilištích, dále pro výuku svářečského personálu.

8VELA CZECH, s.r.o.

4.5
(6)
Střádalů 632/43 , Ostrava, Kunčičky
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

Nabízíme výrobu a potisk reklamních předmětů. Prodej dárkového zboží, upomínkových předmětů.

9CENTRUM SÍTOTISKOVÝCH TECHNOLOGIÍ s.r.o.

5.0
(1)
1. máje 2910/120a , Ostrava, Vítkovice Bezdlužná

Naše firma má dlouholeté zkušenosti v sítotisku s UV technologií, textilního tisku a potisků průmyslových výrobků. Naše náplň je od tisku na papírové a igelitové tašky, samolepky, textil až po potisky skla, upravených ploch kovů, dřevěných ploch, plastů a podobně.

10iMi Partner, a.s. - reklamní předměty4 pobočky

4.7
(3)
Pod Výtahem 371/32 , Ostrava

Nabízíme reklamních a dárkových předmětů. Provádíme gravírování laserem do kovu a sítotisk.

Tisk – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Ostrava - město

Tisk v lokalitě Ostrava - město – detailní popis

Tiskové techniky

Tisková technika je proces realizace tisku ve shodě s předlohou v daném nákladu a požadované barevnosti.

Tisknoucí místa jsou vyvýšená nad netisknoucími místy. Při tisku se obarví a tisknou jen vyvýšená místa, do prohlubní se barva nedostane.

• Knihtisk – je nejstarší tisková technika. Tisková forma je nejčastěji z kovu nebo ze dřeva a je vyrobená jako zrcadlový obraz, který se po nanesení barvy pod tlakem otiskne na papír. Používá se hlavně pro tisk knih, časopisů nebo drobných příležitostných tisků
  • Flexotisk – pružná tisková forma z gumy nebo umělé hmoty se vyrábí leptáním nebo pomocí laseru. Forma se navlékne na tiskací válec a otiskuje. Používá se na potiskování umělých hmot, fólií nebo lepenky.

Tisknoucí i netisknoucí místa jsou na tiskové formě ve stejné úrovni a liší se od sebe jen fyzikálně-chemickými vlastnostmi povrchu. Při použití mastných tiskařských barev musí být tisknoucí místa oleofilní – musí přijímat barvu a odpuzovat vodu. Netisknoucí místa jsou naopak hydrofilní – přijímají vodu a odpuzují barvu.

• Litografie (kamenotisk) – jedná se o přímý přenos barvy. Tiskovou formou je kamenná deska. V minulosti se používala pro tisk obrázků. Dnes slouží jako umělecká technika nebo se využívá při výrobě polovodičů.
  • Ofset – jedná se o nepřímý přenos barvy. Tiskovou formou je kovová tenká ohebná deska nebo polyesterová fólie. V dnešní době je to nejpoužívanější tisková technika, zejména pro barevný tisk.
  • Světlotisk – užívá formu se světlo citlivým povrchem. Po osvitu a vyvolání vzniknou místa, která přijmou barvu a otisknou se. Umožňuje kvalitní reprodukci fotografií.

Tisknoucí místa jsou zahloubena pod místy netisknoucími. Na tiskovou formu se nanese barva, která se pak z jejího povrchu setře a zbylá barva z prohlubní se tlakem přenese na papír. Tisk z hloubky vyžaduje větší tlak než u tisku z výšky.

• Hlubotisk – tisková forma nabírá do zahloubených jamek řidkou tiskovou barvu z vaničky nebo z komorové rakle. Přebytečná barva je pak stírána stěrkou z povrchu netisknoucích míst. Na potiskovaný materiál se přenáší přímo za pomoci tlaku. Nejstarší formou hlubotisku byla mědirytina a ocelorytina. V poslední době se hlubotisk používá hlavně pro umělecké tisky.
  • Tamponový tisk – barva je přenášena na potiskovaný materiál tlakem pružného tamponu. Používá se k potisku nerovných ploch výrobků nebo obalů.

Průtlačný tisk (průtisk)

Jedinou metodou průtlačného tisku je sítotisk.

• Sítotisk – tisknoucí místa tvoří otvory v síťovině, kdy tisková barva je protlačována těmito místy přímo na potiskovaný materiál. Používá se k potisku nerovných povrchů, pro tisk malých nákladů obrázků na papír, látky nebo i jiné materiály

Digitální tisk

Je nejmladší a nejmodernější způsob tisku, který ze všech tiskových technik k otisku nepoužívá tlak a také zde chybí mezičlánek v podobě tiskové desky, která by byla obtiskována na potiskový materiál. Tisk probíhá přímo, kdy soubory v počítači přecházejí rovnou na papír. Digitální tisk funguje na principu elektrografie nebo ink-jetu.

Nabízíme vám veškeré tiskové služby. Zpracujeme vám různorodé tiskové zakázky dle vašeho přání kvalitně, snadno a rychle. Přehled tiskáren v lokalitě Ostrava - město.

• Ofsetový a digitální tisk – letáky, plakáty, zpravodaje, brožury, katalogy, vizitky, vstupenky, kalendáře, obálky, pohlednice, bloky, formuláře, tiskopisy, PF přání, pozvánky, jídelní lístky
  • Velkoformátový tisk – billboardy, bannery, cedule, fotoplátno, polepy aut
  • Reklamní materiál – bannery, roll upy, stojany, reklamní tašky
  • Maloformátový tisk – černobílý tisk, barevný tisk