Tisk – Dlouhá Lhota okres Blansko

Tisk je reprodukce nebo také přenos motivu (obrazu a textu) na potiskovaný materiál za pomoci tiskové formy a tiskové barvy. V dnešní době se hlavně využívá ofsetový a digitální tisk. Přehled tiskáren a tisku v lokalitě Dlouhá Lhota.

1–10 firem z 71 nalezených Filtry

1Langerová Anita - pobočka Lysice1 pobočka

Provozujeme a máme nabídku služeb svatební agentury.

2KING STYLE s.r.o. - (pobočka Kunštát)4 pobočky

Nabízení reklamních a marketingových služeb. Nabídka grafických návrhů, tamponového tisku, sítotisku a webdesignu. Provoz šicí dílny a DTP studia.

3KING STYLE s.r.o.4 pobočky

8.7 km Palackého 201, Kunštát Bezdlužná

4GUMMI - PRINT, a.s.2 pobočky

8.7 km Dolní 64, Doubravice nad… Bezdlužná

Prodej polygrafických potřeb a materiálů. Dodavatel výrobních technologií pro tiskárny a studia.

5Stohl Jiří

8.8 km Spešov 111, Spešov Bezdlužná

Vyrábění a montáž reklamy, orientačního i bezpečnostního značení, světelné reklamy, vizitek, letáků a reklamních předmětů. Nabízíme pískování do skla.

6Stloukalovi, s.r.o. - svatební oznámení

5.0
★★★★★
(2)
9.2 km Pionýrská 536, Rájec-Jestřebí Bezdlužná

Svatební oznámení - Stloukalovi, s.r.o. - Svatební oznámení je nedílnou slavnostní součástí každé svatby. Kolekce svatebních oznámení pro rok 2014 je moderní, elegantní a zdůrazní jedinečnou událost ve Vašem životě.

7Ševčík Jaroslav, Ing.

9.5 km Jurkova 196, Rájec-Jestřebí Bezdlužná

Firma se zabývá návrhy a výrobou reklam ze samolepicích fólií, poutačů, světelné reklamy, orientačních systémů i vizitek či realizace maleb na fasády.

8LKFOTO s.r.o.

10.5 km nám. 1. máje 25, Ráječko Bezdlužná

Nabízíme a provádíme fotografické služby a prodej vybavení a tisk a webhosting.

9ČeMeBo s.r.o.

3.8
★★★★★
(4)
11.1 km Poříčí 2396/42, Blansko
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

ČeMeBo s.r.o. - Výroba a prodej desek plošných spojů. Nabízíme jednovrstvé, dvojvrstvé a vícevrstvé DPS, hliníkové jednovrstvé a dvojvrstvé desky, olovnatý a bezolovnatý HAL, zlacení, chemický cín, potisk.

10KALEDA, a.s.

11.4 km Poříčí 1603/26, Blansko Bezdlužná

Kompletní sortiment Avery Zweckform. Prodáváme samolepící etikety a štítky, papíry, fólie, vizitkové karty tiskárny a kopírky.

Tisk – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Blansko

Tisk v lokalitě Dlouhá Lhota – detailní popis

Tiskové techniky

Tisková technika je proces realizace tisku ve shodě s předlohou v daném nákladu a požadované barevnosti.

Tisknoucí místa jsou vyvýšená nad netisknoucími místy. Při tisku se obarví a tisknou jen vyvýšená místa, do prohlubní se barva nedostane.

• Knihtisk – je nejstarší tisková technika. Tisková forma je nejčastěji z kovu nebo ze dřeva a je vyrobená jako zrcadlový obraz, který se po nanesení barvy pod tlakem otiskne na papír. Používá se hlavně pro tisk knih, časopisů nebo drobných příležitostných tisků
  • Flexotisk – pružná tisková forma z gumy nebo umělé hmoty se vyrábí leptáním nebo pomocí laseru. Forma se navlékne na tiskací válec a otiskuje. Používá se na potiskování umělých hmot, fólií nebo lepenky.

Tisknoucí i netisknoucí místa jsou na tiskové formě ve stejné úrovni a liší se od sebe jen fyzikálně-chemickými vlastnostmi povrchu. Při použití mastných tiskařských barev musí být tisknoucí místa oleofilní – musí přijímat barvu a odpuzovat vodu. Netisknoucí místa jsou naopak hydrofilní – přijímají vodu a odpuzují barvu.

• Litografie (kamenotisk) – jedná se o přímý přenos barvy. Tiskovou formou je kamenná deska. V minulosti se používala pro tisk obrázků. Dnes slouží jako umělecká technika nebo se využívá při výrobě polovodičů.
  • Ofset – jedná se o nepřímý přenos barvy. Tiskovou formou je kovová tenká ohebná deska nebo polyesterová fólie. V dnešní době je to nejpoužívanější tisková technika, zejména pro barevný tisk.
  • Světlotisk – užívá formu se světlo citlivým povrchem. Po osvitu a vyvolání vzniknou místa, která přijmou barvu a otisknou se. Umožňuje kvalitní reprodukci fotografií.

Tisknoucí místa jsou zahloubena pod místy netisknoucími. Na tiskovou formu se nanese barva, která se pak z jejího povrchu setře a zbylá barva z prohlubní se tlakem přenese na papír. Tisk z hloubky vyžaduje větší tlak než u tisku z výšky.

• Hlubotisk – tisková forma nabírá do zahloubených jamek řidkou tiskovou barvu z vaničky nebo z komorové rakle. Přebytečná barva je pak stírána stěrkou z povrchu netisknoucích míst. Na potiskovaný materiál se přenáší přímo za pomoci tlaku. Nejstarší formou hlubotisku byla mědirytina a ocelorytina. V poslední době se hlubotisk používá hlavně pro umělecké tisky.
  • Tamponový tisk – barva je přenášena na potiskovaný materiál tlakem pružného tamponu. Používá se k potisku nerovných ploch výrobků nebo obalů.

Průtlačný tisk (průtisk)

Jedinou metodou průtlačného tisku je sítotisk.

• Sítotisk – tisknoucí místa tvoří otvory v síťovině, kdy tisková barva je protlačována těmito místy přímo na potiskovaný materiál. Používá se k potisku nerovných povrchů, pro tisk malých nákladů obrázků na papír, látky nebo i jiné materiály

Digitální tisk

Je nejmladší a nejmodernější způsob tisku, který ze všech tiskových technik k otisku nepoužívá tlak a také zde chybí mezičlánek v podobě tiskové desky, která by byla obtiskována na potiskový materiál. Tisk probíhá přímo, kdy soubory v počítači přecházejí rovnou na papír. Digitální tisk funguje na principu elektrografie nebo ink-jetu.

Nabízíme vám veškeré tiskové služby. Zpracujeme vám různorodé tiskové zakázky dle vašeho přání kvalitně, snadno a rychle. Přehled tiskáren v lokalitě Dlouhá Lhota.

• Ofsetový a digitální tisk – letáky, plakáty, zpravodaje, brožury, katalogy, vizitky, vstupenky, kalendáře, obálky, pohlednice, bloky, formuláře, tiskopisy, PF přání, pozvánky, jídelní lístky
  • Velkoformátový tisk – billboardy, bannery, cedule, fotoplátno, polepy aut
  • Reklamní materiál – bannery, roll upy, stojany, reklamní tašky
  • Maloformátový tisk – černobílý tisk, barevný tisk