Tisk – Adamov okres Blansko

Tisk je reprodukce nebo také přenos motivu (obrazu a textu) na potiskovaný materiál za pomoci tiskové formy a tiskové barvy. V dnešní době se hlavně využívá ofsetový a digitální tisk. Přehled tiskáren a tisku v lokalitě Adamov.

1–10 firem z 71 nalezených Filtry

1GRAFEX, spol. s r.o.

1.0
★★★★★
(1)
443 m Kolonie 304, Adamov

Firma Grafex vznikla v roce 1991 jako ofsetová tiskárna v Adamově a o pár let později bylo založené grafické studio v Brně. Firma se zabývá full servisovou reklamou, grafickým zpracováním a výrobou tiskovin pro firmy a reklamní agentury v ČR i zahraničí.

2Brzobohatý Martin

477 m Sadová 334, Adamov Bezdlužná

Provozování vydavatelství se zaměřením na metalovou hudbu.

3Miroslav Beneš

494 m Ronovská 442, Adamov Bezdlužná

Naším oborem je servis tiskařských archových strojů Adast a Polly.

4Vaňáč Jakub1 pobočka

Děláme grafické práce a tvorbu loga a vizitek i letáků a katalogů a novoročenek a potisků a to včetně digitálního tisku.

5PRESSLY s.r.o.

1.3 km Mírová 487, Adamov
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

PRESSLY s.r.o. - Nabízím polygrafickou výrobu. Papírenský a polygrafický průmysl Brno. Nabídka polygrafické výroby.

6FINAL TISK s.r.o.

3.6 km Olomučany 81, Olomučany Bezdlužná

Děláme a nabízíme tiskařské práce a služby.

7Nikl Petr

3.6 km Olomučany 329, Olomučany Bezdlužná

Děláme opravy a demontáž a instalace a seřízení ofsetových strojů Adast a Polly a Sakurai a také Comori a dále děláme výměnu pogumovaných válců a řetězů a nabídka náhradních dílů.

8MP ELEKTRONIK TECHNOLOGIE s.r.o.2 pobočky

4.7
★★★★★
(6)
5.6 km Dlouhá 219, Blansko-Klepačov Bezdlužná

Jsme společnost, která poskytuje komplexní služby pro elektrotechnický a elektronický průmysl, a to již od roku 1990. Jsme schopni Vám dodat požadované výrobní zařízení, ať už pro komplexní výrobní linku nebo pro malosériovou výrobu.

9Gric Pavel

6.4 km Křtiny 52, Křtiny Bezdlužná

Provádíme tisk kotoučových a bločkových vstupenek a formulářů i také plastových květinových etiket a máme nabídku ofsetového tisku.

10Fiala František - Sítotiskové tiskárny

6.4 km Gellhornova 2234/7, Blansko Bezdlužná

Provádíme zhotovení velkoplošného tisku s rozlišením 1440 dpi - fotopapíry a plachtovina a textilie a dále provádíme tisk samolepek a potisk plastů a panelů kalendářů a také reklamních předmětů.

Tisk – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Blansko

Tisk v lokalitě Adamov – detailní popis

Tiskové techniky

Tisková technika je proces realizace tisku ve shodě s předlohou v daném nákladu a požadované barevnosti.

Tisknoucí místa jsou vyvýšená nad netisknoucími místy. Při tisku se obarví a tisknou jen vyvýšená místa, do prohlubní se barva nedostane.

• Knihtisk – je nejstarší tisková technika. Tisková forma je nejčastěji z kovu nebo ze dřeva a je vyrobená jako zrcadlový obraz, který se po nanesení barvy pod tlakem otiskne na papír. Používá se hlavně pro tisk knih, časopisů nebo drobných příležitostných tisků
  • Flexotisk – pružná tisková forma z gumy nebo umělé hmoty se vyrábí leptáním nebo pomocí laseru. Forma se navlékne na tiskací válec a otiskuje. Používá se na potiskování umělých hmot, fólií nebo lepenky.

Tisknoucí i netisknoucí místa jsou na tiskové formě ve stejné úrovni a liší se od sebe jen fyzikálně-chemickými vlastnostmi povrchu. Při použití mastných tiskařských barev musí být tisknoucí místa oleofilní – musí přijímat barvu a odpuzovat vodu. Netisknoucí místa jsou naopak hydrofilní – přijímají vodu a odpuzují barvu.

• Litografie (kamenotisk) – jedná se o přímý přenos barvy. Tiskovou formou je kamenná deska. V minulosti se používala pro tisk obrázků. Dnes slouží jako umělecká technika nebo se využívá při výrobě polovodičů.
  • Ofset – jedná se o nepřímý přenos barvy. Tiskovou formou je kovová tenká ohebná deska nebo polyesterová fólie. V dnešní době je to nejpoužívanější tisková technika, zejména pro barevný tisk.
  • Světlotisk – užívá formu se světlo citlivým povrchem. Po osvitu a vyvolání vzniknou místa, která přijmou barvu a otisknou se. Umožňuje kvalitní reprodukci fotografií.

Tisknoucí místa jsou zahloubena pod místy netisknoucími. Na tiskovou formu se nanese barva, která se pak z jejího povrchu setře a zbylá barva z prohlubní se tlakem přenese na papír. Tisk z hloubky vyžaduje větší tlak než u tisku z výšky.

• Hlubotisk – tisková forma nabírá do zahloubených jamek řidkou tiskovou barvu z vaničky nebo z komorové rakle. Přebytečná barva je pak stírána stěrkou z povrchu netisknoucích míst. Na potiskovaný materiál se přenáší přímo za pomoci tlaku. Nejstarší formou hlubotisku byla mědirytina a ocelorytina. V poslední době se hlubotisk používá hlavně pro umělecké tisky.
  • Tamponový tisk – barva je přenášena na potiskovaný materiál tlakem pružného tamponu. Používá se k potisku nerovných ploch výrobků nebo obalů.

Průtlačný tisk (průtisk)

Jedinou metodou průtlačného tisku je sítotisk.

• Sítotisk – tisknoucí místa tvoří otvory v síťovině, kdy tisková barva je protlačována těmito místy přímo na potiskovaný materiál. Používá se k potisku nerovných povrchů, pro tisk malých nákladů obrázků na papír, látky nebo i jiné materiály

Digitální tisk

Je nejmladší a nejmodernější způsob tisku, který ze všech tiskových technik k otisku nepoužívá tlak a také zde chybí mezičlánek v podobě tiskové desky, která by byla obtiskována na potiskový materiál. Tisk probíhá přímo, kdy soubory v počítači přecházejí rovnou na papír. Digitální tisk funguje na principu elektrografie nebo ink-jetu.

Nabízíme vám veškeré tiskové služby. Zpracujeme vám různorodé tiskové zakázky dle vašeho přání kvalitně, snadno a rychle. Přehled tiskáren v lokalitě Adamov.

• Ofsetový a digitální tisk – letáky, plakáty, zpravodaje, brožury, katalogy, vizitky, vstupenky, kalendáře, obálky, pohlednice, bloky, formuláře, tiskopisy, PF přání, pozvánky, jídelní lístky
  • Velkoformátový tisk – billboardy, bannery, cedule, fotoplátno, polepy aut
  • Reklamní materiál – bannery, roll upy, stojany, reklamní tašky
  • Maloformátový tisk – černobílý tisk, barevný tisk