Tisk – Vlčice okres Jeseník

Tisk je reprodukce nebo také přenos motivu (obrazu a textu) na potiskovaný materiál za pomoci tiskové formy a tiskové barvy. V dnešní době se hlavně využívá ofsetový a digitální tisk. Přehled tiskáren a kopírek v lokalitě Vlčice.

1–10 firem z 23 nalezených Filtry

1Česká pošta, s.p. (pobočka Žulová) - Žulová4722 poboček

5.6 km Bezručova 51, Žulová
Dnes už má zavřeno

Nabídka vnitrostátních a mezinárodních poštovních, peněžních a kurýrních služeb. Dále nabízíme ověřování podpisů, výpis z trestného rejstříku (czechpoint), zřízení datové schránky atd. Mezi doplňkové služby spadá prodej stíracích losů.

2LP Železářství, s.r.o.1 pobočka

5.9 km nám. Svobody 65, Javorník Bezdlužná

Naše firma prodává železářské nářadí, nástroje a spotřební materiál. V našem sortimentu naleznete šrouby, hřebíky, zámky, klíče, řetězy a další ruční nářadí. Dále u nás zakoupíte nádobí, elektrické spotřebiče a ochranné pomůcky. Nabízíme kopírování formátu A4.

3Česká pošta, s.p. (pobočka Javorník u Jeseníku)4722 poboček

5.9 km Nádražní 163, Javorník

4Česká pošta, s.p. (pobočka Vápenná) - Vápenná4722 poboček

7.7 km Vápenná 105, Vápenná

5Česká pošta, s.p. (pobočka Vidnava) - Vidnava4722 poboček

10.5 km Hrdinů 250, Vidnava

6Nimrichterová Marie, Ing.

Tvorba vizitek, poukázek, pozvánek, letáku a plakátů. Provádíme fotomontáž, úpravy fotografií, retuše a tvorbu webových stránek.

7Janhubová Sylva

14.3 km Lipová-lázně 375, Lipová-lázně
Otevřeno od 8:00

Nabízíme tabákové výrobky, noviny, hračky a papírenské zboží.

8Havrilová Miloslava1 pobočka

Nabízíme knihařské zpracování a vazby.

9Fanta Jiří - Jesenické noviny on-line

15.8 km Kalvodova 463/30, Jeseník
Otevřeno do 23:59
Bezdlužná

Denně čerstvé reportážní zprávy a zajímavé aktuality z Jesenického regionu v našich on-line novinách.

10Tiskni.xyz (pobočka Jeseník)1 pobočka

16.9 km Husova 274/5, Jeseník
Bezdlužná

Tiskni.xyz, se sídlem Husova 274/5, 790 01, Jeseník, v okrese Jeseník a v kraji Olomoucký kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 67656, Krajský soud v Ostravě. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2016. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v…

Tisk – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Jeseník

Tisk v lokalitě Vlčice – detailní popis

Tiskové techniky

Tisková technika je proces realizace tisku ve shodě s předlohou v daném nákladu a požadované barevnosti.

Tisknoucí místa jsou vyvýšená nad netisknoucími místy. Při tisku se obarví a tisknou jen vyvýšená místa, do prohlubní se barva nedostane.

• Knihtisk – je nejstarší tisková technika. Tisková forma je nejčastěji z kovu nebo ze dřeva a je vyrobená jako zrcadlový obraz, který se po nanesení barvy pod tlakem otiskne na papír. Používá se hlavně pro tisk knih, časopisů nebo drobných příležitostných tisků
  • Flexotisk – pružná tisková forma z gumy nebo umělé hmoty se vyrábí leptáním nebo pomocí laseru. Forma se navlékne na tiskací válec a otiskuje. Používá se na potiskování umělých hmot, fólií nebo lepenky.

Tisknoucí i netisknoucí místa jsou na tiskové formě ve stejné úrovni a liší se od sebe jen fyzikálně-chemickými vlastnostmi povrchu. Při použití mastných tiskařských barev musí být tisknoucí místa oleofilní – musí přijímat barvu a odpuzovat vodu. Netisknoucí místa jsou naopak hydrofilní – přijímají vodu a odpuzují barvu.

• Litografie (kamenotisk) – jedná se o přímý přenos barvy. Tiskovou formou je kamenná deska. V minulosti se používala pro tisk obrázků. Dnes slouží jako umělecká technika nebo se využívá při výrobě polovodičů.
  • Ofset – jedná se o nepřímý přenos barvy. Tiskovou formou je kovová tenká ohebná deska nebo polyesterová fólie. V dnešní době je to nejpoužívanější tisková technika, zejména pro barevný tisk.
  • Světlotisk – užívá formu se světlo citlivým povrchem. Po osvitu a vyvolání vzniknou místa, která přijmou barvu a otisknou se. Umožňuje kvalitní reprodukci fotografií.

Tisknoucí místa jsou zahloubena pod místy netisknoucími. Na tiskovou formu se nanese barva, která se pak z jejího povrchu setře a zbylá barva z prohlubní se tlakem přenese na papír. Tisk z hloubky vyžaduje větší tlak než u tisku z výšky.

• Hlubotisk – tisková forma nabírá do zahloubených jamek řidkou tiskovou barvu z vaničky nebo z komorové rakle. Přebytečná barva je pak stírána stěrkou z povrchu netisknoucích míst. Na potiskovaný materiál se přenáší přímo za pomoci tlaku. Nejstarší formou hlubotisku byla mědirytina a ocelorytina. V poslední době se hlubotisk používá hlavně pro umělecké tisky.
  • Tamponový tisk – barva je přenášena na potiskovaný materiál tlakem pružného tamponu. Používá se k potisku nerovných ploch výrobků nebo obalů.

Průtlačný tisk (průtisk)

Jedinou metodou průtlačného tisku je sítotisk.

• Sítotisk – tisknoucí místa tvoří otvory v síťovině, kdy tisková barva je protlačována těmito místy přímo na potiskovaný materiál. Používá se k potisku nerovných povrchů, pro tisk malých nákladů obrázků na papír, látky nebo i jiné materiály

Digitální tisk

Je nejmladší a nejmodernější způsob tisku, který ze všech tiskových technik k otisku nepoužívá tlak a také zde chybí mezičlánek v podobě tiskové desky, která by byla obtiskována na potiskový materiál. Tisk probíhá přímo, kdy soubory v počítači přecházejí rovnou na papír. Digitální tisk funguje na principu elektrografie nebo ink-jetu.

Nabízíme vám veškeré tiskové služby. Zpracujeme vám různorodé tiskové zakázky dle vašeho přání kvalitně, snadno a rychle. Přehled tiskáren v lokalitě Vlčice.

• Ofsetový a digitální tisk – letáky, plakáty, zpravodaje, brožury, katalogy, vizitky, vstupenky, kalendáře, obálky, pohlednice, bloky, formuláře, tiskopisy, PF přání, pozvánky, jídelní lístky
  • Velkoformátový tisk – billboardy, bannery, cedule, fotoplátno, polepy aut
  • Reklamní materiál – bannery, roll upy, stojany, reklamní tašky
  • Maloformátový tisk – černobílý tisk, barevný tisk