Tisk – Kašava okres Zlín

Tisk je reprodukce nebo také přenos motivu (obrazu a textu) na potiskovaný materiál za pomoci tiskové formy a tiskové barvy. V dnešní době se hlavně využívá ofsetový a digitální tisk. Přehled tiskáren a kopírek v lokalitě Kašava.

1–10 firem z 166 nalezených Filtry

1Česká pošta, s.p. (pobočka Kašava) - Kašava4722 poboček

621 m Kašava 235, Kašava
Dnes už má zavřeno

Nabídka vnitrostátních a mezinárodních poštovních, peněžních a kurýrních služeb. Dále nabízíme ověřování podpisů, výpis z trestného rejstříku (czechpoint), zřízení datové schránky atd. Mezi doplňkové služby spadá prodej stíracích losů.

2Lysák Martin

3.6 km Hrušoví 76, Lukov Bezdlužná

Nabízím zpracování návrhů reklamní i nekomerční grafiky jako jsou letáky. Dále i plakáty, katalogy, vizitky a kalendáře. Mimo jiné poskytuji fotografické a video služby. Realizuji i reportáže, dokumenty, rodinné a sportovní akce. Zajišťuji převod VHS, mini DV, digital 8 na DVD.

3Česká pošta, s.p. (pobočka Lukov u Zlína)4722 poboček

3.7 km K Lůčkám 401, Lukov

4LIMA PRES, s.r.o.1 pobočka

3.8 km Hradská 241, Lukov Bezdlužná

Výroba štítků, bezpečnostní tabulky, samolepek, vizitek, pozvánek a oznámení. Zajistíme potisk papírových i igelitových tašek, sklolaminátu, textilu, kartonu. Poskytujeme polepování motorových vozidel a výloh.

5LIMA PRES, s.r.o. - www.limapres.cz/shop1 pobočka

3.8 km Hradská 241, Lukov Bezdlužná

E-shop s prodejem bezpečnostních tabulek - elektro, informačních, označení plynových lahví, požárních, první pomoci, příkazových, výstražných. Nabízíme výrobu tabulek na zakázku.

6PODHORAN LUKOV a.s.

3.9 km Hradská I. 309, Lukov
Bezdlužná

Vyrábíme kontejnery lisovací a korby na odpad. Dále nabízíme opravy autoagregátů výměnou, servis Adaco, Europalt, Knorr-Autobrzdy, Ateso, Lucas, VAP. Mimo jiné nákladní a kamionová autodoprava, STK, emise, sítotisk, výroba nábytku, pronájem sálu.

7Česká pošta, s.p. (pobočka Slušovice) - Slušovice4722 poboček

5.3 km Dlouhá 19, Slušovice

8PAVER s.r.o. (pobočka Slušovice)1 pobočka

5.3 km Dlouhá 173, Slušovice
Bezdlužná

Velkoobchodní prodej kancelářských a školních potřeb. Dále nabídka tisku propagačních materiálů a renovací tonerů.

9Česká pošta, s.p. (pobočka Zlín 12)4722 poboček

6.4 km Mariánské náměstí 66, Zlín

10SHOCart, spol. s r.o.

Specializujeme se na tvorbu, vydavatelskou a nakladatelskou činnost v oboru užité kartografie, map, reklamní grafiky a zakázkové výroby propagačních tiskovin. Nabízíme zpracování a zajištění tisku informačních tabulí, vývěsních map a map na CD.

Tisk – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Zlín

Tisk v lokalitě Kašava – detailní popis

Tiskové techniky

Tisková technika je proces realizace tisku ve shodě s předlohou v daném nákladu a požadované barevnosti.

Tisknoucí místa jsou vyvýšená nad netisknoucími místy. Při tisku se obarví a tisknou jen vyvýšená místa, do prohlubní se barva nedostane.

• Knihtisk – je nejstarší tisková technika. Tisková forma je nejčastěji z kovu nebo ze dřeva a je vyrobená jako zrcadlový obraz, který se po nanesení barvy pod tlakem otiskne na papír. Používá se hlavně pro tisk knih, časopisů nebo drobných příležitostných tisků
  • Flexotisk – pružná tisková forma z gumy nebo umělé hmoty se vyrábí leptáním nebo pomocí laseru. Forma se navlékne na tiskací válec a otiskuje. Používá se na potiskování umělých hmot, fólií nebo lepenky.

Tisknoucí i netisknoucí místa jsou na tiskové formě ve stejné úrovni a liší se od sebe jen fyzikálně-chemickými vlastnostmi povrchu. Při použití mastných tiskařských barev musí být tisknoucí místa oleofilní – musí přijímat barvu a odpuzovat vodu. Netisknoucí místa jsou naopak hydrofilní – přijímají vodu a odpuzují barvu.

• Litografie (kamenotisk) – jedná se o přímý přenos barvy. Tiskovou formou je kamenná deska. V minulosti se používala pro tisk obrázků. Dnes slouží jako umělecká technika nebo se využívá při výrobě polovodičů.
  • Ofset – jedná se o nepřímý přenos barvy. Tiskovou formou je kovová tenká ohebná deska nebo polyesterová fólie. V dnešní době je to nejpoužívanější tisková technika, zejména pro barevný tisk.
  • Světlotisk – užívá formu se světlo citlivým povrchem. Po osvitu a vyvolání vzniknou místa, která přijmou barvu a otisknou se. Umožňuje kvalitní reprodukci fotografií.

Tisknoucí místa jsou zahloubena pod místy netisknoucími. Na tiskovou formu se nanese barva, která se pak z jejího povrchu setře a zbylá barva z prohlubní se tlakem přenese na papír. Tisk z hloubky vyžaduje větší tlak než u tisku z výšky.

• Hlubotisk – tisková forma nabírá do zahloubených jamek řidkou tiskovou barvu z vaničky nebo z komorové rakle. Přebytečná barva je pak stírána stěrkou z povrchu netisknoucích míst. Na potiskovaný materiál se přenáší přímo za pomoci tlaku. Nejstarší formou hlubotisku byla mědirytina a ocelorytina. V poslední době se hlubotisk používá hlavně pro umělecké tisky.
  • Tamponový tisk – barva je přenášena na potiskovaný materiál tlakem pružného tamponu. Používá se k potisku nerovných ploch výrobků nebo obalů.

Průtlačný tisk (průtisk)

Jedinou metodou průtlačného tisku je sítotisk.

• Sítotisk – tisknoucí místa tvoří otvory v síťovině, kdy tisková barva je protlačována těmito místy přímo na potiskovaný materiál. Používá se k potisku nerovných povrchů, pro tisk malých nákladů obrázků na papír, látky nebo i jiné materiály

Digitální tisk

Je nejmladší a nejmodernější způsob tisku, který ze všech tiskových technik k otisku nepoužívá tlak a také zde chybí mezičlánek v podobě tiskové desky, která by byla obtiskována na potiskový materiál. Tisk probíhá přímo, kdy soubory v počítači přecházejí rovnou na papír. Digitální tisk funguje na principu elektrografie nebo ink-jetu.

Nabízíme vám veškeré tiskové služby. Zpracujeme vám různorodé tiskové zakázky dle vašeho přání kvalitně, snadno a rychle. Přehled tiskáren v lokalitě Kašava.

• Ofsetový a digitální tisk – letáky, plakáty, zpravodaje, brožury, katalogy, vizitky, vstupenky, kalendáře, obálky, pohlednice, bloky, formuláře, tiskopisy, PF přání, pozvánky, jídelní lístky
  • Velkoformátový tisk – billboardy, bannery, cedule, fotoplátno, polepy aut
  • Reklamní materiál – bannery, roll upy, stojany, reklamní tašky
  • Maloformátový tisk – černobílý tisk, barevný tisk