Restaurace – Popice okres Břeclav
Gastronomie je v širším pojetí nauka o vztahu kultury a potravy. V užším pojetí se jedná o kuchařské nebo kulinářské umění. Za kolébku gastronomie je považována Francie. Přehled restaurací v lokalitě Popice.
1Základní škola a Mateřská škola Popice, okres Břeclav, příspěvková organizace
Provoz základní školy.
2Lenka Pololáníková
Lenka Pololáníková, se sídlem Hlavní 55, 691 27, Popice, v okrese Břeclav a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2013. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3…
3Hospoda u Adama
Hospoda u Adama, se sídlem Hlavní 60, 691 27, Popice, v okrese Břeclav a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1997. Zdroj: výpis z dat Registru Ares, CreditCheck.
4Cukrárna Jitka
Cukrárna Jitka, se sídlem Hlavní 20, 691 27, Popice, v okrese Břeclav a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1992. Pracuje u nás 6 - 9 zaměstnanců. Předmětem podnikání je: Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin…
5Jaroslav Forman
Jaroslav Forman, se sídlem U Kapličky 318, 691 27, Popice, v okrese Břeclav a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2005. Předmětem podnikání je: Zednictví Hostinská činnost Zdroj: výpis z dat Registru Ares, CreditCheck.
6Pelc Zdeněk- Restaurace Strachotínská Bouda
Strachotínská Bouda je restaurace, která se specializuje převážně na poctivou českou kuchyni a obědová menu, takže jsem schopni obsloužit i větší počet hostů najednou. Restaurace disponuje i nekuřáckou jídelnou a dětským koutkem pro vaše ratolesti. Součástí naší restaurace jsou dvě bowlingové dráhy…
7HOSPŮDKA NA RŮŽKU
HOSPŮDKA NA RŮŽKU, se sídlem Zahradní 105, 693 01, Strachotín, v okrese Břeclav a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2013. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v…
8Obec Strachotín1 pobočka
Obec Strachotín leží na státní silnici II. třídy z Hustopečí u Brna do Mikulova v blízkosti Pálavských vrchů na okraji dyjské nivy. Dominanta obce, kostel sv. Oldřicha a Metoděje, je postaven na jižním okraji obce.
9Bufet V Kempu
Bufet V Kempu, se sídlem Šakvická, 693 01, Strachotín, v okrese Břeclav a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1992. Předmětem podnikání je: Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin Výroba, obchod a služby neuvedené v…
10Vinárna u Dohnalů
Vinárna u Dohnalů, se sídlem Sklepní 330, 691 26, Pouzdřany, v okrese Břeclav a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2011. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Prodej kvasného lihu,…
Restaurace – další kategorie
Firmy v dalších lokalitách
Obce v lokalitě Břeclav
Restaurace v lokalitě Popice – detailní popis
Oblíbené restaurace
- Americké restaurace
- Asijské restaurace
- Čínské restaurace
- Francouzské restaurace
- Gril restaurace
- Indické restaurace
- Italské restaurace a pizzerie
- Japonské restaurace
- Mexické restaurace
- Restaurace typu fusion
- Řecké restaurace
- Steakové restaurace
- Středomořské restaurace
- Španělské restaurace
- Thajské restaurace
- Vietnamské restaurace
Michelinské restaurace
Michelinské ocenění patří mezi nejprestižnější a nejpopulárnější ocenění, které může restaurace získat. Gastronomický průvodce Michelin oceňuje výjimečné restaurace hvězdičkami. 1 hvězdičku získá restaurace, která má dobrou kuchyni. 2 hvězdičky získá restaurace s vynikající kuchyní, která stojí za návštěvu a 3 hvezdičky získá restaurace s vyjímečnou kuchyní, do které se vyplatí naplánovat cestu. Restaurace, které nedosáhnou na hvězdu, mohou obdržet ocenění ve formě příborů. Restaurace může získat 1 až 5 příborů. 1 příbor označuje příjemnou restauraci, 5 příborů značí luxusní restauraci. Kromě těchto ocenění se uděluje i ocenění Bib Gourmand, které patří restauracím s vyjímečným jídlem za rozumnou cenu. Hodnocení restaurací provádějí kritici, kteří navštěvují restaurace neohlášeně. Aby zůstal zachován standard ocenění, musí kritici každých 18 měsíců všechny oceněné restaurace znovu navštívit a ohodnotit.
Nejvíce oceněných restaurací naleznete ve Francii, Německu nebo Japonsku. V České republice mají Michelinskou hvězdu restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise nebo restaurace Field. Obě pražské restaurace byly oceněny po jedné hvězdičce v roce 2019.
Fast foody
Restaurace s rychlým občerstvením jsou v České republice velmi oblíbené. Většina jejích zákazníků jsou lidé mladší věkové skupiny a lidé žijící ve městě. Zákazníci oceňují tyto restaurace především díky rychlému servisu a chutnému jídlu. Za negativum považují nezdravé jídlo a vysokou produkci plastového odpadu.
Nejoblíbenější fast foody v ČR
- McDonald’s
- KFC
- Burger King
- Bageterie Boulevard
- Döner Kebab
Služby, které restaurace nabízejí
- Snídaňové brunche
- Denní menu
- Hotová jídla
- Minutková jídla
- Degustační menu
- Degustace vína
- Zážitková gastronomie
- Cateringové služby
- Rozvoz jídel
- Svatební hostiny
- Pohřební hostiny
- Rodinné oslavy
- Firemní večírky
- Možnost uzavřené společnosti
- Sportovní přenosy
- Letní terasa
- Zahrádka
- Dětské hřiště
- Parkoviště
- Dárkové poukazy
- WiFi připojení
Kavárny
První kavárny vznikaly v arabském světě, odkud se začaly šířit do celého světa. V Evropě byly první kavárny otevřeny v Benátkách. V Benátkách dnes nalezneme nejstarší a také nejdražší kavárnu Café Florian, která byla otevřena v roce 1720. První kavárna v České republice byla otevřena v Brně v roce 1702 Turkem Achmetem. V Praze byla otevřena první kavárna U Zlatého hada v roce 1714. Nejproslulejší kavárna v České republice je pražská kavárna Slavia, která byla otevřena v roce 1884. Nachází se na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu. Do této kavárny chodili významné české osobnosti jako Jaroslav Seifert, Vítězslav Nezval, Karel Čapek, Josef Čapek nebo Václav Havel.
Oblíbené kavárenské řetězce
Recenze restaurací
- RESTU – recenze restaurací v České republice
- Tripadvisor – naleznete zde miliony recenzí na restaurace po celém světě, recenze na pouliční občerstvení, kavárny, hospody nebo i luxusní restaurace
Časopis Gurmet je kulinářský časopis, který přináší sezónní recepty, trendy a novinky ze světa gastronomie. Časopis vychází každý měsíc.
Chcete navštívit nějaký food festival? Navštivte stránku Festivaly.eu, kde naleznete všechny food a gastro festivaly, které se budou konat.