Gastronomie je v širším pojetí nauka o vztahu kultury a potravy. V užším pojetí se jedná o kuchařské nebo kulinářské umění. Za kolébku gastronomie je považována Francie. Přehled restaurací v lokalitě Olomoucký kraj.
1–10 firem z 1 000+ nalezených Filtry
Poptat více firem Vyberte firmy Zrušit
Jsme škola s více než devadesátiletou tradicí. Šumperské gymnázium si zakládá na své všeobecnosti, student může studovat všechny existující vysokoškolské obory. Studium je provázeno s komplexem aktivit, které navazují na výuku a průřezově doplňují vzdělávání na škole. Nabízíme možnost výměnných…
Veselá školka zahrnuje pět mateřských škol – MŠ Prievidzská, MŠ Temenická, MŠ Zahradní, MŠ Sluneční a MŠ pro děti od 2 do 3 let, nacházejících se ve středu městských sídlišť. Školka od dvou let je součástí MŠ Temenická. Naším cílem je samostatné, spokojené dítě, které se bude umět…
Jsme přední odborná střední škola v Olomouckém kraji s širokou nabídkou učebních a maturitních oborů. Nabízíme vzdělání v oborech jako kadeřník, cukrář, kuchař-číšník a podnikání, s důrazem na praktickou výuku a uplatnění absolventů na trhu práce. Organizujeme zahraniční stáže a odborné praxe.
Nabízíme širokou škálu wellness a léčebných procedur včetně terapií s termální vodou, masáží a regeneračních pobytů. Užijte si relaxaci a přírodní léčbu v nádherném lázeňském prostředí.
Nabízíme profesionální provoz závodní jídelny a rozvoz jídel do firem. Každý den připravujeme čerstvá a chutná jídla, která jsou ideální pro firemní stravování. Naše služby zahrnují jak pravidelný rozvoz obědů, tak cateringové řešení na míru.
Provoz jídelny zahrnuje poskytování kvalitních stravovacích služeb, včetně školních a firemních jídel. Nabízíme vyvážené a chutné menu, cateringové služby a profesionální přístup k vaší gastronomické potřebě. Zajistíme vše od snídaní po večeře.
Produkty zemědělské výroby se zaměřením na živočišnou i rostlinnou výrobu, chov skotu, výrobu mléka, dále pěstování obilovin, pšenice ozimé, ječmene jarního, řepky olejky, máku, kukuřice a chmele.
Provozujeme zahradnictví – Zámeckou oranžerii, kde vám nabízíme květinové vazby, pokojové květiny, balkonové květiny, ovocné stromy a keře, bylinky a mnoho dalšího. Součástí našeho zahradnictví je Kavárna v oranžerii. Provozujeme také lom, kde vyrábíme a prodáváme frakce.
Naše restaurace se nachází v srdci Svatého Kopečka nedaleko barokní baziliky. Nabízíme speciality české domácí kuchyně, vynikající polévky i bezmasá jídla. Restauraci lze pronajmout k pořádání oslav a hostin.
Agro Prostějov nabídka stravovacích služeb pro zaměstnance i veřejnost. Dále i možnost využití rozvozu jídel. Stravování v závodních kuchyních.
Michelinské ocenění patří mezi nejprestižnější a nejpopulárnější ocenění, které může restaurace získat. Gastronomický průvodce Michelin oceňuje výjimečné restaurace hvězdičkami. 1 hvězdičku získá restaurace, která má dobrou kuchyni. 2 hvězdičky získá restaurace s vynikající kuchyní, která stojí za návštěvu a 3 hvezdičky získá restaurace s vyjímečnou kuchyní, do které se vyplatí naplánovat cestu. Restaurace, které nedosáhnou na hvězdu, mohou obdržet ocenění ve formě příborů. Restaurace může získat 1 až 5 příborů. 1 příbor označuje příjemnou restauraci, 5 příborů značí luxusní restauraci. Kromě těchto ocenění se uděluje i ocenění Bib Gourmand, které patří restauracím s vyjímečným jídlem za rozumnou cenu. Hodnocení restaurací provádějí kritici, kteří navštěvují restaurace neohlášeně. Aby zůstal zachován standard ocenění, musí kritici každých 18 měsíců všechny oceněné restaurace znovu navštívit a ohodnotit.
Nejvíce oceněných restaurací naleznete ve Francii, Německu nebo Japonsku. V České republice mají Michelinskou hvězdu restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise nebo restaurace Field. Obě pražské restaurace byly oceněny po jedné hvězdičce v roce 2019.
Restaurace s rychlým občerstvením jsou v České republice velmi oblíbené. Většina jejích zákazníků jsou lidé mladší věkové skupiny a lidé žijící ve městě. Zákazníci oceňují tyto restaurace především díky rychlému servisu a chutnému jídlu. Za negativum považují nezdravé jídlo a vysokou produkci plastového odpadu.
Nejoblíbenější fast foody v ČR
Služby, které restaurace nabízejí
První kavárny vznikaly v arabském světě, odkud se začaly šířit do celého světa. V Evropě byly první kavárny otevřeny v Benátkách. V Benátkách dnes nalezneme nejstarší a také nejdražší kavárnu Café Florian, která byla otevřena v roce 1720. První kavárna v České republice byla otevřena v Brně v roce 1702 Turkem Achmetem. V Praze byla otevřena první kavárna U Zlatého hada v roce 1714. Nejproslulejší kavárna v České republice je pražská kavárna Slavia, která byla otevřena v roce 1884. Nachází se na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu. Do této kavárny chodili významné české osobnosti jako Jaroslav Seifert, Vítězslav Nezval, Karel Čapek, Josef Čapek nebo Václav Havel.
Oblíbené kavárenské řetězce
Časopis Gurmet je kulinářský časopis, který přináší sezónní recepty, trendy a novinky ze světa gastronomie. Časopis vychází každý měsíc.
Chcete navštívit nějaký food festival? Navštivte stránku Festivaly.eu, kde naleznete všechny food a gastro festivaly, které se budou konat.
Poptávka je určena výhradně k zasílání poptávek, nebo dotazů souvisejících s činností dané firmy/firem. Zprávy mohou být korekturovány našimi operátory, následně jsou zaslány klientovi.