Restaurace – Zaječí okres Břeclav
Gastronomie je v širším pojetí nauka o vztahu kultury a potravy. V užším pojetí se jedná o kuchařské nebo kulinářské umění. Za kolébku gastronomie je považována Francie. Přehled restaurací v lokalitě Zaječí.
1Bar Zaječí
Bar Zaječí, se sídlem Školní 451, 691 05, Zaječí, v okrese Břeclav a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2000. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Výroba, obchod a služby neuvedené v…
2Mateřská škola Zaječí
Naše mateřská škola je obklopena rozlehlou zahradou s pískovišti, houpačkami, průlezkami a herními prvky s bohatou zelení a různorodým terénem.
3BOUDA
BOUDA, se sídlem Hlavní, 691 05, Zaječí, v okrese Břeclav a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2011. Předmětem podnikání je: Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin Hostinská činnost Výroba, obchod a služby neuvedené…
4Základní škola Zaječí
Naše základní škola zahájila svou činnost v roce 1965. V současnosti jsme úplnou základní školou s devíti postupnými ročníky, po jedné třídě v každém z nich. Součástí školy je školní družina i školní jídelna.
5Retro music Club Zaječí49 poboček
Pořádáme páteční a sobotní disco párty.
6Vinařství U Kapličky s.r.o. - restaurace Retro Gril U Kapličky49 poboček
Restaurace pro 120 osob s tradiční moravskou i mezinárodní kuchyní. Salonek pro 40 osob, letní zahrádka pro 120 osob. Pořádání soukromých akcí, svateb, večírků, školení i jiných akcí.
7Vinařství U Kapličky s.r.o.49 poboček
Rodinné Vinařství U Kapličky bylo založeno roku 2005 a je zaměřeno na výrobu kvalitních přívlastkových vín z hroznů, vypěstovaných ve vlastních vinicích. Dále pěstujeme tyto odrůdy jako je Chardonnay, Pálava, Ryzlink rýnský, Dornfelder a jiné.
8Hostinec Pod Věží (pobočka Přítluky)1 pobočka
Hostinec Pod Věží, se sídlem Hlavní 55, 691 04, Přítluky, v okrese Břeclav a v kraji Jihomoravský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 91883, Krajský soud v Brně. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2016. Pracuje u nás 6 - 9 zaměstnanců. Předmětem podnikání je: …
9Základní škola a Mateřská škola Rakvice
Základní a mateřská škola Rakvice poskytuje k využití také školní jídelnu, školní druřinu.
10Restaurace Beseda - Rakvice1 pobočka
Restaurace Beseda, se sídlem Náměstí 524, 691 03, Rakvice, v okrese Břeclav a v kraji Jihomoravský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 91883, Krajský soud v Brně. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2016. Pracuje u nás 6 - 9 zaměstnanců. Předmětem podnikání je:…
Restaurace – další kategorie
Firmy v dalších lokalitách
Obce v lokalitě Břeclav
Restaurace v lokalitě Zaječí – detailní popis
Oblíbené restaurace
- Americké restaurace
- Asijské restaurace
- Čínské restaurace
- Francouzské restaurace
- Gril restaurace
- Indické restaurace
- Italské restaurace a pizzerie
- Japonské restaurace
- Mexické restaurace
- Restaurace typu fusion
- Řecké restaurace
- Steakové restaurace
- Středomořské restaurace
- Španělské restaurace
- Thajské restaurace
- Vietnamské restaurace
Michelinské restaurace
Michelinské ocenění patří mezi nejprestižnější a nejpopulárnější ocenění, které může restaurace získat. Gastronomický průvodce Michelin oceňuje výjimečné restaurace hvězdičkami. 1 hvězdičku získá restaurace, která má dobrou kuchyni. 2 hvězdičky získá restaurace s vynikající kuchyní, která stojí za návštěvu a 3 hvezdičky získá restaurace s vyjímečnou kuchyní, do které se vyplatí naplánovat cestu. Restaurace, které nedosáhnou na hvězdu, mohou obdržet ocenění ve formě příborů. Restaurace může získat 1 až 5 příborů. 1 příbor označuje příjemnou restauraci, 5 příborů značí luxusní restauraci. Kromě těchto ocenění se uděluje i ocenění Bib Gourmand, které patří restauracím s vyjímečným jídlem za rozumnou cenu. Hodnocení restaurací provádějí kritici, kteří navštěvují restaurace neohlášeně. Aby zůstal zachován standard ocenění, musí kritici každých 18 měsíců všechny oceněné restaurace znovu navštívit a ohodnotit.
Nejvíce oceněných restaurací naleznete ve Francii, Německu nebo Japonsku. V České republice mají Michelinskou hvězdu restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise nebo restaurace Field. Obě pražské restaurace byly oceněny po jedné hvězdičce v roce 2019.
Fast foody
Restaurace s rychlým občerstvením jsou v České republice velmi oblíbené. Většina jejích zákazníků jsou lidé mladší věkové skupiny a lidé žijící ve městě. Zákazníci oceňují tyto restaurace především díky rychlému servisu a chutnému jídlu. Za negativum považují nezdravé jídlo a vysokou produkci plastového odpadu.
Nejoblíbenější fast foody v ČR
- McDonald’s
- KFC
- Burger King
- Bageterie Boulevard
- Döner Kebab
Služby, které restaurace nabízejí
- Snídaňové brunche
- Denní menu
- Hotová jídla
- Minutková jídla
- Degustační menu
- Degustace vína
- Zážitková gastronomie
- Cateringové služby
- Rozvoz jídel
- Svatební hostiny
- Pohřební hostiny
- Rodinné oslavy
- Firemní večírky
- Možnost uzavřené společnosti
- Sportovní přenosy
- Letní terasa
- Zahrádka
- Dětské hřiště
- Parkoviště
- Dárkové poukazy
- WiFi připojení
Kavárny
První kavárny vznikaly v arabském světě, odkud se začaly šířit do celého světa. V Evropě byly první kavárny otevřeny v Benátkách. V Benátkách dnes nalezneme nejstarší a také nejdražší kavárnu Café Florian, která byla otevřena v roce 1720. První kavárna v České republice byla otevřena v Brně v roce 1702 Turkem Achmetem. V Praze byla otevřena první kavárna U Zlatého hada v roce 1714. Nejproslulejší kavárna v České republice je pražská kavárna Slavia, která byla otevřena v roce 1884. Nachází se na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu. Do této kavárny chodili významné české osobnosti jako Jaroslav Seifert, Vítězslav Nezval, Karel Čapek, Josef Čapek nebo Václav Havel.
Oblíbené kavárenské řetězce
Recenze restaurací
- RESTU – recenze restaurací v České republice
- Tripadvisor – naleznete zde miliony recenzí na restaurace po celém světě, recenze na pouliční občerstvení, kavárny, hospody nebo i luxusní restaurace
Časopis Gurmet je kulinářský časopis, který přináší sezónní recepty, trendy a novinky ze světa gastronomie. Časopis vychází každý měsíc.
Chcete navštívit nějaký food festival? Navštivte stránku Festivaly.eu, kde naleznete všechny food a gastro festivaly, které se budou konat.