Squash – Racková okres Zlín

Je velmi oblíbená raketová hra pro 2 hráče. Hraje se na uzavřeném prostoru – squashovém kurtu, kde hráči odrážejí míček o stěny kurtu ve vysokých rychlostech. Z důvodu bezpečnosti je doporučeno používat ochranné brýle. Squashové kurty v lokalitě Racková.

1–8 firem z 8 nalezených Filtry

1SPORT KLUB ZLÍN - MLADCOVÁ

3.8 km Vinohrádek 493, Zlín - Mladcová
Otevřeno do 22:00
Bezdlužná

Pronájem tenisových kurtů (v případě zájmu zajistíme i trenéra tenisu s profesionální licencí). Dále nabízíme prodej tenisového vybavení, značkovou prodejnu Prince, testovací centrum Prince, vyplétání raket, tenisovou školu pro děti (celoročně), pronájem sauny a whirlpoolu.

2SEEKER, s.r.o.

5.9 km Rybníky VIII B326, Zlín Bezdlužná

Specializujeme se na velkoobchodní prodej potřeb pro tenis, squash, badminton a golf. Distribuce značek Dunlop, Lotto, Carlton a Slazenger. V nabídce naleznete rakety, míče a míčky, tašky, doplňky, textil, obuv.

3Sportovní areál Hvozdná3 pobočky

4.4
★★★★★
★★★★★
(5)
10.0 km Družstevní 355, Hvozdná Bezdlužná

Tenisové kurty kryté i venkovní a squashové kurty s možností zapůjčení sportovního vybavení. K dispozici je solárium, posilovna a venkovní bazén. Půjčujeme rakety, míčky, squashové brýle, sportovní boty i ručníky.

5Ridlová Jitka- SPORTOVNÍ CENTRUM OTROKOVICE

3.8
★★★★★
★★★★★
(236)
10.3 km J.Jabůrkové 1819, Otrokovice
Otevřeno do 22:00

Naše sportovní centrum nabízí squashové kurty, bowlingové dráhy, alpining, power plate, masáže. Nekuřácká restaurace s dětským koutkem.

6Nuhlíček Václav - TK-B Zlín

Provoz tenisových kurtů a tenisové školy s možností prázdninového soustředění pro děti. Prodáváme tenisové vybavení a vyplétáme rakety. Nabízíme možnost pořádat firemní i soukromé turnaje.

7H + M Zlín a.s. (pobočka Vizovice)8 poboček

4.6
★★★★★
★★★★★
(2)
17.3 km čtvrť A. Háby 1210, Vizovice

Sportovního a relaxačního centra. K dispozici je posilovna, haly na squash, finská sauna, solárium, kardiozóna. Možnost občerstvení na baru, připojení k WiFi.

8Sportovní centrum Radostova Luhačovice, příspěvková organizace1 pobočka

4.4
★★★★★
★★★★★
(251)
22.6 km Hradisko 1029, Luhačovice Bezdlužná

Provozujeme sportovní areál. Dále máme kvalitní zázemí v hale pro míčové hry, fotbalové hřiště s umělým povrchem, tenisem a aerobikovým sálem, kuželkami, spinningem a bowlingem včetně regenerace, ubytování a stravování.


Squash – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Zlín


Squash v lokalitě Racková – detailní popis

Squash se hraje na squashovém kurtu se squashovou raketou a squashovým míčkem v souladu se specifikacemi WSF (World Squash Federation). Často se hraje ve vysokých rychlostech (míček se rychle odráží od stěn kurtu), a proto se doporučuje při hře používat ochranné brýle.

Squash je zajímavým sportem pro vrcholové i rekreační sportovce. Může být i vhodným doplňkovým sportem pro profesionální sportovce. Squash nepatří mezi olympijské sporty. Squash v České republice zastřešuje Česká asociace squashe (ČASQ).

Pravidla squashe 

Principem hry je odehrát raketou míček do ohraničeného prostoru přední stěny kurtu tak, aby protihráč nebyl schopen míček odehrát. Hra začíná podáním jednoho z hráčů. Hráč musí podávat pouze z podávacích čtverců, které jsou vyznačeny na podlaze. Na počátku si hráč může vybrat, ze kterého čtverce bude podávat. V odehrání míčků se hráči pravidelně střídájí. Při hře se může hrát o všechny stěny, avšak míček se musí dotknout čelní stěny kurtu. Míček smí spadnout jednou na zem a může být odehrán i rovnou ze vzduchu. 

Hru vyhrává hráč, který dosáhne 11 bodů, přičemž rozdíl bodů musí být po dosažení 11 bodů minimálně 2 body. Obvykle se hraje na 3 vítězné sety. Při hře musí hráči dbát na bezpečnost. Nesmí podnikat žádné kroky, které by mohly ohrozit soupeře.