Squash – Břeclav

Je velmi oblíbená raketová hra pro 2 hráče. Hraje se na uzavřeném prostoru – squashovém kurtu, kde hráči odrážejí míček o stěny kurtu ve vysokých rychlostech. Z důvodu bezpečnosti je doporučeno používat ochranné brýle. Squashové kurty v lokalitě Břeclav.

1–10 firem z 10 nalezených Filtry

2Mikulovská sportovní

4.6
★★★★★
★★★★★
(84)
Na Hradbách 1474/13, Mikulov
Otevřeno od 8:00

Provozování tělovýchovných zařízení města Mikulov. Zajišťování sportovních, tělovýchovných a rekreačních činností a služeb. Organizování sportovních soutěží.

3TJ Lokomotiva Břeclav

Provozujeme centrum pro sport a relaxaci. K dispozici je posilovna, spinning, sportovní hala, lezecká stěna, squash, kuželky a klimatizovaná nekuřácká recepce s možností posezení a občerstvením. Pořádáme cvičení rodičů s dětmi nebo vedeme lekce jógy. Možnost využití masáží.

4Amatérské tenisové sdružení Podluží

Amatérské tenisové sdružení Podluží, se sídlem sídl. Dukelských hrdinů 2614/7, 690 02, Břeclav, v okrese Břeclav a v kraji Jihomoravský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. L 12241, Krajský soud v Brně. Právní forma Spolek. Založení v roce 2007. Více informací naleznete na našich…

5MSK Břeclav, s.r.o.1 pobočka

5.0
★★★★★
★★★★★
(2)
třída 1. máje 3543/5, Břeclav

MSK Břeclav, s.r.o., se sídlem třída 1. máje 3543/5, 690 02, Břeclav, v okrese Břeclav a v kraji Jihomoravský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 21506, Krajský soud v Brně. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 1996. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a…

6BORS Břeclav a.s. - tenisový areál12 poboček

4.1
★★★★★
★★★★★
(91)
Na Valtické 650/85, Břeclav-Charvátská… Bezdlužná

Provoz tenisových kurtů s umělým povrchem a tenisové školy. Prodej potřeb pro tenis.

7BORS CLUB o.s.

4.3
★★★★★
★★★★★
(164)
Na Valtické 650/85, Břeclav Bezdlužná

Provozujeme tenisový klub, prodáváme tenisové potřeby a nabízíme kurty s umělým i antukovým povrchem, venkovní a vnitřní.

10Urban David

5.0
★★★★★
★★★★★
(7)
Nikolčice 209, Nikolčice

Sportovní potřeby. Internetový prodej.


Squash – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Břeclav


Squash v lokalitě Břeclav – detailní popis

Squash se hraje na squashovém kurtu se squashovou raketou a squashovým míčkem v souladu se specifikacemi WSF (World Squash Federation). Často se hraje ve vysokých rychlostech (míček se rychle odráží od stěn kurtu), a proto se doporučuje při hře používat ochranné brýle.

Squash je zajímavým sportem pro vrcholové i rekreační sportovce. Může být i vhodným doplňkovým sportem pro profesionální sportovce. Squash nepatří mezi olympijské sporty. Squash v České republice zastřešuje Česká asociace squashe (ČASQ).

Pravidla squashe 

Principem hry je odehrát raketou míček do ohraničeného prostoru přední stěny kurtu tak, aby protihráč nebyl schopen míček odehrát. Hra začíná podáním jednoho z hráčů. Hráč musí podávat pouze z podávacích čtverců, které jsou vyznačeny na podlaze. Na počátku si hráč může vybrat, ze kterého čtverce bude podávat. V odehrání míčků se hráči pravidelně střídájí. Při hře se může hrát o všechny stěny, avšak míček se musí dotknout čelní stěny kurtu. Míček smí spadnout jednou na zem a může být odehrán i rovnou ze vzduchu. 

Hru vyhrává hráč, který dosáhne 11 bodů, přičemž rozdíl bodů musí být po dosažení 11 bodů minimálně 2 body. Obvykle se hraje na 3 vítězné sety. Při hře musí hráči dbát na bezpečnost. Nesmí podnikat žádné kroky, které by mohly ohrozit soupeře.