Restaurace – Odry okres Nový Jičín
Gastronomie je v širším pojetí nauka o vztahu kultury a potravy. V užším pojetí se jedná o kuchařské nebo kulinářské umění. Za kolébku gastronomie je považována Francie. Přehled restaurací v lokalitě Odry.
1Asijské bistro - Odry
Asijské bistro, se sídlem 1. máje 60/6, 742 35, Odry, v okrese Nový Jičín a v kraji Moravskoslezský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1993. Předmětem podnikání je: Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin Výroba, obchod a služby…
2Monika Zezulková
Monika Zezulková, se sídlem Masarykovo náměstí 18/23, 742 35, Odry, v okrese Nový Jičín a v kraji Moravskoslezský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1995. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Prodej kvasného…
3Špajzka
Špajzka, se sídlem Masarykovo náměstí 47/10, 742 35, Odry, v okrese Nový Jičín a v kraji Moravskoslezský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2017. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3…
4Hospoda Zámecká 703
Hospoda Zámecká 703, se sídlem Zámecká 703/5, 742 35, Odry, v okrese Nový Jičín a v kraji Moravskoslezský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1995. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. Předmětem podnikání je: Pekařství, cukrářství Hostinská činnost…
5Pivovarský Šenk
Pivovarský Šenk, se sídlem Hranická 146/19, 742 35, Odry, v okrese Nový Jičín a v kraji Moravskoslezský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2020. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3…
6Bufet V Nemocnici
Bufet V Nemocnici, se sídlem Nadační 375/1, 742 35, Odry, v okrese Nový Jičín a v kraji Moravskoslezský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1996. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona…
7Hospoda U Zdeňků - penzion
Provoz restaurace a penzionu.
8Hotel Dělnický dům
Provoz hotelu a restaurace.
9Hostinec Jan Fárek (pobočka Vražné)1 pobočka
Hostinec Jan Fárek, se sídlem Emauzy 214, 742 35, Vražné, v okrese Nový Jičín a v kraji Moravskoslezský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2008. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v…
10Základní škola a Mateřská škola Jakubčovice nad Odrou okres Nový Jičín,…
Prioritou naší mateřské a základní školy je individuální přístup ke každému svěřenci, dbáme na co nejlepší přípravu do života, klademe speciální péči obzvlášť na toleranci, úctě, lásce k člověku, k aktivnímu naslouchání, komunikaci, zodpovědnosti.
Restaurace – další kategorie
Firmy v dalších lokalitách
Obce v lokalitě Nový Jičín
Restaurace v lokalitě Odry – detailní popis
Oblíbené restaurace
- Americké restaurace
- Asijské restaurace
- Čínské restaurace
- Francouzské restaurace
- Gril restaurace
- Indické restaurace
- Italské restaurace a pizzerie
- Japonské restaurace
- Mexické restaurace
- Restaurace typu fusion
- Řecké restaurace
- Steakové restaurace
- Středomořské restaurace
- Španělské restaurace
- Thajské restaurace
- Vietnamské restaurace
Michelinské restaurace
Michelinské ocenění patří mezi nejprestižnější a nejpopulárnější ocenění, které může restaurace získat. Gastronomický průvodce Michelin oceňuje výjimečné restaurace hvězdičkami. 1 hvězdičku získá restaurace, která má dobrou kuchyni. 2 hvězdičky získá restaurace s vynikající kuchyní, která stojí za návštěvu a 3 hvezdičky získá restaurace s vyjímečnou kuchyní, do které se vyplatí naplánovat cestu. Restaurace, které nedosáhnou na hvězdu, mohou obdržet ocenění ve formě příborů. Restaurace může získat 1 až 5 příborů. 1 příbor označuje příjemnou restauraci, 5 příborů značí luxusní restauraci. Kromě těchto ocenění se uděluje i ocenění Bib Gourmand, které patří restauracím s vyjímečným jídlem za rozumnou cenu. Hodnocení restaurací provádějí kritici, kteří navštěvují restaurace neohlášeně. Aby zůstal zachován standard ocenění, musí kritici každých 18 měsíců všechny oceněné restaurace znovu navštívit a ohodnotit.
Nejvíce oceněných restaurací naleznete ve Francii, Německu nebo Japonsku. V České republice mají Michelinskou hvězdu restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise nebo restaurace Field. Obě pražské restaurace byly oceněny po jedné hvězdičce v roce 2019.
Fast foody
Restaurace s rychlým občerstvením jsou v České republice velmi oblíbené. Většina jejích zákazníků jsou lidé mladší věkové skupiny a lidé žijící ve městě. Zákazníci oceňují tyto restaurace především díky rychlému servisu a chutnému jídlu. Za negativum považují nezdravé jídlo a vysokou produkci plastového odpadu.
Nejoblíbenější fast foody v ČR
- McDonald’s
- KFC
- Burger King
- Bageterie Boulevard
- Döner Kebab
Služby, které restaurace nabízejí
- Snídaňové brunche
- Denní menu
- Hotová jídla
- Minutková jídla
- Degustační menu
- Degustace vína
- Zážitková gastronomie
- Cateringové služby
- Rozvoz jídel
- Svatební hostiny
- Pohřební hostiny
- Rodinné oslavy
- Firemní večírky
- Možnost uzavřené společnosti
- Sportovní přenosy
- Letní terasa
- Zahrádka
- Dětské hřiště
- Parkoviště
- Dárkové poukazy
- WiFi připojení
Kavárny
První kavárny vznikaly v arabském světě, odkud se začaly šířit do celého světa. V Evropě byly první kavárny otevřeny v Benátkách. V Benátkách dnes nalezneme nejstarší a také nejdražší kavárnu Café Florian, která byla otevřena v roce 1720. První kavárna v České republice byla otevřena v Brně v roce 1702 Turkem Achmetem. V Praze byla otevřena první kavárna U Zlatého hada v roce 1714. Nejproslulejší kavárna v České republice je pražská kavárna Slavia, která byla otevřena v roce 1884. Nachází se na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu. Do této kavárny chodili významné české osobnosti jako Jaroslav Seifert, Vítězslav Nezval, Karel Čapek, Josef Čapek nebo Václav Havel.
Oblíbené kavárenské řetězce
Recenze restaurací
- RESTU – recenze restaurací v České republice
- Tripadvisor – naleznete zde miliony recenzí na restaurace po celém světě, recenze na pouliční občerstvení, kavárny, hospody nebo i luxusní restaurace
Časopis Gurmet je kulinářský časopis, který přináší sezónní recepty, trendy a novinky ze světa gastronomie. Časopis vychází každý měsíc.
Chcete navštívit nějaký food festival? Navštivte stránku Festivaly.eu, kde naleznete všechny food a gastro festivaly, které se budou konat.