Restaurace – Nivnice okres Uherské Hradiště
Gastronomie je v širším pojetí nauka o vztahu kultury a potravy. V užším pojetí se jedná o kuchařské nebo kulinářské umění. Za kolébku gastronomie je považována Francie. Přehled restaurací v lokalitě Nivnice.
1Jakub Klímek
Jakub Klímek, se sídlem Osvobození 322, 687 51, Nivnice, v okrese Uherské Hradiště a v kraji Zlínský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2006. Zdroj: výpis z dat Registru Ares, CreditCheck.
2Cafe bar 66
Cafe bar 66, se sídlem Dr. Kachníka 66, 687 51, Nivnice, v okrese Uherské Hradiště a v kraji Zlínský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2005. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin Zdroj: výpis…
4HOTEL SAVARY s.r.o.
Rodinný hotelu Savary je usazen na okraji vesnice Nivnice, v klidné přírodě s množstvím se nabízejících procházek, cyklostezek. Hotel je přímo propojen s Nivnickou riviérou, kde se nachází velký venkovní bazén a 4 tenisové kurty. Hotelová restaurace nabízí tradiční krajová jídla i mezinárodní…
5František Kolacia
František Kolacia, se sídlem Podohradí 995, 687 51, Nivnice, v okrese Uherské Hradiště a v kraji Zlínský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2008. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Zdroj: výpis z dat Registru Ares, CreditCheck.
6Roman Šlapal
Roman Šlapal, se sídlem Podohradí 888, 687 51, Nivnice, v okrese Uherské Hradiště a v kraji Zlínský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1995. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Zdroj: výpis z dat Registru Ares, CreditCheck.
7Jídelna Vystrčil s.r.o.
Jídelna Vystrčil, se sídlem Nivnická 1763, 688 01, Uherský Brod, v okrese Uherské Hradiště a v kraji Zlínský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 89762, Krajský soud v Brně. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2015. Pracuje u nás 6 - 9 zaměstnanců. Předmětem…
8Bar Kobra
Bar Kobra, se sídlem Suchá Loz 76, 687 53, Suchá Loz, v okrese Uherské Hradiště a v kraji Zlínský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1994. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona…
9Kocman Ladislav, Ing. - OMV (pobočka Uherský Brod)1 pobočka
Čerpací stanice. Pohonné hmoty diesel, natural 95 i zemní plyn. Oleje a maziva, ruční mytí aut, automyčka a vysavač i káva, nealkoholické nápoje a občerstvení.
10Restaurace Suchá Loz
Restaurace Suchá Loz, se sídlem Suchá Loz 69, 687 53, Suchá Loz, v okrese Uherské Hradiště a v kraji Zlínský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1999. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3…
Restaurace – další kategorie
Firmy v dalších lokalitách
Obce v lokalitě Uherské Hradiště
Restaurace v lokalitě Nivnice – detailní popis
Oblíbené restaurace
- Americké restaurace
- Asijské restaurace
- Čínské restaurace
- Francouzské restaurace
- Gril restaurace
- Indické restaurace
- Italské restaurace a pizzerie
- Japonské restaurace
- Mexické restaurace
- Restaurace typu fusion
- Řecké restaurace
- Steakové restaurace
- Středomořské restaurace
- Španělské restaurace
- Thajské restaurace
- Vietnamské restaurace
Michelinské restaurace
Michelinské ocenění patří mezi nejprestižnější a nejpopulárnější ocenění, které může restaurace získat. Gastronomický průvodce Michelin oceňuje výjimečné restaurace hvězdičkami. 1 hvězdičku získá restaurace, která má dobrou kuchyni. 2 hvězdičky získá restaurace s vynikající kuchyní, která stojí za návštěvu a 3 hvezdičky získá restaurace s vyjímečnou kuchyní, do které se vyplatí naplánovat cestu. Restaurace, které nedosáhnou na hvězdu, mohou obdržet ocenění ve formě příborů. Restaurace může získat 1 až 5 příborů. 1 příbor označuje příjemnou restauraci, 5 příborů značí luxusní restauraci. Kromě těchto ocenění se uděluje i ocenění Bib Gourmand, které patří restauracím s vyjímečným jídlem za rozumnou cenu. Hodnocení restaurací provádějí kritici, kteří navštěvují restaurace neohlášeně. Aby zůstal zachován standard ocenění, musí kritici každých 18 měsíců všechny oceněné restaurace znovu navštívit a ohodnotit.
Nejvíce oceněných restaurací naleznete ve Francii, Německu nebo Japonsku. V České republice mají Michelinskou hvězdu restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise nebo restaurace Field. Obě pražské restaurace byly oceněny po jedné hvězdičce v roce 2019.
Fast foody
Restaurace s rychlým občerstvením jsou v České republice velmi oblíbené. Většina jejích zákazníků jsou lidé mladší věkové skupiny a lidé žijící ve městě. Zákazníci oceňují tyto restaurace především díky rychlému servisu a chutnému jídlu. Za negativum považují nezdravé jídlo a vysokou produkci plastového odpadu.
Nejoblíbenější fast foody v ČR
- McDonald’s
- KFC
- Burger King
- Bageterie Boulevard
- Döner Kebab
Služby, které restaurace nabízejí
- Snídaňové brunche
- Denní menu
- Hotová jídla
- Minutková jídla
- Degustační menu
- Degustace vína
- Zážitková gastronomie
- Cateringové služby
- Rozvoz jídel
- Svatební hostiny
- Pohřební hostiny
- Rodinné oslavy
- Firemní večírky
- Možnost uzavřené společnosti
- Sportovní přenosy
- Letní terasa
- Zahrádka
- Dětské hřiště
- Parkoviště
- Dárkové poukazy
- WiFi připojení
Kavárny
První kavárny vznikaly v arabském světě, odkud se začaly šířit do celého světa. V Evropě byly první kavárny otevřeny v Benátkách. V Benátkách dnes nalezneme nejstarší a také nejdražší kavárnu Café Florian, která byla otevřena v roce 1720. První kavárna v České republice byla otevřena v Brně v roce 1702 Turkem Achmetem. V Praze byla otevřena první kavárna U Zlatého hada v roce 1714. Nejproslulejší kavárna v České republice je pražská kavárna Slavia, která byla otevřena v roce 1884. Nachází se na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu. Do této kavárny chodili významné české osobnosti jako Jaroslav Seifert, Vítězslav Nezval, Karel Čapek, Josef Čapek nebo Václav Havel.
Oblíbené kavárenské řetězce
Recenze restaurací
- RESTU – recenze restaurací v České republice
- Tripadvisor – naleznete zde miliony recenzí na restaurace po celém světě, recenze na pouliční občerstvení, kavárny, hospody nebo i luxusní restaurace
Časopis Gurmet je kulinářský časopis, který přináší sezónní recepty, trendy a novinky ze světa gastronomie. Časopis vychází každý měsíc.
Chcete navštívit nějaký food festival? Navštivte stránku Festivaly.eu, kde naleznete všechny food a gastro festivaly, které se budou konat.