Restaurace – Chotěbuz okres Karviná
Gastronomie je v širším pojetí nauka o vztahu kultury a potravy. V užším pojetí se jedná o kuchařské nebo kulinářské umění. Za kolébku gastronomie je považována Francie. Přehled restaurací v lokalitě Chotěbuz.
1Kovalčík Jiří, Bc.
Provoz motorestu s nabídkou denních menu. K dispozici je restaurace i sál s možností pořádání společenských akcí.
2Základní škola a Mateřská škola Chotěbuz, příspěvková organizace
Základní škola pro 40 žáků s jídelnou a družinou.
3Základní škola a mateřská škola Český Těšín Kontešinec, příspěvková organizace …4 pobočky
Mateřská škola se školní jídelnou.
4Restaurace MONACO (pobočka Český Těšín-Mistřovice)1 pobočka
Restaurace MONACO, se sídlem Ostravská 115, 735 62, Český Těšín-Mistřovice, v okrese Karviná a v kraji Moravskoslezský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 68477, Krajský soud v Ostravě. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2016. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. …
5Wantulok Radek
Zabýváme se prodejem chladniček, mrazniček, vitrín, hrnců, misek, forem na paštiku a pekáčů na ryby. Nabízíme mikrovlnné trouby, sítka, poklice, servírovací vozíky, gastronádoby, plechy a rošty, kuchyňské váhy, džbánky, nože, pracovní desky.
6Občerstvení u fotbalového hřiště (pobočka Albrechtice)1 pobočka
Občerstvení u fotbalového hřiště, se sídlem Osvobození 641, 735 43, Albrechtice, v okrese Karviná a v kraji Moravskoslezský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1994. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost…
7Občerstvení Hornická 1858
Občerstvení Hornická 1858, se sídlem Hornická 1858, 737 01, Český Těšín, v okrese Karviná a v kraji Moravskoslezský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2015. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3…
8Základní škola a Mateřská škola Albrechtice
Provozujeme základní školu pro 400 žáků s družinou a jídelnou. Nabízíme pěvecký, hudební, výtvarný, TAI-CHI, sportovní, logopedie, netradičních výtvarných technik, dramatický, taneční, volejbalový, fotbalový a křesťanský, dále přípravu k přijímacím zkouškám z matematiky a češtiny.
9Restaurace Ex Bar
Restaurace Ex Bar, se sídlem Karvinská 1923/61, 737 01, Český Těšín, v okrese Karviná a v kraji Moravskoslezský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1995. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin …
10Restaurace Ami
Restaurace Ami, se sídlem Hlavní 201, 735 43, Albrechtice, v okrese Karviná a v kraji Moravskoslezský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2013. Zdroj: výpis z dat Registru Ares, CreditCheck.
Restaurace – další kategorie
Firmy v dalších lokalitách
Obce v lokalitě Karviná
Restaurace v lokalitě Chotěbuz – detailní popis
Oblíbené restaurace
- Americké restaurace
- Asijské restaurace
- Čínské restaurace
- Francouzské restaurace
- Gril restaurace
- Indické restaurace
- Italské restaurace a pizzerie
- Japonské restaurace
- Mexické restaurace
- Restaurace typu fusion
- Řecké restaurace
- Steakové restaurace
- Středomořské restaurace
- Španělské restaurace
- Thajské restaurace
- Vietnamské restaurace
Michelinské restaurace
Michelinské ocenění patří mezi nejprestižnější a nejpopulárnější ocenění, které může restaurace získat. Gastronomický průvodce Michelin oceňuje výjimečné restaurace hvězdičkami. 1 hvězdičku získá restaurace, která má dobrou kuchyni. 2 hvězdičky získá restaurace s vynikající kuchyní, která stojí za návštěvu a 3 hvezdičky získá restaurace s vyjímečnou kuchyní, do které se vyplatí naplánovat cestu. Restaurace, které nedosáhnou na hvězdu, mohou obdržet ocenění ve formě příborů. Restaurace může získat 1 až 5 příborů. 1 příbor označuje příjemnou restauraci, 5 příborů značí luxusní restauraci. Kromě těchto ocenění se uděluje i ocenění Bib Gourmand, které patří restauracím s vyjímečným jídlem za rozumnou cenu. Hodnocení restaurací provádějí kritici, kteří navštěvují restaurace neohlášeně. Aby zůstal zachován standard ocenění, musí kritici každých 18 měsíců všechny oceněné restaurace znovu navštívit a ohodnotit.
Nejvíce oceněných restaurací naleznete ve Francii, Německu nebo Japonsku. V České republice mají Michelinskou hvězdu restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise nebo restaurace Field. Obě pražské restaurace byly oceněny po jedné hvězdičce v roce 2019.
Fast foody
Restaurace s rychlým občerstvením jsou v České republice velmi oblíbené. Většina jejích zákazníků jsou lidé mladší věkové skupiny a lidé žijící ve městě. Zákazníci oceňují tyto restaurace především díky rychlému servisu a chutnému jídlu. Za negativum považují nezdravé jídlo a vysokou produkci plastového odpadu.
Nejoblíbenější fast foody v ČR
- McDonald’s
- KFC
- Burger King
- Bageterie Boulevard
- Döner Kebab
Služby, které restaurace nabízejí
- Snídaňové brunche
- Denní menu
- Hotová jídla
- Minutková jídla
- Degustační menu
- Degustace vína
- Zážitková gastronomie
- Cateringové služby
- Rozvoz jídel
- Svatební hostiny
- Pohřební hostiny
- Rodinné oslavy
- Firemní večírky
- Možnost uzavřené společnosti
- Sportovní přenosy
- Letní terasa
- Zahrádka
- Dětské hřiště
- Parkoviště
- Dárkové poukazy
- WiFi připojení
Kavárny
První kavárny vznikaly v arabském světě, odkud se začaly šířit do celého světa. V Evropě byly první kavárny otevřeny v Benátkách. V Benátkách dnes nalezneme nejstarší a také nejdražší kavárnu Café Florian, která byla otevřena v roce 1720. První kavárna v České republice byla otevřena v Brně v roce 1702 Turkem Achmetem. V Praze byla otevřena první kavárna U Zlatého hada v roce 1714. Nejproslulejší kavárna v České republice je pražská kavárna Slavia, která byla otevřena v roce 1884. Nachází se na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu. Do této kavárny chodili významné české osobnosti jako Jaroslav Seifert, Vítězslav Nezval, Karel Čapek, Josef Čapek nebo Václav Havel.
Oblíbené kavárenské řetězce
Recenze restaurací
- RESTU – recenze restaurací v České republice
- Tripadvisor – naleznete zde miliony recenzí na restaurace po celém světě, recenze na pouliční občerstvení, kavárny, hospody nebo i luxusní restaurace
Časopis Gurmet je kulinářský časopis, který přináší sezónní recepty, trendy a novinky ze světa gastronomie. Časopis vychází každý měsíc.
Chcete navštívit nějaký food festival? Navštivte stránku Festivaly.eu, kde naleznete všechny food a gastro festivaly, které se budou konat.