Gastronomie je v širším pojetí nauka o vztahu kultury a potravy. V užším pojetí se jedná o kuchařské nebo kulinářské umění. Za kolébku gastronomie je považována Francie. Přehled restaurací v lokalitě Bukovinka.
1–10 firem z 181 nalezených Filtry
Poptat více firem Vyberte firmy Zrušit
Restaurace Devon, se sídlem Březina 25, 679 05, Březina (u Křtin), v okrese Blansko a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2014. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského…
Restaurace u Faustů, se sídlem Křtiny 62, 679 05, Křtiny, v okrese Blansko a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2002. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Více informací naleznete na našich webových stránkách. Zdroj:…
Hospůdka EDEN, se sídlem Křtiny 27, 679 05, Křtiny, v okrese Blansko a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2011. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin Více informací…
Základna Jedovnice, se sídlem Kopeček 771, 679 06, Jedovnice, v okrese Blansko a v kraji Jihomoravský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 87035, Krajský soud v Brně. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2015. Pracuje u nás 6 - 9 zaměstnanců. Předmětem podnikání…
Občerstvení U Mamuta, se sídlem Senetářov 171, 679 06, Senetářov, v okrese Blansko a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2000. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona…
U Hastrmana, se sídlem Kopeček 738, 679 06, Jedovnice, v okrese Blansko a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1992. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. Předmětem podnikání je: Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin…
Naši školu navštěvuje v 17 třídách zhruba 360 žáků, zejména z Jedovnic, ale také z Kotvrdovic, Krasové, Rudice a Vilémovic. Budova školy byla postavena roku 1950.V rámci regionálního sdružení CIRSIUM se během školního roku konají různé vzdělávací a sportovní aktivity pro žáky i zaměstnance školy.
Jsme caffeé bar u mlýnu a máme nabídku občerstvení a venkovní letní zahrádku s grilem.
Provozujeme pronájem dvou tenisových kurtů a dále máem nabídku občerstvení s venkovním posezením a dětským hřištěm a dále máme možnost vypůjčení raket i míčků.
Pohostinství v ChaloupkáchZdeněk Klíma, se sídlem Brněnská 89, 679 06, Jedovnice, v okrese Blansko a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1992. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Prodej…
Michelinské ocenění patří mezi nejprestižnější a nejpopulárnější ocenění, které může restaurace získat. Gastronomický průvodce Michelin oceňuje výjimečné restaurace hvězdičkami. 1 hvězdičku získá restaurace, která má dobrou kuchyni. 2 hvězdičky získá restaurace s vynikající kuchyní, která stojí za návštěvu a 3 hvezdičky získá restaurace s vyjímečnou kuchyní, do které se vyplatí naplánovat cestu. Restaurace, které nedosáhnou na hvězdu, mohou obdržet ocenění ve formě příborů. Restaurace může získat 1 až 5 příborů. 1 příbor označuje příjemnou restauraci, 5 příborů značí luxusní restauraci. Kromě těchto ocenění se uděluje i ocenění Bib Gourmand, které patří restauracím s vyjímečným jídlem za rozumnou cenu. Hodnocení restaurací provádějí kritici, kteří navštěvují restaurace neohlášeně. Aby zůstal zachován standard ocenění, musí kritici každých 18 měsíců všechny oceněné restaurace znovu navštívit a ohodnotit.
Nejvíce oceněných restaurací naleznete ve Francii, Německu nebo Japonsku. V České republice mají Michelinskou hvězdu restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise nebo restaurace Field. Obě pražské restaurace byly oceněny po jedné hvězdičce v roce 2019.
Restaurace s rychlým občerstvením jsou v České republice velmi oblíbené. Většina jejích zákazníků jsou lidé mladší věkové skupiny a lidé žijící ve městě. Zákazníci oceňují tyto restaurace především díky rychlému servisu a chutnému jídlu. Za negativum považují nezdravé jídlo a vysokou produkci plastového odpadu.
Nejoblíbenější fast foody v ČR
Služby, které restaurace nabízejí
První kavárny vznikaly v arabském světě, odkud se začaly šířit do celého světa. V Evropě byly první kavárny otevřeny v Benátkách. V Benátkách dnes nalezneme nejstarší a také nejdražší kavárnu Café Florian, která byla otevřena v roce 1720. První kavárna v České republice byla otevřena v Brně v roce 1702 Turkem Achmetem. V Praze byla otevřena první kavárna U Zlatého hada v roce 1714. Nejproslulejší kavárna v České republice je pražská kavárna Slavia, která byla otevřena v roce 1884. Nachází se na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu. Do této kavárny chodili významné české osobnosti jako Jaroslav Seifert, Vítězslav Nezval, Karel Čapek, Josef Čapek nebo Václav Havel.
Oblíbené kavárenské řetězce
Časopis Gurmet je kulinářský časopis, který přináší sezónní recepty, trendy a novinky ze světa gastronomie. Časopis vychází každý měsíc.
Chcete navštívit nějaký food festival? Navštivte stránku Festivaly.eu, kde naleznete všechny food a gastro festivaly, které se budou konat.
Poptávka je určena výhradně k zasílání poptávek, nebo dotazů souvisejících s činností dané firmy/firem. Zprávy mohou být korekturovány našimi operátory, následně jsou zaslány klientovi.