Restaurace – Alojzov okres Prostějov
Gastronomie je v širším pojetí nauka o vztahu kultury a potravy. V užším pojetí se jedná o kuchařské nebo kulinářské umění. Za kolébku gastronomie je považována Francie. Přehled restaurací v lokalitě Alojzov.
1Žídková Marcela - Pohostinství u Melků
Nabízíme minutková jídla a nápoje v hostinci s kapacitou 45 míst. K dispozici je bezdrátové připojení k internetu, zahrádka a salonek.
2Základní škola a mateřská škola Myslejovice, okres Prostějov, příspěvková…
První škola byla postavena v roce 1798. V nynější se začalo vyučovat v roce 1889. Po celkové rekonstrukci školní budovy roku 1980 se budova využívala pouze jako mateřská škola. V roce 1991 byla otevřena dvoutřídní základní škola pro 1. – 4. ročník. V roce 2000 byla otevřena i 5. třída a takhle…
3Obecní hospoda (pobočka Seloutky)1 pobočka
Obecní hospoda, se sídlem Seloutky 58, 798 04, Seloutky, v okrese Prostějov a v kraji Olomoucký kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2013. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3…
4Papoušek Michal - Svatební DJ
Jako dj působím od roku 2007. Dále mám za sebou již okolo 130 svateb. Svatební den je výjimečným dnem ve Vašem životě, a proto je důležité nepodcenit žádné detaily, hudební produkci na Vaší svatbě nevyjímaje. Mimo jiné je třeba pečlivě vybírat člověka, který Vás celý tento den bude bavit.
5Hospoda Určice 5011 pobočka
Hospoda Určice 501, se sídlem Určice 501, 798 04, Určice, v okrese Prostějov a v kraji Olomoucký kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1992. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin Výroba, obchod a…
6Hospoda v zatáčce
Hospoda v zatáčce, se sídlem Kobylničky 23, 798 04, Myslejovice, v okrese Prostějov a v kraji Olomoucký kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2009. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin Zdroj:…
7Rotreklová Lenka
Výroba a prodej cukroví, zákusků a dortů dle přání, na rodinné a narozeninové oslavy, svatby i různé příležitosti. Nabídka vánočního a velikonočního cukroví.
8Hostinec Krumsín 219
Hostinec Krumsín 219, se sídlem Krumsín 219, 798 03, Krumsín, v okrese Prostějov a v kraji Olomoucký kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1996. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin Zdroj: výpis…
9Pohostinství - Otaslavice 152
Pohostinství - Otaslavice 152, se sídlem Otaslavice 152, 798 06, Otaslavice, v okrese Prostějov a v kraji Olomoucký kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1993. Předmětem podnikání je: Hostinská činnost Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách…
10Pizzerie Otaslavice
Pizzerie Otaslavice, se sídlem Otaslavice 525, 798 06, Otaslavice, v okrese Prostějov a v kraji Olomoucký kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2019. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona…
Restaurace – další kategorie
Firmy v dalších lokalitách
Obce v lokalitě Prostějov
Restaurace v lokalitě Alojzov – detailní popis
Oblíbené restaurace
- Americké restaurace
- Asijské restaurace
- Čínské restaurace
- Francouzské restaurace
- Gril restaurace
- Indické restaurace
- Italské restaurace a pizzerie
- Japonské restaurace
- Mexické restaurace
- Restaurace typu fusion
- Řecké restaurace
- Steakové restaurace
- Středomořské restaurace
- Španělské restaurace
- Thajské restaurace
- Vietnamské restaurace
Michelinské restaurace
Michelinské ocenění patří mezi nejprestižnější a nejpopulárnější ocenění, které může restaurace získat. Gastronomický průvodce Michelin oceňuje výjimečné restaurace hvězdičkami. 1 hvězdičku získá restaurace, která má dobrou kuchyni. 2 hvězdičky získá restaurace s vynikající kuchyní, která stojí za návštěvu a 3 hvezdičky získá restaurace s vyjímečnou kuchyní, do které se vyplatí naplánovat cestu. Restaurace, které nedosáhnou na hvězdu, mohou obdržet ocenění ve formě příborů. Restaurace může získat 1 až 5 příborů. 1 příbor označuje příjemnou restauraci, 5 příborů značí luxusní restauraci. Kromě těchto ocenění se uděluje i ocenění Bib Gourmand, které patří restauracím s vyjímečným jídlem za rozumnou cenu. Hodnocení restaurací provádějí kritici, kteří navštěvují restaurace neohlášeně. Aby zůstal zachován standard ocenění, musí kritici každých 18 měsíců všechny oceněné restaurace znovu navštívit a ohodnotit.
Nejvíce oceněných restaurací naleznete ve Francii, Německu nebo Japonsku. V České republice mají Michelinskou hvězdu restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise nebo restaurace Field. Obě pražské restaurace byly oceněny po jedné hvězdičce v roce 2019.
Fast foody
Restaurace s rychlým občerstvením jsou v České republice velmi oblíbené. Většina jejích zákazníků jsou lidé mladší věkové skupiny a lidé žijící ve městě. Zákazníci oceňují tyto restaurace především díky rychlému servisu a chutnému jídlu. Za negativum považují nezdravé jídlo a vysokou produkci plastového odpadu.
Nejoblíbenější fast foody v ČR
- McDonald’s
- KFC
- Burger King
- Bageterie Boulevard
- Döner Kebab
Služby, které restaurace nabízejí
- Snídaňové brunche
- Denní menu
- Hotová jídla
- Minutková jídla
- Degustační menu
- Degustace vína
- Zážitková gastronomie
- Cateringové služby
- Rozvoz jídel
- Svatební hostiny
- Pohřební hostiny
- Rodinné oslavy
- Firemní večírky
- Možnost uzavřené společnosti
- Sportovní přenosy
- Letní terasa
- Zahrádka
- Dětské hřiště
- Parkoviště
- Dárkové poukazy
- WiFi připojení
Kavárny
První kavárny vznikaly v arabském světě, odkud se začaly šířit do celého světa. V Evropě byly první kavárny otevřeny v Benátkách. V Benátkách dnes nalezneme nejstarší a také nejdražší kavárnu Café Florian, která byla otevřena v roce 1720. První kavárna v České republice byla otevřena v Brně v roce 1702 Turkem Achmetem. V Praze byla otevřena první kavárna U Zlatého hada v roce 1714. Nejproslulejší kavárna v České republice je pražská kavárna Slavia, která byla otevřena v roce 1884. Nachází se na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu. Do této kavárny chodili významné české osobnosti jako Jaroslav Seifert, Vítězslav Nezval, Karel Čapek, Josef Čapek nebo Václav Havel.
Oblíbené kavárenské řetězce
Recenze restaurací
- RESTU – recenze restaurací v České republice
- Tripadvisor – naleznete zde miliony recenzí na restaurace po celém světě, recenze na pouliční občerstvení, kavárny, hospody nebo i luxusní restaurace
Časopis Gurmet je kulinářský časopis, který přináší sezónní recepty, trendy a novinky ze světa gastronomie. Časopis vychází každý měsíc.
Chcete navštívit nějaký food festival? Navštivte stránku Festivaly.eu, kde naleznete všechny food a gastro festivaly, které se budou konat.