Zmrzlina - výroba, prodej – Přerov

Zmrzlina patří k nejoblíbenějším dezertům, ať už se jedná o smetanou nebo ovocnou zmrzlinu (tzv. sorbet). Výroba kvalitní zmrzliny z čerstvých surovin je skutečným uměním a kornoutek takové zmrzliny je plný potěšení. Prodejci zmrzliny v lokalitě Přerov.

1–2 firem z 2 nalezených Filtry

1Zmrzlina Kyss1 pobočka

4.8
★★★★★
★★★★★
(303)
Přerovská, Bochoř Bezdlužná

Zmrzlina Kyss, se sídlem Přerovská, 750 02, Bochoř, v okrese Přerov a v kraji Olomoucký kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle jiných zákonů než živnostenského a zákona o zemědělství. Založení v roce 1992. Předmětem podnikání je: Výroba, instalace, opravy elektrických strojů a přístrojů,…

2Zmrzlina Kyss (pobočka Kokory)1 pobočka

4.8
★★★★★
★★★★★
(303)
Kokory 57, Kokory Bezdlužná

Zmrzlina Kyss, se sídlem Kokory 57, 751 05, Kokory, v okrese Přerov a v kraji Olomoucký kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle jiných zákonů než živnostenského a zákona o zemědělství. Založení v roce 1992. Předmětem podnikání je: Výroba, instalace, opravy elektrických strojů a přístrojů,…


Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Přerov


Zmrzlina - výroba, prodej v lokalitě Přerov – detailní popis

Zmrzlina má dlouhou historii. První zmrzlina měla podobu ledu a sněhu s medem nebo se šťávou z ovoce. Avšak první skutečná zmrzlina se často připisuje Mongolům, kteří ji objevili, když jim náhodou zmrzly nápoje z kozího, velbloudího nebo jačího mléka. Jiné prameny zase říkají, že ji objevili Číňané. 

Italská zmrzlina (gelato)

Italská zmrzlina je nejznámějším a nejoblíbenějším italským dezertem. Na dovolené v Itálii je nutností ochutnat jejich pravou italskou zmrzlinu. Obchody, které prodávají tuto pochoutku se nazývají gelateria. V jejich nabídce naleznete mnoho příchutí. Mezi nejoblíbenější příchutě patří klasická vanilková, čokoládová, smetanová, jahodová, lesní směs, citronová, pistáciová, oříšková nebo typická italská stracciatella. Zmrzlinu si můžete nechat nandat do kornoutku, plastového nebo papírového kelímku. Gelato se vyrábí z čerstvých surovin jako je mléko, smetana, ovoce apod. 

Klasická zmrzlina vs gelato

Rozdíl mezi klasickou zmrzlinou a gelatem je v tom, že gelato je mnohem méně tučnější a má hustší konzistenci než klasická zmrzlina. Klasická zmrzlina obsahuje 50 i více % vzduchu, zatímco gelato obsahuje mezi 20 až 30 % vzduchu. Rozdíl je také v servírování zmrzliny. Gelato se servíruje teplejší než klasická zmrzlina. 

Smetanová zmrzlina vs ovocná zmrzlina

Smetanové zmrzliny se vyrábějí ze smetany, mléka, cukru, dextrózy, vaječných žloutků a zmrzlinových past. Oproti tomu ovocné zmrzliny neboli sorbety neobsahují mléko, smetanu, ani vejce. Připravují se pouze z čerstvého nebo mraženého ovoce, glukózového sirupu, cukru a vody.