Bezpečnost potravin – Jihomoravský kraj
Bezpečnost potravin je základním principem evropské potravinové politiky zaručující vysokou úroveň ochrany zdraví spotřebitelů. Přehled firem zabývajících se bezpečností potravin v lokalitě Jihomoravský kraj.
1Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.1 pobočka
Výzkumný ústav veterinárního lékařství - oddělení: Virologie, Bakteriologie, Imunologie, Bezpečnost potravin a krmiv, Genetika a reprodukce, Chemie a toxikologie, Farmakologie a imunoterapie, Experimentální stáje.
24fitness.cz - profesionální výživa1 pobočka
4fitness.cz - profesionální výživa, se sídlem Pionýrská 243/3, 602 00, Brno-Ponava, v okrese Brno - město a v kraji Jihomoravský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 88808, Krajský soud v Brně. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2015. Předmětem podnikání je:…
3Nutsman s.r.o.
Nutsman s.r.o., se sídlem Stará 817, 696 42, Vracov, v okrese Hodonín a v kraji Jihomoravský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 102982, Krajský soud v Brně. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2017. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. Předmětem podnikání je:…
4Maneo.cz
Maneo.cz, se sídlem Žilkova 1990/2, 621 00, Brno-Řečkovice, v okrese Brno - město a v kraji Jihomoravský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 19273, Krajský soud v Brně. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 1995. Pracuje u nás 50 - 99 zaměstnanců. Předmětem…
Firmy v dalších lokalitách
Bezpečnost potravin v lokalitě Jihomoravský kraj – detailní popis
Do bezpečnosti potravin spadá hygiena výroby potravin, kontrolní mechanismy, monitoring potravních řetězců a bezpečnost krmiv. ČR proto věnuje velkou pozornost všem fázím zemědělské prvovýroby, zpracování produktů, jejich distribuci i chování spotřebitele. K zajištění bezpečnosti potravin přispívají státní organizace a instituce financované státem, které mají za úkol tvorbu legislativy, kontrolou zdravotní bezpečnosti a kvality, dlouhodobé sledování výskytu cizorodých látek, aplikaci vědeckých stanovisek do praxe, informování a vzdělávání spotřebitelů. Politika bezpečnosti potravin pracuje s principem tzv. analýzy rizika. Tato analýza zahrnuje tři základní vzájemně propojené prvky: hodnocení rizika, řízení rizika a komunikaci o riziku.
Koordinační skupina bezpečnosti potravin
Mezi její činnosti patří především koordinace jednotlivých rezortů a stanovení priorit v oblasti bezpečnosti potravin. Dále zajišťuje vzájemnou spolupráci na národní úrovni, posiluje spolupráci s národními institucemi bezpečnosti potravin členských států EU a EFSA. Do systému bezpečnosti potravin umožňuje zapojení zájmových svazů (Potravinářská komora, Agrární komora nebo Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR) a nevládních organizací (spotřebitelská sdružení).
Kvalita potravin
Národní a evropské značky kvality potravin zaručují spotřebitelům prověřenou kvalitu potravin, které jsou takto označeny.
- Národní značky – Klasa, Regionální potravina, Česká potravina, BIO Produkt ekologického zemědělství
- Evropské značky – Zaručená tradiční specialita (ZTS), Chráněné označení původu (CHOP), Chráněné zeměpisné označení (CHZO), Ekologická produkce