Bezpečnost potravin – Ostrava - město

Bezpečnost potravin je základním principem evropské potravinové politiky zaručující vysokou úroveň ochrany zdraví spotřebitelů. Přehled firem zabývajících se bezpečností potravin v lokalitě Ostrava - město.

1–3 firem z 3 nalezených Filtry

1Valošek Petr - KROK1 pobočka

Zaměřujeme se na přípravu návrhů dokumentů a provozních opatření pro certifikace systému managementu kvality, životního prostředí a bezpečnosti či pro certifikace potravinářských provozů (HACCP, BRC, EFSIS, IFS). Dále zajišťujeme související školení i jiné aktivity.

2ATALIAN CZ s.r.o. (pobočka Ostrava-Moravská Ostrava)5 poboček

3.0
★★★★★
★★★★★
(12)
Kounicova 2929/5, Ostrava-Moravská… Bezdlužná

Zaměřujeme se na profesionální úklidové práce. Zajišťujeme technologické čištění včetně lakoven, pravidelný vnější i vnitřní úklid, speciální úklidové práce výrobních a strojních provozů, elektráren, potravinářství, zdravotnictví i údržbu zeleně. Dále se zabýváme ochranou objektů a osob.

3T Cert, s.r.o. (pobočka Ostrava)1 pobočka

Ostrava, Ostrava
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

Nabízíme služby spojených s certifikačními audity v oblasti manažerských systémů řízení. Jsme akreditováni pro standardy systémů řízení IT, hospodaření s energií, bezpečnosti potravin, ochrany zdraví při práci a řízení kvality při svařování.


Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Ostrava - město


Bezpečnost potravin v lokalitě Ostrava - město – detailní popis

Do bezpečnosti potravin spadá hygiena výroby potravin, kontrolní mechanismy, monitoring potravních řetězců a bezpečnost krmiv. ČR proto věnuje velkou pozornost všem fázím zemědělské prvovýroby, zpracování produktů, jejich distribuci i chování spotřebitele. K zajištění bezpečnosti potravin přispívají státní organizace a instituce financované státem, které mají za úkol tvorbu legislativy, kontrolou zdravotní bezpečnosti a kvality, dlouhodobé sledování výskytu cizorodých látek, aplikaci vědeckých stanovisek do praxe, informování a vzdělávání spotřebitelů. Politika bezpečnosti potravin pracuje s principem tzv. analýzy rizika. Tato analýza zahrnuje tři základní vzájemně propojené prvky: hodnocení rizika, řízení rizika a komunikaci o riziku.

Koordinační skupina bezpečnosti potravin

Mezi její činnosti patří především koordinace jednotlivých rezortů a stanovení priorit v oblasti bezpečnosti potravin. Dále zajišťuje vzájemnou spolupráci na národní úrovni, posiluje spolupráci s národními institucemi bezpečnosti potravin členských států EU a EFSA. Do systému bezpečnosti potravin umožňuje zapojení zájmových svazů (Potravinářská komora, Agrární komora nebo Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR) a nevládních organizací (spotřebitelská sdružení).

Kvalita potravin

Národní a evropské značky kvality potravin zaručují spotřebitelům prověřenou kvalitu potravin, které jsou takto označeny.

  • Národní značky – Klasa, Regionální potravina, Česká potravina, BIO Produkt ekologického zemědělství
  • Evropské značky – Zaručená tradiční specialita (ZTS), Chráněné označení původu (CHOP), Chráněné zeměpisné označení (CHZO), Ekologická produkce