Lezecké stěny – Jihomoravský kraj

Chcete zažít dobrodružství ve výškách? Pak vyrazte na lezeckou stěnu. Lezecké stěny jsou skvělou příležitostí pro výcvik a zlepšování vašich lezeckých schopností. Přehled lezeckých stěn v lokalitě Jihomoravský kraj.

1–10 firem z 12 nalezených Filtry

1PIKHARTSPORTSERVIS s.r.o.

5.0
★★★★★
★★★★★
(2)
Mečířova 2381/45, Brno-Královo Pole Bezdlužná

Nabízíme jednak kompletní systémy sportovních podlah firem HARO a Weitzer Parkett, ale i běžně používané skladby sportovních podlah. Provádíme renovace a drobné úpravy podlah, broušení, lakování a lajnování, jak vnitřních, tak venkovních hřišt. Samozřejmě Vám navrhneme sportovní podlahu přímo pro…

2DŘEVOARTIKL, spol.s r.o.- dětská hřiště

4.2
★★★★★
★★★★★
(18)
Brněnská 3794/27, Znojmo Bezdlužná

Výroba dětská hřišt, víceúčelových hřišt a vybavení dětských hřišť dle požadavků platných norem. Nabízíme věžové sestavy, dětské skluzavky, pískoviště, lezecké stěny. Dětské hřiště dodáme s kompletní montáží na klíč. Programy pro mateřské školky.

3TJ Lokomotiva Břeclav

Provozujeme centrum pro sport a relaxaci. K dispozici je posilovna, spinning, sportovní hala, lezecká stěna, squash, kuželky a klimatizovaná nekuřácká recepce s možností posezení a občerstvením. Pořádáme cvičení rodičů s dětmi nebo vedeme lekce jógy. Možnost využití masáží.

4Lezecká stěna SPL Pustiměř1 pobočka

Pustiměř 201, Pustiměř
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

Lezecká stěna SPL Pustiměř, se sídlem Pustiměř 201, 683 21, Pustiměř, v okrese Vyškov a v kraji Jihomoravský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. L 964, Krajský soud v Brně. Právní forma Spolek. Založení v roce 1991. Zdroj: výpis z dat Registru Ares, CreditCheck.

5Lezecká stěna Dufek

Lezecká stěna Dufek, se sídlem Tyršova 480/54, 664 34, Kuřim, v okrese Brno - venkov a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1992. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského…

6Pilka Tomáš

Naše společnost je připravená nabídnout Vám komplexní služby v oblasti výstavby lezeckých stěn, dodávky bezpečnostních dopadišť a výroby chytů.

7HOROKURZY1 pobočka

4.8
★★★★★
★★★★★
(25)
Přízova 285/3, Brno-Trnitá Bezdlužná

Lezecká škola, půjčovna vybavení a e-shop. Pořádáme lezecké kurzy na umělých stěnách, kurzy skalního lezení a pohybu na via ferratách.

8H&H VÝROBA A MONTÁŽ OK, spol. s r.o.

Vyrábíme středně těžké a těžké ocelové konstrukce, zábradlí a horolezecké stěny.

9FLASH BOULDER BAR, s.r.o.

4.6
★★★★★
★★★★★
(89)
Jaroslava Foglara…, Brno-Štýřice Bezdlužná

Provozujeme lezeckou stěnu. Organizování akcí se zaměřením na outdoorové sporty.


Firmy v dalších lokalitách


Lezecké stěny v lokalitě Jihomoravský kraj – detailní popis

Lezení je fascinující sport, který kombinuje sílu, vytrvalost a dovednost. Pro ty, kteří chtějí zažít dobrodružství ve výškách, nabízejí lezecké stěny možnost výcviku a zlepšování lezeckých schopností. Tyto speciální stěny jsou navrženy tak, aby poskytovaly bezpečné prostředí pro lezení jak začátečníkům, tak i zkušeným lezcům.

Historie lezeckých stěn

Lezecké stěny mají své kořeny v průmyslu, kde byly původně používány pro trénink výškových pracovníků. Postupem času se však vyvinuly v samostatnou sportovní disciplínu. Dnes najdete lezecké stěny ve sportovních centrech, lezeckých střediscích a dokonce i ve volné přírodě. Tyto stěny jsou vyrobeny z odolných materiálů, jako je dřevo nebo umělé povrchy, a jsou navrženy tak, aby poskytovaly různé úrovně obtížnosti a různé typy chvatů.

Lezecký trénink

Lezecké stěny jsou ideální pro trénink a zdokonalování lezeckých dovedností. Začátečníci se mohou naučit základní techniky lezení, jako je správný postoj, používání nohou a rukou a stabilita. Zkušení lezci mohou využít stěny k tréninku specifických dovedností, jako je převislé lezení, překonávání překážek a zdolávání obtížných cest.

Bezpečnost na lezecké stěně

Při lezení je bezpečnost klíčovou prioritou. Lezecké stěny jsou vybaveny systémem jištění, který zabraňuje pádu ze stěny. Nejčastěji používanou metodou jištění je systém s lany a karabinami, který umožňuje lezci bezpečně se pohybovat po stěně a zároveň poskytuje ochranu v případě pádu.

Výhody lezení na stěnách

Lezení na stěnách není jen o síle a vytrvalosti, ale také o koordinaci, rovnováze a strategii. Tento sport posiluje celé tělo a zlepšuje svalovou hmotu, vytrvalost a flexibilitu. Lezení na stěnách také rozvíjí koncentraci, odhodlání a důvěru v sebe sama. Je to skvělý způsob, jak vyzkoušet své fyzické a mentální limity a překonat výzvy.

Největší lezecké stěny v ČR

Největší umělá lezecká stěna u nás je lezecká stěna Big Wall v pražských Vysočanech. Největší venkovní lezecká stěna je lezecká stěna Gutovka v Praze 10.