Lezecké stěny – Brno - město

Chcete zažít dobrodružství ve výškách? Pak vyrazte na lezeckou stěnu. Lezecké stěny jsou skvělou příležitostí pro výcvik a zlepšování vašich lezeckých schopností. Přehled lezeckých stěn v lokalitě Brno - město.

1–9 firem z 9 nalezených Filtry

1Služby, stavby, montáže, spol. s r.o. - Regály, regálové systémy, sklady …5 poboček

4.9
★★★★★
★★★★★
(1)
Palackého 563, Veltrusy Bezdlužná

SSM, spol. s r.o. - nabízíme regály moderní skladovací technologie, provádíme dodávku a montáž přestavitelných regálů, regálových konstrukcí, schodišť a galerií, včetně technických návrhů, povrchové úpravy, elektroinstalace, revizí. Projekci skladů a skladového hospodářství. Prodej skladové…

2PIKHARTSPORTSERVIS s.r.o.

5.0
★★★★★
★★★★★
(2)
Mečířova 2381/45, Brno-Královo Pole Bezdlužná

Nabízíme jednak kompletní systémy sportovních podlah firem HARO a Weitzer Parkett, ale i běžně používané skladby sportovních podlah. Provádíme renovace a drobné úpravy podlah, broušení, lakování a lajnování, jak vnitřních, tak venkovních hřišt. Samozřejmě Vám navrhneme sportovní podlahu přímo pro…

3MAKAK climbing s.r.o. (Brno)3 pobočky

4.8
★★★★★
★★★★★
(207)
Liberecká 480/104, Jablonec nad Nisou Bezdlužná

Nabízíme služby lezecké arény s lezeckými a boulderovými stěnami. Organizujeme prázdninové lezecké kurzy a kroužky pro děti, kondiční lezení pro dospělé, akce pro školy a rodiny. Dále se zabýváme výrobou horolezeckých chytů a realizací celých lezeckých stěn.

4HOROKURZY1 pobočka

4.8
★★★★★
★★★★★
(25)
Přízova 285/3, Brno-Trnitá Bezdlužná

Lezecká škola, půjčovna vybavení a e-shop. Pořádáme lezecké kurzy na umělých stěnách, kurzy skalního lezení a pohybu na via ferratách.

5FLASH BOULDER BAR, s.r.o.

4.6
★★★★★
★★★★★
(89)
Jaroslava Foglara…, Brno-Štýřice Bezdlužná

Provozujeme lezeckou stěnu. Organizování akcí se zaměřením na outdoorové sporty.

7Horolezecké centrum Brno s.r.o.2 pobočky

4.8
★★★★★
★★★★★
(239)
Kulkova 946/30, Brno-Maloměřice Bezdlužná

Provozování lezeckého centra o ploše 930 m2 s 55 lezeckými liniemi.

8Centrum Walzel - volnočasové centrum Walzovka (Brno)6 poboček

4.6
★★★★★
★★★★★
(329)
Dlouhá 138, Meziměstí Bezdlužná

Nové volnočasové centrum Walzel v Meziměstí - fabrika na zážitky, restaurace Švejk v rakousko-uherském duchu, Salon Walzel, Střelnice pro krátké i dlouhé zbraně, ostré střelby pro profesionály i amatéry s možností přípravy pro získání zbrojního průkazu. Lezecká a boulderingová stěna 13m. Bowling…

9Horolezecké centrum Brno s.r.o. (popbočka Brno-Maloměřice, Slaměníkova)2 pobočky

4.8
★★★★★
★★★★★
(240)
Slaměníkova 1008/23b, Brno-Maloměřice
Otevřeno do 22:00
Bezdlužná

Horolezecké centrum s nabídkou kurzů lezení, který můžete absolvovat v jednom z našich center.


Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Brno - město


Lezecké stěny v lokalitě Brno - město – detailní popis

Lezení je fascinující sport, který kombinuje sílu, vytrvalost a dovednost. Pro ty, kteří chtějí zažít dobrodružství ve výškách, nabízejí lezecké stěny možnost výcviku a zlepšování lezeckých schopností. Tyto speciální stěny jsou navrženy tak, aby poskytovaly bezpečné prostředí pro lezení jak začátečníkům, tak i zkušeným lezcům.

Historie lezeckých stěn

Lezecké stěny mají své kořeny v průmyslu, kde byly původně používány pro trénink výškových pracovníků. Postupem času se však vyvinuly v samostatnou sportovní disciplínu. Dnes najdete lezecké stěny ve sportovních centrech, lezeckých střediscích a dokonce i ve volné přírodě. Tyto stěny jsou vyrobeny z odolných materiálů, jako je dřevo nebo umělé povrchy, a jsou navrženy tak, aby poskytovaly různé úrovně obtížnosti a různé typy chvatů.

Lezecký trénink

Lezecké stěny jsou ideální pro trénink a zdokonalování lezeckých dovedností. Začátečníci se mohou naučit základní techniky lezení, jako je správný postoj, používání nohou a rukou a stabilita. Zkušení lezci mohou využít stěny k tréninku specifických dovedností, jako je převislé lezení, překonávání překážek a zdolávání obtížných cest.

Bezpečnost na lezecké stěně

Při lezení je bezpečnost klíčovou prioritou. Lezecké stěny jsou vybaveny systémem jištění, který zabraňuje pádu ze stěny. Nejčastěji používanou metodou jištění je systém s lany a karabinami, který umožňuje lezci bezpečně se pohybovat po stěně a zároveň poskytuje ochranu v případě pádu.

Výhody lezení na stěnách

Lezení na stěnách není jen o síle a vytrvalosti, ale také o koordinaci, rovnováze a strategii. Tento sport posiluje celé tělo a zlepšuje svalovou hmotu, vytrvalost a flexibilitu. Lezení na stěnách také rozvíjí koncentraci, odhodlání a důvěru v sebe sama. Je to skvělý způsob, jak vyzkoušet své fyzické a mentální limity a překonat výzvy.

Největší lezecké stěny v ČR

Největší umělá lezecká stěna u nás je lezecká stěna Big Wall v pražských Vysočanech. Největší venkovní lezecká stěna je lezecká stěna Gutovka v Praze 10.