Horolezectví, lezení – Brno - město

Horolezectví je krásná, ale zároveň velmi náročná outdoorová aktivita, která přináší adrenalin, výzvy a nezapomenutelná dobrodružství. Přehled prodejců horolezeckého vybavení v lokalitě Brno - město.

1–10 firem z 11 nalezených Filtry

1TJ TESLA BRNO

3.9
★★★★★
★★★★★
(3)
Halasovo náměstí…, Brno-Lesná Bezdlužná

Sportovní areál TJ TESLA BRNO je tělovýchovná jednota, svojí členskou základnou představuje druhou největší tělovýchovnou jednotu v městě Brně o počtu 1008 členů. Hlavním prostorem pro sportovní činnost členů TJ Tesla včetně neorganizované veřejnosti je sportovní areál, v lokalitě Lesná na Halasově…

2Vítámvás Martin - výškové práce

5.0
★★★★★
★★★★★
(2)
Ondrova 41, Brno Bezdlužná

Provádíme výškové práce jako je kácení a ořezávání stromů, umývání oken, oprava, natírání a pokládka střešní krytiny a ochranu střech proti ptactvu.

3Hudy Sport a.s. (pobočka Veveří)36 poboček

5.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Veveří 460/13, Brno
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

HUDYsport a. s. je největší sítí outdoorových prodejen v České a Slovenské republice s tradicí, která se vyvíjí od roku 1990. Stěžejní část tvoří 38 maloobchodních prodejen na území obou republik, jejichž větší část je provozována na základě franchisingové smlouvy.

4MAKAK climbing s.r.o. (Brno)3 pobočky

4.8
★★★★★
★★★★★
(207)
Liberecká 480/104, Jablonec nad Nisou Bezdlužná

Nabízíme služby lezecké arény s lezeckými a boulderovými stěnami. Organizujeme prázdninové lezecké kurzy a kroužky pro děti, kondiční lezení pro dospělé, akce pro školy a rodiny. Dále se zabýváme výrobou horolezeckých chytů a realizací celých lezeckých stěn.

5Ing. Vojtěch Vrzba

Ing. Vojtěch Vrzba, se sídlem Skopalíkova 3798/42, 615 00, Brno-Židenice, v okrese Brno - město a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2007. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3…

7Vysokohorské sporty Brno

4.5
★★★★★
★★★★★
(3)
Plynárenská 90/3, Brno Bezdlužná

Sdružení zájemců o horolezeckou činnost a sportovní aktivity s ní související.

8Vysokoškolský sportovní klub Vysokého učení technického v Brně, občanské…

Provoz oddílů se závodní činností v gymnastickém aerobiku, badmintonu, horolezectví a boulderingu, florbalu a dalších.

9GREEN SPORT s.r.o.

5.0
★★★★★
★★★★★
(5)
Kozí 112/7, Brno-město Bezdlužná

Prodáváme vybavení pro horolezectví, camping a turistiku.

10HUDYsport a.s. (pobočka Brno, Starobrněnská 336/6)36 poboček

5.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Starobrněnská 336/6, Brno
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

Nabídka vybavení pro turistiku, horolezectví a camping. Provoz půjčovny.


Horolezectví, lezení – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Brno - město


Horolezectví, lezení v lokalitě Brno - město – detailní popis

Horolezectví je fascinující sport. Je to způsob dobytí vrcholů i překonávání vlastních hranic. Horolezectví je i o spojení s přírodou. Horolezci mají totiž jedinečnou možnost objevovat krásná horská prostředí, která jsou pro jiné osoby často nedostupná. 

Tento náročný a odvážný sport vyžaduje nejen fyzickou sílu, ale také technické dovednosti, strategické myšlení, mentální vytrvalost a schopnost překonat strach.

Každý horolezec musí mít k dispozici správné a kvalitní horolezecké vybavení, protože bezpečnost by měla být na prvním místě. Horolezci jsou v terénu vystaveni strmým stěnám, převislým skalním útvarům, extrémním povětrnostním podmínkám atd.

Druhy horolezectví

Horolezectví je všeobecný pojem, který zahrnuje mnoho činností. Např.

  • Sportovní horolezectví – zaměřuje se na lezení na umělých stěnách nebo přírodních skalách. Horolezci používají různé techniky a obtížnost cest se rozděluje podle stupnice obtížnosti UIAA (Mezinárodní horolezecká federace). Cílem je zdolat cestu a dosáhnout vrcholu.
  • Alpinismus – je forma horolezectví, která se zaměřuje na dobytí vrcholů ve vysokých horách. Alpinisté čelí náročným povětrnostním podmínkám, vysokým nadmořským výškám a technicky náročným cestám. Vyžaduje značnou dovednost, vytrvalost a schopnost zvládat extrémní podmínky.
  • Skalní horolezectví – je zaměřeno na lezení po skalách a útesech. Horolezci používají různé techniky, jako jsou tradiční lezení (s vlastní výstrojí a jištěním), sportovní lezení (s jištěním pomocí jištěných bodů ve skále) nebo bouldering (lezení na krátkých cestách blízko země).
  • Ledovcové horolezectví – zaměřuje se na lezení po ledovcích a ledových stěnách. Horolezci používají cepíny, mačky a jištění pro překonání náročného ledovcového terénu. Je spojeno s vysokými horami a extrémními klimatickými podmínkami.
  • Big wall horolezectví – jedná se o lezení na obrovských skalních stěnách, které vyžadují vícedenní výstupy a bivakování na stěně. Horolezci se musí vyrovnat s dlouhými a fyzicky i psychicky náročnými cestami.