Badminton – Frýdek-Místek okres Frýdek - Místek

Badminton je jedním z nejpopulárnějších sportů na světě. Zároveň je nejrychlejším raketovým sportem, kdy rychlost míčku může dosahovat rychlosti až 332 km/hod. Badminton patří mezi olympijské sporty. Přehled badmintonových hřišť v lokalitě Frýdek-Místek.

1–10 firem z 11 nalezených Filtry

1TJ Sokol Baška občanské sdružení

3.9 km Kunčičky u Bašky…, Baška Bezdlužná

Zajištění sportovních činností a akcí pro cvičence všech věkových kategorií. Vedení oddílu badmintonu, nohejbalu, florbalu a dalších.

2DOR - SPORT s.r.o.

4.7
★★★★★
★★★★★
(3)
5.2 km Bruzovice 247, Bruzovice
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

Internetový prodej sportovního vybavení, nářadí a příslušenství. Nabízíme basketbalové, baseballové, badmintonové, florbalové a fotbalové potřeby. Prodáváme také posilovací a fitness stroje, školní nábytek a jiné.

3Tělocvičná jednota Sokol Staříč

6.7 km Chlebovická 201, Staříč Bezdlužná

Zajištění sportovních činností a akcí pro cvičence všech věkových kategorií. Zaměření na petanque, volejbal, nohejbal, badminton, cvičení žen, aerobik a stolní tenis.

4AMOK ARÉNA badminton Paskov (pobočka Paskov)

4.7
★★★★★
★★★★★
(61)
7.7 km Místecká 967, Paskov
Otevřeno od 13:00
Bezdlužná

AMOK ARÉNA badminton Paskov, se sídlem Místecká 967, 739 21, Paskov, v okrese Frýdek - Místek a v kraji Moravskoslezský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2003. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. Předmětem podnikání je: Prodej kvasného lihu,…

5Sport relax centrum Kotelna1 pobočka

4.5
★★★★★
★★★★★
(194)
10.2 km Hamernická 233 , Frýdlant nad…
Otevřeno od 8:00
Bezdlužná

Sportovní zařízení Sport relax centrum Kotelna nabízí squash, tenis, beach volejbal, sauna, bazén, whirlpool, masáže či petanque.

6TJ SOKOL Fryčovice

10.3 km Fryčovice 529, Fryčovice Bezdlužná

Tělovýchovná jednota vede oddíly kopané, volejbalu, šachů, badmintonu, turistiky a rekreačních sportů.

7FRY Relax Centrum2 pobočky

10.3 km Fryčovice 628 , Fryčovice Bezdlužná

Relaxační centrum nabízí bazén, squash, badminton, saunu, vodní aerobic, stolní tenis, plavání s dětmi, sportovní a relaxační masáže.

8Sebera Michal, Mgr.

21.8 km Erbenova 801, Třinec Bezdlužná

Nabízíme prodej tenisových, squashových a badmintonových raket, tašek, výpletů, míčů, omotávek a gripů. Dále prodáváme oděvy.

9ACTIVSPORT FITNESS

4.8
★★★★★
★★★★★
(2)
22.2 km Lidická 1269 , Třinec
Otevřeno od 9:30
Bezdlužná

Sportovní centrum zaměřené na heatprogram, schwinn cycling, funkční tréninky powerjógy, squash, badminton.

10GAJA servis s. r. o.

22.2 km Lidická 1269 , Třinec Bezdlužná

Sportovní centrum nabízející širokou škálu sportovních aktivit - bowling, squash, badminton, stolní tenis, soft tenis, minikopaná a další - objednávky, rezervace sportovních aktivit, rodinné rekreační sportovní vyžití, možnost posezení a občerstvení v burger baru.


Badminton – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Frýdek - Místek


Badminton v lokalitě Frýdek-Místek – detailní popis

Badminton je hra pro každého, v každém věku a na všech úrovních. I začátečníci si velmi brzy osvojí základní technické dovednosti a dokáží si dobře zahrát. Badminton je bezpečný sport, který je nenáročný pro děti i dospělé. Poskytuje vynikající aerobní trénink a zlepšuje jejich fyzickou kondici. Pro vrchové hráče je však badminton kondičně vysoce náročný. Badminton je také vhodným sportem pro handicapované sportovce. Tzv. para badminton zohledňuje různé typy handicapu a umožňuje férovou a bezpečnou hru. 

Badminton na vrcholové úrovni

Badminton na vrcholové úrovni je vysoce technickým sportem. Profesionální hráči badmintonu musí vynikat mnoha dovednostmi a schopnostmi – výbornou fyzickou kondicí, vytrvalostí, obratností, sílou a rychlostí. Musí mít vynikající technické dovednosti a také schopnost předvídat. V neposlední řadě musí umět rychle reagovat. 

Badminton jako olympijský sport

Badminton patří mezi letní olympijské sporty. Svou první olympijskou premiéru měl v roce 1992 na olympiádě v Barceloně. Hraje se celkem v 5 disciplínách – dvouhra mužů, dvouhra žen, čtyřhra mužů, čtyřhra žen a smíšená čtyřhra.

Badmintonové vybavení

  • Badmintonový kurt – sportovní badminton se hraje na pravoúhlém kurtu o rozměrech 13,40 × 6,10 m pro čtyřhru a 13,40 × 5,18 m pro dvouhru.
  • Badmintonové míčky – používají se míčky péřové a míčky plastové. 
  • Badmintonová raketa – vyrábí se z lehkých a zároveň pevných materiálů (grafit, boron, karbon, titanová a kevlarová vlákna).