Potraviny – Radějov okres Hodonín
Pro udržení zdravého životního stylu bychom měli konzumovat potraviny, které mají optimální poměr základních živin – sacharidů (55 – 60 %), tuků (25 – 30 %) a bílkovin (10 – 15 %). Přehled obchodů s potravinami v lokalitě Radějov.
1Kozlovi - smíšené zboží
Kozlovi - smíšené zboží, se sídlem Tvarožná Lhota 29, 696 62, Tvarožná Lhota, v okrese Hodonín a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2003. Předmětem podnikání je: Zámečnictví, nástrojářství Obráběčství Výroba, obchod a služby…
2Jednota, spotřební družstvo v Hodoníně (pobočka Tvarožná Lhota)121 poboček
Prodáváme potraviny a drogistické zboží.
3PETVA spol. s r.o.2 pobočky
Vyrábíme a prodáváme pekařské výrobky.
4Maloobchodní síť HRUŠKA, spol. s r.o. (pobočka Kněždub)576 poboček
Prodáváme zboží denní potřeby.
5PETVA spol. s r.o. (pobočka Kněždub)2 pobočky
Provozujeme prodejnu smíšeného zboží.
6Jednota, spotřební družstvo v Hodoníně (pobočka Kněždub)121 poboček
Prodáváme potraviny a drogistické zboží.
7Kvarto - velkoobchod s potravinami, spol. s r.o.
Provozujeme velkoobchod s potravinami a drogerií.
8Zdravé stravování s.r.o. (pobočka Strážnice)8 poboček
Každý den Vám pro vás zajistíme pět porcí čerstvého jídla pro zdravé a vyvážené stravování. Jídelníček navrhuje nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková.
9Zdravé stravování s.r.o.8 poboček
Každý den Vám přivezeme 5 porcí čerstvého jídla pro zdravý a vyvážený jídelníček. Přesvědčte se, že zdravé stravování může být chutné a zároveň syté. Náš jídelníček sestavuje nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková (Masarykova univerzita, lékařská fakulta, obor výživa člověka) a pro přípravu…
10MAKOVEC a.s. (pobočka Strážnice)74 poboček
Porážíme a bouráme jateční zvířata. Vyrábíme a prodáváme čerstvé maso a masné výrobky.
Potraviny – další kategorie
Firmy v dalších lokalitách
Obce v lokalitě Hodonín
Potraviny v lokalitě Radějov – detailní popis
Bezlepkové potraviny
Bezlepkové potraviny jsou vhodné pro osoby, které musí dodržovat bezlepkovou dietu. Jedná se o osoby, které mají onemocnění celiakie, Duhringovu dermatitidu, jsou alergičtí na lepek nebo trpí neceliakální glutenovou senzitivitou. Při onemocnění celiakie nebo Duhringova dermatitida je nutné držet bezlepkovou dietu po celý život. Bezlepková dieta spočívá v úplném vysazení lepku neboli glutenu z jídelníčku. Při dietě je zákaz konzumovat obiloviny, které obsahují lepek – pšenice, ječmen, žito, oves a všechny potraviny, které tyto obiloviny obsahují.
Nevhodné potraviny
- Výrobky z mouky – pečivo, chléb, strouhanka, cukrářské výrobky, těstoviny, knedlíky
- Vločky, kroupy, krupky, krupice, lámanka
- Rostlinné maso seitan
- Potraviny obsahující mouku jako přídavek
Vhodné potraviny
- Brambory, rýže, luštěniny, sója, kukuřice, pohanka, jáhly, quinoa, amarant, teff
- Ovoce, zelenina, houby
- Maso, ryby, vejce, mléčné výrobky
- Ořechy, semena
- Med, cukr, sladidla, dochucovadla, koření
- Voda, čaj, káva, ovocné šťávy, nealkoholické nápoje, víno, destiláty
- Speciálně upravené bezlepkové potraviny – pečivo, chléb, moučné směsi, sušenky, těstoviny
Bezlaktózové potraviny
Bezlaktózové potraviny jsou vhodné pro všechny, kteří musí dodržovat bezlaktózovou dietu. Jedná se o osoby, které mají laktózovou intoleranci. Laktózová intolerance je nesnášenlivost mléčného cukru (laktózy). V těle chybí enzym laktáza, který štěpí mléčný cukr uvnitř střev. Pokud se cukr nerozštěpí a nevstřebá, zůstane ve střevech, kde následně kvasí a způsobuje nepříjemné obtíže. Může se projevit v každém věku.
- Vrozená intolerance – může se vyskytnout u některých dětí již při kojení.
- Prvotní intolerance – je způsobena geneticky. Produkce laktázy je nejvyšší v kojeneckém věku a od 2 roku rapidně klesá. To způsobuje, že někteří lidé v dospělém nebo seniorském věku laktózu vubec nestráví.
- Druhotná intolerance – vzniká u původně tolerantních osob následkem onemocnění celiakie, zánětlivém onemocnění střev nebo jako důsledek užívání antibiotik.
Co jíst při laktózové intoleranci?
- Úprava jídelníčku je individuální. Někomu stačí vyměnit mléčné produkty za produkty, které mají méně laktózy – sýry, máslo, zakysané výrobky
- Potraviny zcela bez laktózy – označené jako lactose free
- Potraviny s nízkým obsahem laktózy – označené jako low lactose
Superpotraviny
Superpotraviny jsou potraviny, které mají vysoký obsah živin prospěšných pro lidské zdraví. K takovým živinám patří vitamíny, minerály, antioxidanty, živé enzymy nebo vláknina. V dnešní době jsou velmi oblíbené u osob, kteří se zajímají o zdravou stravu a zdravý životní styl. Superpotraviny se využívají k prevenci zdravotních problémů nebo k doplnění nedostatku konkrétních živin. Mezi superpotraviny se řadí např.: chlorella, spirulina, maca, matcha, chia semínka, goji, zelený ječmen nebo mladá pšenice.
Řeznictví ZEMAN maso-uzeniny nabízí čerstvé maso, uzeniny, lahůdky, pečivo a ve vybraných prodejnách zboží z teplého pultu. Produkty pocházejí především z výroby v Příbrami, kde se vyrábějí podle českých receptur.
Na této webové stránce naleznete všechny nevyhovující šarže potravin, které byly zjištěny inspektory v rámci úřední kontroly nebo přehled provozoven, jejichž užívání bylo zakázáno inspektorem z důvodů nesplněných podmínek, které umožňují uchovat bezpečnost potravin.
Zajímá vás jaké kalorické hodnoty má jídlo, které jíte? Podívejte se do kalorických tabulek. Tyto tabulky jsou i skvělým pomocníkem při hubnutí.