Vojenský výzkumný ústav, s. p.

4.5
★★★★★
★★★★★
(13)
Veslařská 337/230, 637 00 Brno-Pisárky Bezdlužná

Vojenský výzkumný ústav, s. p., se sídlem Veslařská 337/230, 637 00, Brno-Pisárky, v okrese Brno - město a v kraji Jihomoravský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. A 25718, Krajský soud v Brně. Právní forma Státní podnik. Založení v roce 2012. Pracuje u nás 100 - 199 zaměstnanců.

Předmětem podnikání je:
VVÚ, s. p. na smluvním základě mimo činností uvedených v předmětu podnikání rovněž poskytuje Ministerstvu obrany a Generálnímu štábu Armády České republiky (dále jen MO a GŠ AČR), organizacím, podnikům a výzkumných institucím ČR odbornou podporu a službyv oblasti technických, organizačních a ekonomických činností spojených nebo souvisejících s vyzbrojováním AČR. Mezi služby, činnosti a procesy spojené nebo související s vyzbrojováním zejména patří:
1. Soustavné sledování tendencí světového rozvoje a vypracovávání prognóz dalšího vývoje vojenské vědy a techniky v oborech působnosti, provádění technických analýz, vypracování studií, technických podkladů a návrhů opatření pro potřeby vrcholových řídících orgánů a funkcionářů MO a GŠ AČR týkajících se všech fází životního cyklu vojenské techniky a materiálu.
2. Návrh, zhotovení, oživení, odladění a zkoušky technického a programového vybavení laboratorních vzorků a demonstrátorů techniky a materiálu pro systémová rozhodnutí MO a GŠ AČR před zahájením procesu přezbrojování AČR novým typem vojenského materiálu a techniky, odborná, technická, organizační, konzultační a výkonná činnost před a při realizaci zadávacích řízení na dodávky výrobků a služeb pro MO.
3. Provádění poradenských služeb pro otázky předmětů průmyslového vlastnictví podle potřeb orgánů MO, řešení problémů standardizace, kodifikace a katalogizace vojenské techniky, materiálu a jejich subsystémů, správa přidělených normalizačních a standardizačních oborů a technických normativních dokumentů v oblasti jejich tvorby, posuzování a novelizace (ČOS, STANAG, Mil-STD, AP a pod.), ediční činnost, vykonávání funkcí národních autorit k zajištění procesu plnění standardizačních dohod STANAG a kontaktu s národními autoritami ostatních členských států NATO na základě pověření ministra obrany, zastupování MO v rezortních i mimorezortních národních orgánech a institucích, orgánech NATO, EDA a poradenská činnost v této oblasti.
4. Technická a expertizní činnost při haváriích a nehodách podle požadavků příslušných orgánů.
5. Odborná příprava a výcvik chemických specialistů AČR, MV a organizací ČR a zahraničních klientů pro činnosti související s detekcí, identifikací, ochranou a likvidací následků použití nebo zneužití zbraní hromadného ničení.
6. Provádění zahraničního obchodu s vojenským materiálem v rozsahu povolení vydaného podle zákona č. 38/1994 Sb., o zahraničním obchodu s vojenským materiálem a o doplnění zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, a zákona č. 140/1961 Sb., trestní zákon, ve znění pozdějších předpisů, zejména v oblasti:- prodeje informací získaných na bázi smluvního řešení projektů výzkumu a vývoje v oborech působnosti,- provádění smluvních expertíz a zkoušek, odborná příprava a výcvik příslušníků zahraničních armád a pracovníků mezinárodních organizací pro činnosti související s detekcí, identifikací, ochranou a likvidací následků použití nebo zneužití zbraní hromadného ničení, - prodeje funkčních vzorků a demonstrátorů, technického a programového vybavení, materiálu a technologií v oborech působnosti.
7. Výzkum a vývoj v oblasti přírodních věd nebo společenských věd.
8. Přípravu a vypracování technických návrhů, grafické a kresličské práce.
9. Projektování elektrických zařízení.

Více informací naleznete na našich webových stránkách.

Zdroj: výpis z dat Registru Ares, CreditCheck.

Recenze

4.5
★★★★★
★★★★★
13 Google recenzí
29372259 ARES
DIČ CZ29372259
Vznik 2012
Telefony 543 562 101
ČUDA PAVEL (ředitel)
NAVRÁTIL PETR (Zástupce ředitele - vědecký tajemník)
  • zkušební a výzkumné ústavy