Živočišné tuky, živočišný tuk – Vsetín

Tuky (lipidy) jsou spolu s bílkovinami a sacharidy základními složkami potravy. V naší potravě jsou zdrojem energie a řady esenciálních látek – esenciálních mastných kyselin, vitamínů, antioxidantů atd. Prodejci živočišných tuků v lokalitě Vsetín.

1–2 firem z 2 nalezených Filtry

1Polfin eko, s.r.o.

Loučka 137, Loučka
Otevřeno do 15:00
Bezdlužná

Polfin eko, s.r.o., se sídlem Loučka 137, 756 44, Loučka, v okrese Vsetín a v kraji Zlínský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 36639, Krajský soud v Brně. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2000. Pracuje u nás 6 - 9 zaměstnanců. Předmětem podnikání je:…

2René Winkler

Police 49, Police Bezdlužná

René Winkler, se sídlem Police 49, 756 44, Police, v okrese Vsetín a v kraji Zlínský kraj. Právní forma Zemědělský podnikatel - fyzická osoba. Založení v roce 1997. Předmětem podnikání je: Truhlářství, podlahářství Zdroj: výpis z dat Registru Ares, CreditCheck.


Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Vsetín


Živočišné tuky, živočišný tuk v lokalitě Vsetín – detailní popis

Původem živočišných tuků jsou tukové tkáně živočichů. Živočišné tuky jsou zdrojem cholesterolu a obsahují převážně nasycené mastné kyseliny, které zvyšování cholesterolu dále podporují. Z důvodu vysokého obsahu nasycených mastných kyselin, obsahu cholesterolu a nedostatku polyenových mastných kyselin jsou hodnoceny negativně. Výjimkou je rybí tuk, jelikož se svým složením podobá spíše tukům rostlinným. Rybí tuk obsahuje větší procento prospěšných esenciálních mastných kyselin, které snižují hladinu cholesterolu. Používání živočišných tuků v kuchyni by mělo být nižší ve prospěch rostlinných tuků. 

Potraviny obsahující živočišné tuky 

  • Maso a masné výrobkyobsah a složení tuku v mase závisí na druhu masa a části jatečného zvířete. I v rámci jednoho druhu jatečných zvířat se může velmi lišit obsah a složení tuku, zejména v závislosti na krmení. Nejvýhodnější složení mastných kyselin má tuk masa drůbežího a nejméně výhodné složení má tuk masa hovězího. 
  • Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich – obsah tuku v rybách závisí na druhu ryby. Příznivé složení mastných kyselin má rybí tuk. Doporučuje se konzumovat tučné mořské ryby. 
  • Mléko a mléčné výrobky – v mléce je obsah mléčného tuku průměrně 3,7 %. Obsah tuku v mléčných výrobcích se odvíjí od typu výrobku. Např. odtučněné jogurty obsahují několik desetin procent tuku, zatímco tavené sýry mívají až téměř 40 % tuku.
  • Vejce a výrobky z nich – vejce slepic obsahují do 12 % tuku. Mají příznivé složení mastných kyselin. I když obsahují cholesterol, tak jeho negativní účinky kompenzuje vysoký obsah fosfolipidů.