Tenisové kurty, haly – Moravskoslezský kraj

Tenis je populární sport po celém světě, který láká sportovce všech věkových skupin. Jste tenisový nadšenec a chcete si naplno vychutnat svou hru? Pak je nezbytné hrát na kvalitních tenisových kurtech. Přehled tenisových kurtů a hal v lokalitě Moravskoslezský kraj.

1–10 firem z 52 nalezených Filtry

1Tesař Dalibor - PENZION NAD STÁJÍ

4.3
★★★★★
★★★★★
(468)
Jakartovice 35 , Jakartovice
Otevřeno do 22:00
Bezdlužná

Penzion nad stájí se nachází v malebném a klidném podhůří Hrubého Jeseníků v obci Jakartovice. Tato obec se nachází mezi vodními přehradami Kružberk a Slezská Harta. V okolí obce Jakartovice naleznete spoustu břidlicových lomů, z kterých je velká část zatopená křišťálově čistou vodou a tyto hlubiny…

2Tělovýchovná jednota Ostrava

4.4
★★★★★
★★★★★
(213)
Varenská 3098/40a, Ostrava
Otevřeno do 22:00

Tělovýchovná jednota nabízí tenisové kurty, beach centrum, nohejbal, volejbal, putting green, kuželky, petank, kroket, míčové hry, badminton, stolní tenis, squash, judo. Součástí je též posilovna a relaxační centrum ( sauna, hydromasážní vany, masáže, baňkování). Možnost ubytování.

3STaRS Karviná, s.r.o.- víceúčelová hala5 poboček

4.6
★★★★★
★★★★★
(124)
Karola Śliwky 783…, Karviná Bezdlužná

Provozujeme halu s tenisovými, squashovými a badmintonovými kurty, saunou a soláriem. Možnost využití vodoléčby a masáží. Dále je k dispozici klimatizované fitness centrum a minibar.

4CDU SPORT - VOLNÝ ČAS z.s.

4.5
★★★★★
★★★★★
(250)
Charvátská 734/10, Ostrava - Výškovice Bezdlužná

Náš spolek nabízí veškeré sportovní vyžití pro mládež i dospělé. U nás můžete aktivně provozovat jakýkoli sport jako je squash, badminton, lezecká stěna, stolní tenis, trampolína a spoustu dalších. Možnost zapůjčení raket.

5Tenisové kurty Orlovna

Tenisové kurty Orlovna, se sídlem Ludvíka Svobody 490, 747 57, Slavkov, v okrese Opava a v kraji Moravskoslezský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2012. Předmětem podnikání je: Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin Výroba, obchod a…

6Tenisový klub Skřečoň

Tenisový klub Skřečoň, se sídlem Zátiší 743, 735 31, Bohumín-Skřečoň, v okrese Karviná a v kraji Moravskoslezský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. L 5344, Krajský soud v Ostravě. Právní forma Spolek. Založení v roce 2001. Zdroj: výpis z dat Registru Ares, CreditCheck.

7Tenisový klub TENNISPOINT ve Frýdku-Místku

4.7
★★★★★
★★★★★
(2)
Hutní 36, Frýdek-Místek

Tenisový klub TENNISPOINT ve Frýdku-Místku, se sídlem Hutní 36, 738 01, Frýdek-Místek, v okrese Frýdek - Místek a v kraji Moravskoslezský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. L 5716, Krajský soud v Ostravě. Právní forma Spolek. Založení v roce 2002. Více informací naleznete na našich…

8Tennis Club Karviná, z.s.

Tennis Club Karviná, z.s., se sídlem U Hřiště 718/27, 734 01, Karviná-Ráj, v okrese Karviná a v kraji Moravskoslezský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. L 6228, Krajský soud v Ostravě. Právní forma Spolek. Založení v roce 2004. Více informací naleznete na našich webových stránkách. …

9Tenisový klub Bruntál

4.9
★★★★★
★★★★★
(23)
Mlýnská 1546/8, Bruntál Bezdlužná

Tenisový klub Bruntál, se sídlem Mlýnská 1546/8, 792 01, Bruntál, v okrese Bruntál a v kraji Moravskoslezský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. L 13172, Krajský soud v Ostravě. Právní forma Spolek. Založení v roce 2005. Více informací naleznete na našich webových stránkách. Zdroj:…

10Tělovýchovná jednota Baník Ostrava

5.0
★★★★★
★★★★★
(12)
Budečská 3214/4, Ostrava-Moravská… Bezdlužná

Tělovýchovná jednota Baník Ostrava, se sídlem Budečská 3214/4, 702 00, Ostrava-Moravská Ostrava, v okrese Ostrava - město a v kraji Moravskoslezský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. L 38, Krajský soud v Ostravě. Právní forma Spolek. Založení v roce 1990. Předmětem podnikání je: Výroba…


Tenisové kurty, haly – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách


Tenisové kurty, haly v lokalitě Moravskoslezský kraj – detailní popis

Kvalitní tenisové kurty a haly jsou klíčovým prvkem pro tenisové nadšence. Správně navržené a udržované tenisové kurty přispívají k rozvoji tenisových dovedností a zajišťují bezpečnost hráčů. Tenisové haly poskytují možnost hrát tenis po celý rok a nabízejí kontrolované prostředí pro nejlepší možný tenisový zážitek. 

Druhy tenisových kurtů

  • Tvrdé tenisové kurty – jsou nejběžnějším typem povrchu. Jsou vyrobeny z tvrdých materiálů, jako je asfalt nebo beton, a jsou pokryty tenisovou povlakovou vrstvou. Tvrdé kurty poskytují rychlý odraz míčku a konzistentní skoky. Jsou obvykle využívány v profesionálních turnajích, jako je například US Open.
  • Trávníkové kurty – jsou považovány za klasický povrch tenisových kurtů. Jsou pokryty trávou nebo speciální trávníkovou povlakovou vrstvou. Trávníkové kurty poskytují rychlý a nízký odraz míčku, což vyžaduje rychlé reakce a rychlé nohy. Trávníkové kurty jsou nejčastěji spojovány s prestižním tenisovým turnajem Wimbledon.
  • Antukové kurty – jsou pokryty jemně mletým kamenným povrchem. Antuka je oblíbená pro svou schopnost tlumit odraz míčku, čímž vytváří pomalejší a vyšší odskoky. Tento typ kurtu je obvykle preferován hráči, kteří upřednostňují delší výměny a hru s větší kontrolou. Antuka je často využívána na turnajích série French Open.
  • Umělé tenisové kurty – jsou vyrobeny z různých umělých materiálů, jako je například tvrdý plast nebo gumový povlak. Tyto kurty nabízejí střední rychlost odrazu míčku a jsou poměrně snadno udržovatelné. Umělé povrchy jsou často viděny v rekreačních areálech a tenisových klubech.

Tenisové haly

Kromě tenisových kurtů mohou tenisoví nadšenci hrát v tenisových halách. Ty se využívají zejména v zimních měsících.

Výhody tenisových hal

  • Přístupnost po celý rok – umožňují hrát tenis bez ohledu na roční období a počasí. Nezáleží, zda venku prší nebo svítí slunce, hráči mohou trénovat a hrát své oblíbené tenisové zápasy po celý rok. To je zvláště výhodné v oblastech s nepředvídatelným počasím.
  • Kontrolované prostředí – hraní tenisu ve venkovních podmínkách může být někdy náročné kvůli větru, slunečnímu žáru nebo chladu. Tenisové haly poskytují kontrolované prostředí, kde lze teplotu a povětrnostní podmínky regulovat. To umožňuje hráčům soustředit se na hru bez vnějších rušivých vlivů.
  • Soukromí a komfort – tenisové haly často nabízejí soukromé prostory pro hráče, přičemž jsou vybaveny šatnami, sprchovými zařízeními a občerstvením. To přispívá k celkovému komfortu hráčů a vytváří příjemnou atmosféru pro trávení času na kurtu.