Horolezectví, lezení – Jihomoravský kraj

Horolezectví je krásná, ale zároveň velmi náročná outdoorová aktivita, která přináší adrenalin, výzvy a nezapomenutelná dobrodružství. Přehled prodejců horolezeckého vybavení v lokalitě Jihomoravský kraj.

1–10 firem z 10 nalezených Filtry

1Flídr Michal

Výškové práce je termín pro označení stavebních, údržbářských a řemeslnických prací prováděných v nepřístupných místech, obvykle ve velkých výškách. Výškové práce provádějí pracovníci, kteří ovládají základy horolezecké techniky.

2MOUKA TIŠNOV, s.r.o.

5.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Koráb 133, Tišnov Bezdlužná

Firma MOUKA TIŠNOV, s.r.o. je přímým pokračovatelem manufatury, kterou založil pan František Mouka v Tišnově v roce 1842. Na počátku se zde vyráběly provazy a lana pro zemědělství i průmysl a postupně přibyly sítě a popruhy. V současnosti firma zaměstnává cca. 40 pracovníků, mezi nimiž jsou zkušení…

3TJ TESLA BRNO

3.9
★★★★★
★★★★★
(3)
Halasovo náměstí…, Brno-Lesná Bezdlužná

Sportovní areál TJ TESLA BRNO je tělovýchovná jednota, svojí členskou základnou představuje druhou největší tělovýchovnou jednotu v městě Brně o počtu 1008 členů. Hlavním prostorem pro sportovní činnost členů TJ Tesla včetně neorganizované veřejnosti je sportovní areál, v lokalitě Lesná na Halasově…

4Vítámvás Martin - výškové práce

5.0
★★★★★
★★★★★
(2)
Ondrova 41, Brno Bezdlužná

Provádíme výškové práce jako je kácení a ořezávání stromů, umývání oken, oprava, natírání a pokládka střešní krytiny a ochranu střech proti ptactvu.

5Mgr. Pospíšilová Magdalena, DiS. - Výškové práce

Komplexní služby v oblasti bezpečnosti práce ve výškách a nad volnou hloubkou včetně používání izolačních dýchacích přístrojů.Od roku 1991, kdy firma vznikla, získala řadu zkušeností v problematice výškových prací. Sortiment naší nabídky se snažíme neustále rozšiřovat, takže v současné době…

6Ing. Vojtěch Vrzba

Ing. Vojtěch Vrzba, se sídlem Skopalíkova 3798/42, 615 00, Brno-Židenice, v okrese Brno - město a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2007. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3…

8Vysokohorské sporty Brno

4.5
★★★★★
★★★★★
(3)
Plynárenská 90/3, Brno Bezdlužná

Sdružení zájemců o horolezeckou činnost a sportovní aktivity s ní související.

9Vysokoškolský sportovní klub Vysokého učení technického v Brně, občanské…

Provoz oddílů se závodní činností v gymnastickém aerobiku, badmintonu, horolezectví a boulderingu, florbalu a dalších.

10GREEN SPORT s.r.o.

5.0
★★★★★
★★★★★
(5)
Kozí 112/7, Brno-město Bezdlužná

Prodáváme vybavení pro horolezectví, camping a turistiku.


Horolezectví, lezení – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách


Horolezectví, lezení v lokalitě Jihomoravský kraj – detailní popis

Horolezectví je fascinující sport. Je to způsob dobytí vrcholů i překonávání vlastních hranic. Horolezectví je i o spojení s přírodou. Horolezci mají totiž jedinečnou možnost objevovat krásná horská prostředí, která jsou pro jiné osoby často nedostupná. 

Tento náročný a odvážný sport vyžaduje nejen fyzickou sílu, ale také technické dovednosti, strategické myšlení, mentální vytrvalost a schopnost překonat strach.

Každý horolezec musí mít k dispozici správné a kvalitní horolezecké vybavení, protože bezpečnost by měla být na prvním místě. Horolezci jsou v terénu vystaveni strmým stěnám, převislým skalním útvarům, extrémním povětrnostním podmínkám atd.

Druhy horolezectví

Horolezectví je všeobecný pojem, který zahrnuje mnoho činností. Např.

  • Sportovní horolezectví – zaměřuje se na lezení na umělých stěnách nebo přírodních skalách. Horolezci používají různé techniky a obtížnost cest se rozděluje podle stupnice obtížnosti UIAA (Mezinárodní horolezecká federace). Cílem je zdolat cestu a dosáhnout vrcholu.
  • Alpinismus – je forma horolezectví, která se zaměřuje na dobytí vrcholů ve vysokých horách. Alpinisté čelí náročným povětrnostním podmínkám, vysokým nadmořským výškám a technicky náročným cestám. Vyžaduje značnou dovednost, vytrvalost a schopnost zvládat extrémní podmínky.
  • Skalní horolezectví – je zaměřeno na lezení po skalách a útesech. Horolezci používají různé techniky, jako jsou tradiční lezení (s vlastní výstrojí a jištěním), sportovní lezení (s jištěním pomocí jištěných bodů ve skále) nebo bouldering (lezení na krátkých cestách blízko země).
  • Ledovcové horolezectví – zaměřuje se na lezení po ledovcích a ledových stěnách. Horolezci používají cepíny, mačky a jištění pro překonání náročného ledovcového terénu. Je spojeno s vysokými horami a extrémními klimatickými podmínkami.
  • Big wall horolezectví – jedná se o lezení na obrovských skalních stěnách, které vyžadují vícedenní výstupy a bivakování na stěně. Horolezci se musí vyrovnat s dlouhými a fyzicky i psychicky náročnými cestami.