Horolezecké potřeby, vybavení – Jihomoravský kraj

Horolezecké potřeby a vybavení jsou nezbytné pro každého horolezce. Správné a kvalitní vybavení vám zajistí bezpečnost, pohodlí a úspěch při výstupech na vrcholy hor. Přehled prodejců horolezeckých potřeb v lokalitě Jihomoravský kraj.

1–5 firem z 5 nalezených Filtry

1TJ TESLA BRNO

3.9
★★★★★
★★★★★
(3)
Halasovo náměstí…, Brno-Lesná Bezdlužná

Sportovní areál TJ TESLA BRNO je tělovýchovná jednota, svojí členskou základnou představuje druhou největší tělovýchovnou jednotu v městě Brně o počtu 1008 členů. Hlavním prostorem pro sportovní činnost členů TJ Tesla včetně neorganizované veřejnosti je sportovní areál, v lokalitě Lesná na Halasově…

2SPORT prima spol. s r.o.1 pobočka

4.7
★★★★★
★★★★★
(21)
Legionářů 3084/36, Hodonín
Dnes už má zavřeno

Firma Asolo vytváří obuv, která odpovídá Vašim potřebám: od procházek k trekingu, od turistiky po nejnáročnější výstupy v ledu či těžkém terénu. Za každého počasí a v jakékoliv nadmořské výšce. Naše boty jsou navrženy pro Vaše nohy. Perfektně sedí a podpoří Vás k maximálnímu výkonu. Flexibilní,…

3Ing. Vojtěch Vrzba

Ing. Vojtěch Vrzba, se sídlem Skopalíkova 3798/42, 615 00, Brno-Židenice, v okrese Brno - město a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2007. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3…

4GREEN SPORT s.r.o.

5.0
★★★★★
★★★★★
(5)
Kozí 112/7, Brno-město Bezdlužná

Prodáváme vybavení pro horolezectví, camping a turistiku.


Horolezecké potřeby, vybavení – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách


Horolezecké potřeby, vybavení v lokalitě Jihomoravský kraj – detailní popis

Horolezectví je fascinující sport, který vyžaduje speciální horolezecké vybavení. Jedině správné a kvalitní horolezecké vybavení vám zajistí bezpečný, pohodlný a úspěšný výstup až na vrchol. 

Vybavení, které by nemělo chybět žádnému horolezci

Horolezecká přilba

Je jedním z nejdůležitějších bezpečnostních prvků při horolezectví. Chrání hlavu před pády kamení, ledu nebo případnými úrazy. Moderní přilby se vyrábějí z lehkých a pevných materiálů s dobrou ventilací a nastavitelným systémem pro přizpůsobení velikosti.

Horolezecký sedák

Je základním vybavením, které umožňuje horolezci pohodlně sedět nebo viset ve výšce. Sedák by měl být pohodlný, s dostatečným polstrováním a nastavitelnými pásky pro správné přizpůsobení tvaru těla. Je důležité, aby sedák měl také dostatečně pevné a spolehlivé popruhy pro připevnění karabin a lana.

Horolezecké lano

Další nezbytnou součástí horolezeckého vybavení je horolezecké lano, které slouží k zajištění horolezců při pádu. Existují různé druhy lan, ale nejčastěji se používají dynamická lana, která mají schopnost absorbovat energii pádu a snižovat tak zatížení na horolezce i na jištění. Správná délka lana závisí na povaze výstupu.

Horolezecké karabiny

Karabiny jsou důležitými spojovacími prvky v horolezeckém systému. Slouží k připojování lan, smyček a různých jištění. Karabiny by měly být lehké, pevné a spolehlivé, s bezpečným zajištěním, např. automatickým zámkem. Důležité je také pravidelné kontrolování stavu karabin a výměna při jakémkoliv podezření na poškození.

Horolezecké mačky

Při lezení po ledovci, v ledových stěnách nebo na skalních úsecích s námrazou je důležité mít horolezecké mačky. Mačky poskytují lepší trakci a stabilitu na kluzkém povrchu. Existují různé druhy maček, včetně tzv. step-in maček, které se snadno nasazují a vyjímají.

Horolezecké cepíny

Cepíny jsou nezbytné při lezení po ledovcových a sněhových úsecích. Při výběru cepínů je důležité zvolit délku a tvar, které odpovídají konkrétnímu typu lezení. Pro lezení ve skalních stěnách jsou vhodné kratší cepíny s menšími hroty, zatímco na vysokých horách jsou preferovány delší cepíny s většími hroty.