Horolezecké potřeby, vybavení – Moravskoslezský kraj

Horolezecké potřeby a vybavení jsou nezbytné pro každého horolezce. Správné a kvalitní vybavení vám zajistí bezpečnost, pohodlí a úspěch při výstupech na vrcholy hor. Přehled prodejců horolezeckých potřeb v lokalitě Moravskoslezský kraj.

1–10 firem z 12 nalezených Filtry

1Bc. Roman Janoušek – TREKOBCHOD – Outdoorové vybavení2 pobočky

4.6
★★★★★
★★★★★
(32)
28. října 16, Nový Jičín
Otevřeno do 17:00
Bezdlužná Ověřená

Provozujeme kamenný a internetový obchod s kvalitním outdoorovým vybavením. U nás zakoupíte batohy, trekové boty, termoprádlo, norské svetry, stany, spacáky, karimatky a mnoho dalšího turistického vybavení. Nabízíme i dětské outdoorové vybavení.

2Wildnerová Monika- VPW výškové práce1 pobočka

Nabízíme výškové práce - práce na laně horolezeckou technikou. Provádíme nátěry fasád, montážní práce na laně, čištění domů, kancelářských budov i výrobních hal, kácení stromů, odklízení sněhu ze střech apod.

3ZEBRASPORT.CZ s.r.o.

4.6
★★★★★
★★★★★
(17)
Partyzánská 1565/18, Kateřinky-Opava Bezdlužná

ZEBRASPORT.CZ s.r.o., se sídlem Partyzánská 1565/18, 747 05, Kateřinky-Opava, v okrese Opava a v kraji Moravskoslezský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 60387, Krajský soud v Ostravě. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2014. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. …

4Jaššová Jaroslava, Ing.

Půjčujeme obytné karavany s klimatizací, vlastní sprchou a sociálním zařízením i kuchyní. Dále si můžete u nás pronajmout navigaci, slunečníky, horská kola, potápěčské vybavení, kompletní lyžařskou či horolezeckou výbavu.

5Teslíková Jana

Nabízíme chyty pro lezecké stěny a dětské hřiště. Prodáváme též šrouby a matice.

6Beskydský horský spolek, o.s.

4.1
★★★★★
★★★★★
(8)
Baška 64 , Baška Bezdlužná

Činnost horolezeckého oddílu. Možnost zapůjčení horolezeckého vybavení - cepíny, mačky, úvazky, skialpinistické lyže, lavinové sondy, sněžnice, skládací hole.

7Dědič Tomáš

5.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Albrechtická 1803, Krnov, Pod… Bezdlužná

Provozujeme internetový obchod se sportovním vybavením. Nabízíme potřeby pro vodní a střelecké sporty, chrániče sluchu, špunty do uší včetně dětských, tejpy, návleky na ruce, masky na spaní, běžecké doplňky, vložky do bot a další.

8Popiková Ivana

4.4
★★★★★
★★★★★
(27)
Dr. E. Beneše 48/3, Bruntál Bezdlužná

Prodej sportovního vybavení pro horolezectví, turistiku, outdoor a skialpinismus. Nabízíme batohy, boty, čelovky, horolezeckou výstroj, outdoorové vybavení a oblečení. Dále u nás najdete houpací křesla, karimatky, spacáky, přístřešky, stany, polštáře i potřeby na vaření v přírodě.

9CSK Beskydy s.r.o.- Ksport1 pobočka

Nýdek 201 , Nýdek Bezdlužná

Provozujeme prodejnu a půjčovnu sportovních potřeb zaměřených na turistiku, běžecké lyžování, horolezectví a skialpinismus.

10CAMPANULA půjčovna s.r.o.

4.7
★★★★★
★★★★★
(133)
Nádražní 884/116 , Ostrava, Moravská…
Otevřeno do 15:00
Bezdlužná

Prodáváme horolezecké a vodácké vybavení.


Horolezecké potřeby, vybavení – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách


Horolezecké potřeby, vybavení v lokalitě Moravskoslezský kraj – detailní popis

Horolezectví je fascinující sport, který vyžaduje speciální horolezecké vybavení. Jedině správné a kvalitní horolezecké vybavení vám zajistí bezpečný, pohodlný a úspěšný výstup až na vrchol. 

Vybavení, které by nemělo chybět žádnému horolezci

Horolezecká přilba

Je jedním z nejdůležitějších bezpečnostních prvků při horolezectví. Chrání hlavu před pády kamení, ledu nebo případnými úrazy. Moderní přilby se vyrábějí z lehkých a pevných materiálů s dobrou ventilací a nastavitelným systémem pro přizpůsobení velikosti.

Horolezecký sedák

Je základním vybavením, které umožňuje horolezci pohodlně sedět nebo viset ve výšce. Sedák by měl být pohodlný, s dostatečným polstrováním a nastavitelnými pásky pro správné přizpůsobení tvaru těla. Je důležité, aby sedák měl také dostatečně pevné a spolehlivé popruhy pro připevnění karabin a lana.

Horolezecké lano

Další nezbytnou součástí horolezeckého vybavení je horolezecké lano, které slouží k zajištění horolezců při pádu. Existují různé druhy lan, ale nejčastěji se používají dynamická lana, která mají schopnost absorbovat energii pádu a snižovat tak zatížení na horolezce i na jištění. Správná délka lana závisí na povaze výstupu.

Horolezecké karabiny

Karabiny jsou důležitými spojovacími prvky v horolezeckém systému. Slouží k připojování lan, smyček a různých jištění. Karabiny by měly být lehké, pevné a spolehlivé, s bezpečným zajištěním, např. automatickým zámkem. Důležité je také pravidelné kontrolování stavu karabin a výměna při jakémkoliv podezření na poškození.

Horolezecké mačky

Při lezení po ledovci, v ledových stěnách nebo na skalních úsecích s námrazou je důležité mít horolezecké mačky. Mačky poskytují lepší trakci a stabilitu na kluzkém povrchu. Existují různé druhy maček, včetně tzv. step-in maček, které se snadno nasazují a vyjímají.

Horolezecké cepíny

Cepíny jsou nezbytné při lezení po ledovcových a sněhových úsecích. Při výběru cepínů je důležité zvolit délku a tvar, které odpovídají konkrétnímu typu lezení. Pro lezení ve skalních stěnách jsou vhodné kratší cepíny s menšími hroty, zatímco na vysokých horách jsou preferovány delší cepíny s většími hroty.