Horolezecké potřeby, vybavení – Haluzice okres Zlín

Horolezecké potřeby a vybavení jsou nezbytné pro každého horolezce. Správné a kvalitní vybavení vám zajistí bezpečnost, pohodlí a úspěch při výstupech na vrcholy hor. Přehled prodejců horolezeckých potřeb v lokalitě Haluzice.

1–4 firem z 4 nalezených Filtry

1bufo shoes

3.0
★★★★★
★★★★★
(4)
19.2 km třída Tomáše Bati…, Zlín Bezdlužná

bufo shoes, se sídlem třída Tomáše Bati 1547, 760 01, Zlín, v okrese Zlín a v kraji Zlínský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 54139, Krajský soud v Brně. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2007. Předmětem podnikání je: výroba, obchod a služby neuvedené v…

2HUSKY CZ s.r.o. (pobočka Zlín)27 poboček

4.2
★★★★★
★★★★★
(16)
19.3 km Kvítková 475, Zlín

Nabízíme výrobu a prodej outdoor vybavení. Dále prodáváme stany, spacáky, batohy, tašky, bundy, kalhoty, zimní oblečení. Vybavení expedičních, horolezeckých a záchranářských teamů.Použití značkových materiálů nowind, polartec, tecnopile, cordura, schoeller, thermollite.

3SP SPORT s.r.o.

4.9
★★★★★
★★★★★
(25)
19.9 km J. A. Bati 5648, Zlín Bezdlužná

Prodejna a půjčovna outdorového vybavení se zaměřením na turistiku, skialpinismus, horolezectví. Zakoupíte zde ručně šité boty Makara. Nabízíme také lavinové kurzy.

4Doušová Martina - www.makalu.cz1 pobočka

4.5
★★★★★
★★★★★
(16)
22.9 km Držková 181, Držková Bezdlužná

E-shop a obchod s prodejem outdoorového, turistického, horolezeckého a skialpinistického vybavení zejména od značek Salewa, Ocun, Petzl, Pinguin a Tendon. Nabízíme batohy, stany, spacáky, karimatky, lana, čelovky a vařiče. Dále u nás najdete značky Jurek, Aku, Gemma, Primus, Sporten a Treksport.


Horolezecké potřeby, vybavení – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Zlín


Horolezecké potřeby, vybavení v lokalitě Haluzice – detailní popis

Horolezectví je fascinující sport, který vyžaduje speciální horolezecké vybavení. Jedině správné a kvalitní horolezecké vybavení vám zajistí bezpečný, pohodlný a úspěšný výstup až na vrchol. 

Vybavení, které by nemělo chybět žádnému horolezci

Horolezecká přilba

Je jedním z nejdůležitějších bezpečnostních prvků při horolezectví. Chrání hlavu před pády kamení, ledu nebo případnými úrazy. Moderní přilby se vyrábějí z lehkých a pevných materiálů s dobrou ventilací a nastavitelným systémem pro přizpůsobení velikosti.

Horolezecký sedák

Je základním vybavením, které umožňuje horolezci pohodlně sedět nebo viset ve výšce. Sedák by měl být pohodlný, s dostatečným polstrováním a nastavitelnými pásky pro správné přizpůsobení tvaru těla. Je důležité, aby sedák měl také dostatečně pevné a spolehlivé popruhy pro připevnění karabin a lana.

Horolezecké lano

Další nezbytnou součástí horolezeckého vybavení je horolezecké lano, které slouží k zajištění horolezců při pádu. Existují různé druhy lan, ale nejčastěji se používají dynamická lana, která mají schopnost absorbovat energii pádu a snižovat tak zatížení na horolezce i na jištění. Správná délka lana závisí na povaze výstupu.

Horolezecké karabiny

Karabiny jsou důležitými spojovacími prvky v horolezeckém systému. Slouží k připojování lan, smyček a různých jištění. Karabiny by měly být lehké, pevné a spolehlivé, s bezpečným zajištěním, např. automatickým zámkem. Důležité je také pravidelné kontrolování stavu karabin a výměna při jakémkoliv podezření na poškození.

Horolezecké mačky

Při lezení po ledovci, v ledových stěnách nebo na skalních úsecích s námrazou je důležité mít horolezecké mačky. Mačky poskytují lepší trakci a stabilitu na kluzkém povrchu. Existují různé druhy maček, včetně tzv. step-in maček, které se snadno nasazují a vyjímají.

Horolezecké cepíny

Cepíny jsou nezbytné při lezení po ledovcových a sněhových úsecích. Při výběru cepínů je důležité zvolit délku a tvar, které odpovídají konkrétnímu typu lezení. Pro lezení ve skalních stěnách jsou vhodné kratší cepíny s menšími hroty, zatímco na vysokých horách jsou preferovány delší cepíny s většími hroty.