Horolezecké potřeby, vybavení – Brno - město

Horolezecké potřeby a vybavení jsou nezbytné pro každého horolezce. Správné a kvalitní vybavení vám zajistí bezpečnost, pohodlí a úspěch při výstupech na vrcholy hor. Přehled prodejců horolezeckých potřeb v lokalitě Brno - město.

1–10 firem z 11 nalezených Filtry

1Služby, stavby, montáže, spol. s r.o. - Regály, regálové systémy, sklady …5 poboček

4.9
★★★★★
★★★★★
(1)
Palackého 563, Veltrusy Bezdlužná

SSM, spol. s r.o. - nabízíme regály moderní skladovací technologie, provádíme dodávku a montáž přestavitelných regálů, regálových konstrukcí, schodišť a galerií, včetně technických návrhů, povrchové úpravy, elektroinstalace, revizí. Projekci skladů a skladového hospodářství. Prodej skladové…

2Bc. Roman Janoušek - TREK obchod - outdoorové vybavení (Brno)2 pobočky

4.6
★★★★★
★★★★★
(32)
28. října 16, Nový Jičín
Otevřeno od 10:00
Bezdlužná

Provozujeme internetový obchod a nabízíme norské svetry, lezecké a turistické vybavení, trekovou obuv, termoprádlo, expediční batohy a tašky, spacáky a karimatky pro různé účely a teploty a další sortiment. Rozsáhlou část tvoří i jídla na cesty v podobě outdoorové kuchyně.

3TJ TESLA BRNO

3.9
★★★★★
★★★★★
(3)
Halasovo náměstí…, Brno-Lesná Bezdlužná

Sportovní areál TJ TESLA BRNO je tělovýchovná jednota, svojí členskou základnou představuje druhou největší tělovýchovnou jednotu v městě Brně o počtu 1008 členů. Hlavním prostorem pro sportovní činnost členů TJ Tesla včetně neorganizované veřejnosti je sportovní areál, v lokalitě Lesná na Halasově…

4Hudy Sport a.s. (pobočka Veveří)36 poboček

5.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Veveří 460/13, Brno
Otevřeno od 9:00
Bezdlužná

HUDYsport a. s. je největší sítí outdoorových prodejen v České a Slovenské republice s tradicí, která se vyvíjí od roku 1990. Stěžejní část tvoří 38 maloobchodních prodejen na území obou republik, jejichž větší část je provozována na základě franchisingové smlouvy.

5HUSKY CZ s.r.o. (pobočka Brno - Veveří)27 poboček

4.2
★★★★★
★★★★★
(16)
Lidická 699/17, Brno - Veveří

Nabízíme výrobu a prodej outdoor vybavení. Dále prodáváme stany, spacáky, batohy, tašky, bundy, kalhoty, zimní oblečení. Vybavení expedičních, horolezeckých a záchranářských teamů.Použití značkových materiálů nowind, polartec, tecnopile, cordura, schoeller, thermollite.

6MAKAK climbing s.r.o. (Brno)3 pobočky

4.8
★★★★★
★★★★★
(207)
Liberecká 480/104, Jablonec nad Nisou Bezdlužná

Nabízíme služby lezecké arény s lezeckými a boulderovými stěnami. Organizujeme prázdninové lezecké kurzy a kroužky pro děti, kondiční lezení pro dospělé, akce pro školy a rodiny. Dále se zabýváme výrobou horolezeckých chytů a realizací celých lezeckých stěn.

7Ing. Vojtěch Vrzba

Ing. Vojtěch Vrzba, se sídlem Skopalíkova 3798/42, 615 00, Brno-Židenice, v okrese Brno - město a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2007. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3…

8GREEN SPORT s.r.o.

5.0
★★★★★
★★★★★
(5)
Kozí 112/7, Brno-město Bezdlužná

Prodáváme vybavení pro horolezectví, camping a turistiku.

10HUDYsport a.s. (pobočka Brno, Starobrněnská 336/6)36 poboček

5.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Starobrněnská 336/6, Brno
Otevřeno od 9:00
Bezdlužná

Nabídka vybavení pro turistiku, horolezectví a camping. Provoz půjčovny.


Horolezecké potřeby, vybavení – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Brno - město


Horolezecké potřeby, vybavení v lokalitě Brno - město – detailní popis

Horolezectví je fascinující sport, který vyžaduje speciální horolezecké vybavení. Jedině správné a kvalitní horolezecké vybavení vám zajistí bezpečný, pohodlný a úspěšný výstup až na vrchol. 

Vybavení, které by nemělo chybět žádnému horolezci

Horolezecká přilba

Je jedním z nejdůležitějších bezpečnostních prvků při horolezectví. Chrání hlavu před pády kamení, ledu nebo případnými úrazy. Moderní přilby se vyrábějí z lehkých a pevných materiálů s dobrou ventilací a nastavitelným systémem pro přizpůsobení velikosti.

Horolezecký sedák

Je základním vybavením, které umožňuje horolezci pohodlně sedět nebo viset ve výšce. Sedák by měl být pohodlný, s dostatečným polstrováním a nastavitelnými pásky pro správné přizpůsobení tvaru těla. Je důležité, aby sedák měl také dostatečně pevné a spolehlivé popruhy pro připevnění karabin a lana.

Horolezecké lano

Další nezbytnou součástí horolezeckého vybavení je horolezecké lano, které slouží k zajištění horolezců při pádu. Existují různé druhy lan, ale nejčastěji se používají dynamická lana, která mají schopnost absorbovat energii pádu a snižovat tak zatížení na horolezce i na jištění. Správná délka lana závisí na povaze výstupu.

Horolezecké karabiny

Karabiny jsou důležitými spojovacími prvky v horolezeckém systému. Slouží k připojování lan, smyček a různých jištění. Karabiny by měly být lehké, pevné a spolehlivé, s bezpečným zajištěním, např. automatickým zámkem. Důležité je také pravidelné kontrolování stavu karabin a výměna při jakémkoliv podezření na poškození.

Horolezecké mačky

Při lezení po ledovci, v ledových stěnách nebo na skalních úsecích s námrazou je důležité mít horolezecké mačky. Mačky poskytují lepší trakci a stabilitu na kluzkém povrchu. Existují různé druhy maček, včetně tzv. step-in maček, které se snadno nasazují a vyjímají.

Horolezecké cepíny

Cepíny jsou nezbytné při lezení po ledovcových a sněhových úsecích. Při výběru cepínů je důležité zvolit délku a tvar, které odpovídají konkrétnímu typu lezení. Pro lezení ve skalních stěnách jsou vhodné kratší cepíny s menšími hroty, zatímco na vysokých horách jsou preferovány delší cepíny s většími hroty.