Horolezecké potřeby, vybavení – Morava

Horolezecké potřeby a vybavení jsou nezbytné pro každého horolezce. Správné a kvalitní vybavení vám zajistí bezpečnost, pohodlí a úspěch při výstupech na vrcholy hor. Přehled prodejců horolezeckých potřeb v lokalitě Morava.

1–10 firem z 29 nalezených Filtry

1Bc. Roman Janoušek – TREKOBCHOD – Outdoorové vybavení2 pobočky

4.6
★★★★★
★★★★★
(32)
28. října 16, Nový Jičín
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná Ověřená

Provozujeme kamenný a internetový obchod s kvalitním outdoorovým vybavením. U nás zakoupíte batohy, trekové boty, termoprádlo, norské svetry, stany, spacáky, karimatky a mnoho dalšího turistického vybavení. Nabízíme i dětské outdoorové vybavení.

2TJ TESLA BRNO

3.9
★★★★★
★★★★★
(3)
Halasovo náměstí…, Brno-Lesná Bezdlužná

Sportovní areál TJ TESLA BRNO je tělovýchovná jednota, svojí členskou základnou představuje druhou největší tělovýchovnou jednotu v městě Brně o počtu 1008 členů. Hlavním prostorem pro sportovní činnost členů TJ Tesla včetně neorganizované veřejnosti je sportovní areál, v lokalitě Lesná na Halasově…

3SPORT prima spol. s r.o.1 pobočka

4.7
★★★★★
★★★★★
(21)
Legionářů 3084/36, Hodonín
Dnes už má zavřeno

Firma Asolo vytváří obuv, která odpovídá Vašim potřebám: od procházek k trekingu, od turistiky po nejnáročnější výstupy v ledu či těžkém terénu. Za každého počasí a v jakékoliv nadmořské výšce. Naše boty jsou navrženy pro Vaše nohy. Perfektně sedí a podpoří Vás k maximálnímu výkonu. Flexibilní,…

4SP SPORT s.r.o.

4.9
★★★★★
★★★★★
(25)
J. A. Bati 5648, Zlín Bezdlužná

Prodejna a půjčovna outdorového vybavení se zaměřením na turistiku, skialpinismus, horolezectví. Zakoupíte zde ručně šité boty Makara. Nabízíme také lavinové kurzy.

5Čech Kamil - Výškové práce

5.0
★★★★★
★★★★★
(3)
Topolná 460, Topolná Bezdlužná

Zaměření se na výškové práce za pomoci horolezecké techniky. Nabídka montáží zábran proti holubům, montáží klempířských výrobků či mytí oken ve výškách, opravy a montáž všech druhů krytiny včetně instalace všech druhů reklamy, natěračské a malířské práce, rizikové kácení a prořezávka stromů a…

6České provaznictví s.r.o.

4.4
★★★★★
★★★★★
(1)
Kosmákova 1640/8, Šternberk Bezdlužná

Prodejna a e-shop s nabídkou sportovního vybavení se specializací na lana, provaznické výrobky a lezeckou techniku.

7DENALI SPORT s.r.o.

3.8
★★★★★
★★★★★
(13)
Československé…, Zábřeh
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

Najdete zde vybavení, oblečení a doplňky pro sportovní aktivity v přírodě, na hřišti i v tělocvičně. Nabídku průběžně doplňujeme a aktualizujeme. Většinu zboží máme skladem a expedujeme do 24 hodin. Objednané zboží si můžete vyzvednout také osobně v kamenné prodejně Denali sport Zábřeh nebo na…

8FACE Sport s.r.o.

Wurmova 28, Přerov
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

Sportovní potřeby - maloobchodní prodej. Boty, membránové oblečení a funkční prádlo - ponožky, trička, mikiny, bundy, cyklistické oblečení. Brýle sluneční, brýle plavecké, stany, spacáky, batohy, cyklistické vybavení, potřeby pro horolezectví.

9Wildnerová Monika- VPW výškové práce1 pobočka

Nabízíme výškové práce - práce na laně horolezeckou technikou. Provádíme nátěry fasád, montážní práce na laně, čištění domů, kancelářských budov i výrobních hal, kácení stromů, odklízení sněhu ze střech apod.

10Ing. Vojtěch Vrzba

Ing. Vojtěch Vrzba, se sídlem Skopalíkova 3798/42, 615 00, Brno-Židenice, v okrese Brno - město a v kraji Jihomoravský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2007. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3…


Horolezecké potřeby, vybavení – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách


Horolezecké potřeby, vybavení v lokalitě Morava – detailní popis

Horolezectví je fascinující sport, který vyžaduje speciální horolezecké vybavení. Jedině správné a kvalitní horolezecké vybavení vám zajistí bezpečný, pohodlný a úspěšný výstup až na vrchol. 

Vybavení, které by nemělo chybět žádnému horolezci

Horolezecká přilba

Je jedním z nejdůležitějších bezpečnostních prvků při horolezectví. Chrání hlavu před pády kamení, ledu nebo případnými úrazy. Moderní přilby se vyrábějí z lehkých a pevných materiálů s dobrou ventilací a nastavitelným systémem pro přizpůsobení velikosti.

Horolezecký sedák

Je základním vybavením, které umožňuje horolezci pohodlně sedět nebo viset ve výšce. Sedák by měl být pohodlný, s dostatečným polstrováním a nastavitelnými pásky pro správné přizpůsobení tvaru těla. Je důležité, aby sedák měl také dostatečně pevné a spolehlivé popruhy pro připevnění karabin a lana.

Horolezecké lano

Další nezbytnou součástí horolezeckého vybavení je horolezecké lano, které slouží k zajištění horolezců při pádu. Existují různé druhy lan, ale nejčastěji se používají dynamická lana, která mají schopnost absorbovat energii pádu a snižovat tak zatížení na horolezce i na jištění. Správná délka lana závisí na povaze výstupu.

Horolezecké karabiny

Karabiny jsou důležitými spojovacími prvky v horolezeckém systému. Slouží k připojování lan, smyček a různých jištění. Karabiny by měly být lehké, pevné a spolehlivé, s bezpečným zajištěním, např. automatickým zámkem. Důležité je také pravidelné kontrolování stavu karabin a výměna při jakémkoliv podezření na poškození.

Horolezecké mačky

Při lezení po ledovci, v ledových stěnách nebo na skalních úsecích s námrazou je důležité mít horolezecké mačky. Mačky poskytují lepší trakci a stabilitu na kluzkém povrchu. Existují různé druhy maček, včetně tzv. step-in maček, které se snadno nasazují a vyjímají.

Horolezecké cepíny

Cepíny jsou nezbytné při lezení po ledovcových a sněhových úsecích. Při výběru cepínů je důležité zvolit délku a tvar, které odpovídají konkrétnímu typu lezení. Pro lezení ve skalních stěnách jsou vhodné kratší cepíny s menšími hroty, zatímco na vysokých horách jsou preferovány delší cepíny s většími hroty.