Bezpečnost potravin – Jihomoravský kraj

Bezpečnost potravin je základním principem evropské potravinové politiky zaručující vysokou úroveň ochrany zdraví spotřebitelů. Přehled firem zabývajících se bezpečností potravin v lokalitě Jihomoravský kraj.

1–4 firem z 4 nalezených Filtry

1Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.1 pobočka

4.9
★★★★★
★★★★★
(15)
Hudcova 296/70, Brno

Výzkumný ústav veterinárního lékařství - oddělení: Virologie, Bakteriologie, Imunologie, Bezpečnost potravin a krmiv, Genetika a reprodukce, Chemie a toxikologie, Farmakologie a imunoterapie, Experimentální stáje.

24fitness.cz - profesionální výživa1 pobočka

4.8
★★★★★
★★★★★
(717)
Pionýrská 243/3, Brno-Ponava
Otevřeno do 17:00
Bezdlužná

4fitness.cz - profesionální výživa, se sídlem Pionýrská 243/3, 602 00, Brno-Ponava, v okrese Brno - město a v kraji Jihomoravský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 88808, Krajský soud v Brně. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2015. Předmětem podnikání je:…

3Nutsman s.r.o.

4.7
★★★★★
★★★★★
(43)
Stará 817, Vracov
Otevřeno do 24:00
Bezdlužná

Nutsman s.r.o., se sídlem Stará 817, 696 42, Vracov, v okrese Hodonín a v kraji Jihomoravský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 102982, Krajský soud v Brně. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2017. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. Předmětem podnikání je:…

4Maneo.cz

4.6
★★★★★
★★★★★
(311)
Žilkova 1990/2, Brno-Řečkovice
Otevřeno do 18:00
Bezdlužná

Maneo.cz, se sídlem Žilkova 1990/2, 621 00, Brno-Řečkovice, v okrese Brno - město a v kraji Jihomoravský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 19273, Krajský soud v Brně. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 1995. Pracuje u nás 50 - 99 zaměstnanců. Předmětem…


Firmy v dalších lokalitách


Bezpečnost potravin v lokalitě Jihomoravský kraj – detailní popis

Do bezpečnosti potravin spadá hygiena výroby potravin, kontrolní mechanismy, monitoring potravních řetězců a bezpečnost krmiv. ČR proto věnuje velkou pozornost všem fázím zemědělské prvovýroby, zpracování produktů, jejich distribuci i chování spotřebitele. K zajištění bezpečnosti potravin přispívají státní organizace a instituce financované státem, které mají za úkol tvorbu legislativy, kontrolou zdravotní bezpečnosti a kvality, dlouhodobé sledování výskytu cizorodých látek, aplikaci vědeckých stanovisek do praxe, informování a vzdělávání spotřebitelů. Politika bezpečnosti potravin pracuje s principem tzv. analýzy rizika. Tato analýza zahrnuje tři základní vzájemně propojené prvky: hodnocení rizika, řízení rizika a komunikaci o riziku.

Koordinační skupina bezpečnosti potravin

Mezi její činnosti patří především koordinace jednotlivých rezortů a stanovení priorit v oblasti bezpečnosti potravin. Dále zajišťuje vzájemnou spolupráci na národní úrovni, posiluje spolupráci s národními institucemi bezpečnosti potravin členských států EU a EFSA. Do systému bezpečnosti potravin umožňuje zapojení zájmových svazů (Potravinářská komora, Agrární komora nebo Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR) a nevládních organizací (spotřebitelská sdružení).

Kvalita potravin

Národní a evropské značky kvality potravin zaručují spotřebitelům prověřenou kvalitu potravin, které jsou takto označeny.

  • Národní značky – Klasa, Regionální potravina, Česká potravina, BIO Produkt ekologického zemědělství
  • Evropské značky – Zaručená tradiční specialita (ZTS), Chráněné označení původu (CHOP), Chráněné zeměpisné označení (CHZO), Ekologická produkce