Výroba bylinných, česnekových tinktur – Morava

Výroba bylinných a česnekových tinktur je oblíbenou činností mnoha lidí, kteří se zajímají o přírodní léčbu a zdravý životní styl. Tinktury jsou koncentrované extrakty z bylin a kořenů, které se používají k léčení různých zdravotních problémů.

1–3 firem z 3 nalezených Filtry

1Bylinné kapky, s.r.o.

4.2
★★★★★
★★★★★
(2)
Výstaviště 405/1, Brno Bezdlužná

Vyrábíme bylinné tinktury.

2Mgr. Jarmila Podhorná - NADĚJE

4.7
★★★★★
★★★★★
(48)
Brodek u Konice 3, Brodek u Konice Bezdlužná

Vyrábíme a prodáváme bylinné tinktury z pupenů rostlin. Pro výrobu tinktur i ostatních výrobků používáme především vlastní suroviny, které pečlivě sledujeme a kontrolujeme. Léčivé rostliny máme pod kontrolou od jejich zasetí až po finální zpracování. Další služby: Platba kartou, Výdejní místo.

3Gemmoterapie s.r.o.

4.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Viničné Šumice 376, Viničné Šumice
Otevřeno do 24:00

Gemmoterapie, se sídlem Viničné Šumice 376, 664 06, Viničné Šumice, v okrese Brno - venkov a v kraji Jihomoravský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 71729, Krajský soud v Brně. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2011. Předmětem podnikání je: výroba, obchod a…


Firmy v dalších lokalitách


Výroba bylinných, česnekových tinktur v lokalitě Morava – detailní popis

Výroba tinktur je poměrně jednoduchá a může být provedena doma s použitím běžných kuchyňských nástrojů.

1. Výběr bylin a kořenů

Pro výrobu tinktur je důležité vybrat kvalitní byliny a kořeny. Tyto suroviny lze zakoupit v lékárnách, ale také je lze najít v přírodě. v oblasti Morava se nachází mnoho míst, kde lze sbírat byliny a kořeny, jako jsou louky, lesy a okolí řeky Labe.

2. Příprava surovin

Suroviny je třeba důkladně očistit a nakrájet na menší kousky. Poté se suroviny vloží do skleněné nádoby a zalijí se alkoholem. Pro výrobu tinktur se nejčastěji používá 40% lihovina, ale lze použít i jiné druhy alkoholu, jako je například vodka.

3. Macerace

Nádoba s surovinami a alkoholem se uzavře a nechá se stát na tmavém místě po dobu několika týdnů. Během této doby se suroviny postupně rozpouštějí v alkoholu a vytvářejí se tak koncentrované extrakty.

4. Filtrace

Po skončení macerace se tinktura přefiltruje, aby se odstranily zbytky surovin. Filtrace se provádí pomocí síta nebo gázy.

5. Skladování

Hotová tinktura se uchovává v tmavé lahvi na chladném a suchém místě. Tinktury lze uchovávat po dobu několika let.

Výroba bylinných a česnekových tinktur je skvělým způsobem, jak si připravit přírodní léčiva pro různé zdravotní problémy. v oblasti Morava lze najít mnoho bylin a kořenů, které lze použít k výrobě tinktur. Pokud se rozhodnete vyrábět tinktury doma, je důležité dodržovat správné postupy a používat kvalitní suroviny.