Národní památkový ústav - Státní zámek Lysice

4.7
★★★★★
★★★★★
(2112)
Zámecká 1, 679 71 Lysice Bezdlužná Ověřená firma

Státní zámek Lysice je barokní stavba s bohatě zařízenými interiéry a ojedinělou zámeckou zahradou s promenádní kolonádou s krytou pergolou. Zámek je zpřístupněn pro návštěvníky a nabízí celkem 6 prohlídek. Lysický zámek je možné využít pro konání svatby.

Recenze

4.7
★★★★★
★★★★★
153 Facebook recenzí
4.7
★★★★★
★★★★★
1959 Google recenzí
75032333 ARES
DIČ CZ75032333
Vznik 2003
Telefony 516 472 235
Sociální sítě facebook.com
Bc. Martina Rudolfová (kastelán)
  • zámek, zámecké expozice, zámek Lysice, státní zámek Lysice, výstavní síň Marii von Ebner Eschenbach, prohlídkové okruhy, prohlídky, kontakt na zámek Lysice, svatby, svatba na zámku, školní výlet na zámek, historie zámku Lysice, zbrojnice
  • Státní zámek Lysice představuje návštěvníkům životní prostředí a styl přední moravské hraběcí rodiny Dubských z Třebomyslic

    K vidění jsou bohaté sbírky, pořízené zejména v 19. století – nábytek, sklo, obrazy, sbírka zbraní, předměty dovezené z Orientu a další. 

    Pro návštěvníky je připraveno 6 prohlídkových okruhů – Reprezentační prostory (základní okruh), Privátní a hostinské pokoje (výběrový okruh), Zámecká zahrada (park), Komentované prohlídky zámecké zahrady a zahradnictví s oranžérií, Oranžérie a skleník, Marie von Ebner Eschenbach Žena tří století (individuální okruh).