Jatka – Hodonín

Jatečná zvířata musejí být poražena na jatkách. Výjimkou jsou jatečná zvířata, která jdou na porážku u domácích chovatelů. Ti mohou porazit všechna jatečná zvířata kromě skotu staršího 72 měsíců, koní, oslů a jejich kříženců. Jatka v lokalitě Hodonín.

1–6 firem z 6 nalezených Filtry

1MAKOVEC a.s. (pobočka Bzenec)74 poboček

3.9
★★★★★
★★★★★
(13)
Vracovská 1550, Bzenec Bezdlužná

Porážíme a bouráme jateční zvířata. Vyrábíme a prodáváme čerstvé maso a masné výrobky.

2MAKOVEC a.s. (pobočka Hodonín)74 poboček

3.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Konečná 4010/4, Hodonín Bezdlužná

Porážíme a bouráme jateční zvířata. Vyrábíme a prodáváme čerstvé maso a masné výrobky.

3MAKOVEC a.s. (pobočka Kyjov)74 poboček

3.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Brandlova 1375/14, Kyjov Bezdlužná

Porážíme a bouráme jateční zvířata. Vyrábíme a prodáváme čerstvé maso a masné výrobky.

4MAKOVEC a.s. (pobočka Strážnice)74 poboček

3.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Veselská 864, Strážnice Bezdlužná

Porážíme a bouráme jateční zvířata. Vyrábíme a prodáváme čerstvé maso a masné výrobky.

5MAKOVEC a.s. (pobočka Veselí nad Moravou)74 poboček

3.9
★★★★★
★★★★★
(13)
Stolářská 1758, Veselí nad Moravou Bezdlužná

Porážíme a bouráme jateční zvířata. Vyrábíme a prodáváme čerstvé maso a masné výrobky.

6MAKOVEC a.s. (pobočka Kyjov, Svatoborská)74 poboček

3.9
★★★★★
★★★★★
(13)
Svatoborská, Kyjov Bezdlužná

Zabýváme se porážkou a bouráním jatečních zvířat. Také prodáváme čerstvé maso a masné výrobky.


Jatka – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Hodonín


Jatka v lokalitě Hodonín – detailní popis

Jatka jsou průmyslové podniky, ve kterých probíhají porážky hospodářských zvířat. Každá porážka musí probíhat podle platných veterinárních, hygienických a etických norem. Podle etických norem musí být každé jateční zvíře před usmrcením omráčeno. 

Jatečná zvířata 

Jsou hospodářská zvířata, která slouží k jatečné porážce, jatečnému zpracování a jejich maso je pak určeno k výživě lidí

Rozdělení jatečných zvířat 

  • Velká jatečná zvířata – skot včetně telat, prasata, ovce, kozy, koně, osli a jejich kříženci včetně hříbat, běžci a srstnatá zvěř spárkatá, chovaná ve farmovém chovu
  • Malá jatečná zvířata – selata, jehňata, kůzlata, drůbež a králíci, zvěř pernatá, zajíci a divocí králíci, chovaní ve farmovém chovu

Druhy mas z jatečných zvířat

  • Skot – hovězí maso
  • Telata – telecí maso
  • Prasata – vepřové maso
  • Skopový brav – skopové maso
  • Jehňata – jehněčí maso
  • Kozí brav – kozí maso
  • Kůzlata – kůzlečí maso
  • Koně – koňské maso
  • Hříbata – hříběcí maso

K výživě lidí neslouží pouze maso, ale i orgány jatečných zvířat. Každé maso z jatečného zvířete musí být řádně označeno. Na označování dohlíží veterinární lékař, který vydává i osvědčení o zdravotní nezávadnosti. 

Jatečné zpracování 

Do jatečného zpracování vstupuje živé jatečné zvíře a vystupuje z něj jatečné upravené tělo jako hlavní produkt spolu s vedlejšími produkty, jako jsou orgány, krev, kůže, tukové tkáně atd. Jatečné zpracování zahrnuje celkem sedm po sobě jdoucích úkonů – omračování, vykrvování, vnější jateční opracování, vnitřní jateční opracování, půlení, veterinární prohlídku a konečnou úpravu.