Knihařství, vazby – Prostějov

Píšete si deník, básničky nebo recepty a chcete si je nechat svázat? Jste student a potřebujete si nechat svázat vaši bakalářskou, diplomovou nebo jinou práci? Pak navštivte knihařství, kde vám zhotoví profesionální vazbu. Knihařství v lokalitě Prostějov.

1–8 firem z 8 nalezených Filtry

1Karton plus spol. s r.o.

4.5
★★★★★
(26)
Martinákova 2900/7, Prostějov
Otevřeno do 14:00
Bezdlužná

Krabice víkové, vysekávané, skládací, nepotahované, potahované s tiskem i bez, ozdobné, z tří, pěti a sedmivrstvé hladké lepenky, kartony na sklo. Výroba z vlnité a strojové lepenky. Provádíme vazby knih a diplomových prací.

2Mechanika Prostějov 97, družstvo1 pobočka

5.0
★★★★★
(1)
Kralická 3743/5, Prostějov
Otevřeno od 7:30
Bezdlužná

Prodáváme reklamní a dárkové předměty. V nabídce je reklamní tvorba, velkoplošný tisk, reklamní tabule a popisy, orientační systémy. Výroba odznaků, medailí, mincí, plaket a sportovních trofejí a pohárů. Provozujeme rytectví. Vyrábíme raznice, razítka, pečetidla. Provádíme laserové gravírování.

3TISKÁRNA JOLA, v.o.s.1 pobočka

Bezručova 53, Kostelec na Hané
Otevřeno od 7:30
Bezdlužná

Nabízíme tisk ofsetový i knihtiskový, barevný i černobílý, digitální tisk, knihařské práce. Dále i zpracování Vámi připravených podkladů. Tisk - vizitky, letáky veškeré firemní tiskopisy, knihy, ale i svatební a novoroční přání, pozvánky.

4JOLA, v.o.s. (pobočka Prostějov)1 pobočka

5Knihkupectví - Iva Přikrylová

Plumlovská 4126, Prostějov
Otevřeno od 9:00
Bezdlužná

Knihkupectví Iva Přikrylová na Plumlovské 4126 v Prostějově nabízí knihy různých žánrů pro děti i dospělé v kamenném knihkupectví i na e-shopu. Nabídka zboží je průběžně aktualizována a doplňována o nové tituly. Provozujeme e-shop s nabídkou CD a DVD.

6BONUM - Mgr. Macháček Vít

V naší prodejně naleznete široký výběr dětské literatury, beletrie i odbornou literaturu z oblasti počítačů, elektrotechniky, strojírenství. Učebnice zde nakoupí především studenti středních škol i budoucí řidiči. Určitě se Vám bude hodit literatura.

7Zbořilová Vlasta

Nabídka vazby, předvazby a opravy tištěných dokumentů. Dále i vazby diplomových a bakalářských prací. Výroby i dárkových předmětů dle dohody.

8Petržel Karel (pobočka Rozstání)1 pobočka

Nabízíme knihařské a tiskařské služby. Otevřeno nonstop.

Knihařství, vazby – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Prostějov

Knihařství, vazby v lokalitě Prostějov – detailní popis

Knihařství je starobylé řemeslo, které spočívá v umění vázání knih. Toto řemeslo má bohatou historii, a přestože v dnešní digitální době knihy mohou existovat i ve virtuální podobě, krása a hodnota tištěných knih zůstává stále nezpochybnitelná

Vazba knihy má mnoho funkcí. Prvním zřejmým účelem vazby je ochrana obsahu knihy a umožnění snadného manipulování s ní. Dobrá vazba také přispívá k estetice knihy a může ji činit více atraktivní pro čtenáře. Vazba může být také vyjádřením identity knihy – od klasických kožených vázání až po moderní minimalistické obaly.

Služby knihařství

• Výroba a vazby knih – jsou základní službou, kterou knihařství poskytují. Knihaři vytvářejí nové knihy z tištěných stránek, přičemž používají různé techniky a styly vazby podle požadavků zákazníka. Můžete si tak nechat zhotovit jak tvrdou, tak i měkkou vazbu. Kromě knih si zde můžete nechat zhotovit i vazby časopisů, pamětních knih, obecních kronik, katalogových listů, fotoalb apod.
  • Vazby diplomových prací – knihařství nabízejí studentům službu vázání bakalářských, diplomových, disertačních a dalších prací. Práce vážou do desek různých barev (nejčastěji modrá, černá, vínová, zelená) se zlatou nebo stříbrnou ražbou.
  • Opravy a restaurování knih – knihařství se specializují také na opravy poškozených knih a historických dokumentů. To zahrnuje činnosti jako jsou opravy poškozených stránek, nahrazení nebo opravy vazby a zachování ilustrací a dekorací.
  • Výroba unikátních a uměleckých knih – někteří knihaři jsou umělci, kteří vytvářejí knihy jako umělecká díla. Tyto knihy mohou obsahovat složité vazební techniky, originální ilustrace a různé dekorativní prvky.
  • Paspartování – knihařství dále nabízejí služby paspartování a zasklívání obrázků, obrazů, dětských kreseb, fotografií, diplomů, puzzle apod.
  • Poradenství – samozřejmou součástí služeb knihařství jsou poradenství ohledně výběru vhodné vazby a materiálů pro zákazníky, kteří chtějí vytvořit nebo opravit knihy.