Volejbalové kluby, mužstva – Moravskoslezský kraj

Volejbal je oblíbený týmový sport, který je plný akce, strategie a taktiky. Pokud máte zájem o volejbal, můžete se připojit k některému z volejbalových klubů nebo mužstev ve vaší oblasti. Přehled volejbalových klubů a mužstev v lokalitě Moravskoslezský kraj.

1–10 firem z 25 nalezených Filtry

1Tělovýchovná jednota Ostrava

4.4
★★★★★
★★★★★
(213)
Varenská 3098/40a, Ostrava
Otevřeno od 6:30

Tělovýchovná jednota nabízí tenisové kurty, beach centrum, nohejbal, volejbal, putting green, kuželky, petank, kroket, míčové hry, badminton, stolní tenis, squash, judo. Součástí je též posilovna a relaxační centrum ( sauna, hydromasážní vany, masáže, baňkování). Možnost ubytování.

3Volejbalový klub Ostrava, z.s.

Hrušovská 2953/15, Ostrava-Moravská…
Otevřeno od 9:00
Bezdlužná

Volejbalový klub Ostrava, z.s., se sídlem Hrušovská 2953/15, 702 00, Ostrava-Moravská Ostrava, v okrese Ostrava - město a v kraji Moravskoslezský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. L 4630, Krajský soud v Ostravě. Právní forma Spolek. Založení v roce 1999. Zdroj: výpis z dat Registru…

41. FC Poruba

Skautská 6093/11, Ostrava-Poruba
Otevřeno od 9:00
Bezdlužná

1. FC Poruba, se sídlem Skautská 6093/11, 708 00, Ostrava-Poruba, v okrese Ostrava - město a v kraji Moravskoslezský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 70153, Krajský soud v Ostravě. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2017. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. …

5Sdružení sportovních klubů Vítkovice, z.s.

5.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Závodní 2891/86, Ostrava, Vítkovice Bezdlužná

Sdružujeme sportovní kluby s cílem organizovat, řídit a zajišťovat činnosti v oblasti tělovýchovy a sportu. Ve sdružení je oddíl atletiky, basketbalu, boxu, cyklistiky, horolezectví, jachtingu, moderní gymnastiky, házené či turistiky.

6Sportovní klub Relax Šenov

Strmá 1554, Šenov Bezdlužná

Vedeme sportovní klub. K dispozici máme hřiště na fotbal, volejbal, nohejbal, stolní tenis, kuželky nebo basketbal. Pořádáme turnaje a závody.

8Michálkovický volejbal o.s.

Vedeme smíšené volejbalové družstvo a pořádáme sportovní kroužky, zápasy a turnaje.

9Tělocvičná jednota SOKOL Svinov

Zajišťujeme sportovní činnost a akce pro cvičence všech věkových kategorií. Vedeme volejbalový oddíl a účastníme se volejbalových turnajů.

10Tělovýchovná jednota Vřesina

4.6
★★★★★
★★★★★
(19)
Sportovní 325/2, Vřesina Bezdlužná

Naše tělovýchovná jednota se zaměřuje na malou kopanou a fotbal. Dále máme družstvo pro volejbal. Pořádáme tréninky a zápasy včetně nočních her.


Volejbalové kluby, mužstva – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách


Volejbalové kluby, mužstva v lokalitě Moravskoslezský kraj – detailní popis

Volejbal je týmový míčový sport, který se hraje na obdélníkovém hřišti rozděleném sítí. Cílem hry je odehrát míč na soupeřovu polovinu tak, aby se dotkl země nebo soupeř udělal chybu. Hráči musí spolupracovat jako tým a využít svých dovedností a schopností k vítězství. Volejbal vyžaduje rychlost, sílu, obratnost a koordinaci hráčů.

Volejbal vznikl v roce 1895 v USA. Dnes je to populární sport, který se hraje po celém světě. Od roku 1964 je součástí olympijských her.

Pravidla volejbalu

Jsou poměrně jednoduchá. Hraje se na hřišti o rozměrech 18 × 9 metrů, které je rozděleno střední čárou na dvě poloviny. Nad střední čárou visí síť ve výšce 2,43 m pro muže a 2,24 m pro ženy. Na každé straně sítě hraje šest hráčů. Tito hráči jsou rozestavěni do dvou řad po třech (přední a zadní zóna). Hráči si musí dodržovat určité pořadí podle zón, ve kterých stojí.

Hra začíná podáním (servisem), které provádí hráč z pravé zadní zóny (zóna 1). Hráč musí podat míč přes síť do soupeřovy poloviny tak, aby se nedotkl země ani spoluhráče. Soupeř musí míč zpracovat a vrátit ho přes síť maximálně třemi doteky. Míče se smí hráč dotknout pouze rukou nebo pažemi. S míčem se nesmí chytat ani házet. Míč musí přeletět síť mezi anténkami a nesmí se dotknout stropu nebo jiných předmětů.

Bodování volejbalu

Bod získá družstvo, kterému se podaří dostat míč na soupeřovu polovinu tak, aby se dotkl země, nebo kterému soupeř udělá chybu (např. podá mimo hřiště, dotkne se sítě, překročí střední čáru). Po každém bodu se družstva střídají v podání a hráči rotují o jednu zónu ve směru hodinových ručiček. 

Volejbal se hraje na dva vítězné sety do 25 bodů s rozdílem dvou bodů. Pokud je stav 2:2 na sety, hraje se rozhodující pátý set do 15 bodů s rozdílem dvou bodů.