Jóga – Jihomoravský kraj

Jóga není pouhým cvičením, ale životním stylem pro stále více lidí. Je to ucelený systém tělesných cvičení, dechových technik, meditací a etických zásad, jenž zlepšují a zkvalitňují náš život. Přehled kurzů jógy v lokalitě Jihomoravský kraj.

1–10 firem z 35 nalezených Filtry

1Základní škola Brno, Horácké náměstí 13, příspěvková organizace1 pobočka

2.8
★★★★★
★★★★★
(5)
Horácké náměstí…, Brno Bezdlužná

Provozujeme základní školu. Provádíme výuku dle dle Daltonských principů individuálního přístupu ke vzdělávání dle potřeb žáka.

2Rodinné centrum Matáta

5.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Horácké náměstí…, Brno Bezdlužná

RC MaTáTa je nezávislé sdružení a jeho veškerá činnost, zejména nájem a vybavení, jsou financovány převážně z grantů a dotací. Pro rodinny organizujeme řadu akcí během roku, ale nabízíme i pravidelný program, který zahrnuje dopolední hernu a předporodní přípravu s následujícím cvičením po porodu a…

3Čechovka, s.r.o.

4.9
★★★★★
★★★★★
(25)
Čechova 705/12, Břeclav Bezdlužná

Nabídka rehabilitací, masáží a wellness, sálového cvičení a fitness centra.

4AC Aerobik centrum Brno

4.8
★★★★★
★★★★★
(41)
Merhautova 1070/224, Brno-Černá Pole Bezdlužná

Nabízíme lekce aerobicu, Flexibaru, Balantes, Power jogy, step aerobiku a fit balls i pro začátečníky. Nabízíme lekce spinningu.

5Allstar Group s.r.o.- Centrum Tance6 poboček

4.8
★★★★★
★★★★★
(14)
Václavská 237/6, Brno-Staré Brno Bezdlužná

Pořádáme kurzy tance a cvičení, semináře, letní školy, pobyty.

6FIT STUDIO JANA

4.8
★★★★★
★★★★★
(42)
Veveří 486/57, Brno Bezdlužná

Studio se zaměřuje především na aqua aerobic a kurzy pilates, dále nabízí power jógu, SH- systém, BOSU, zdravotní cvičení, nordic walking. Pořádáme různé sportovní akce i víkendové pobyty se cvičením - aqua aerobik, pilates, overbally.

7Best Gym Horova

4.5
★★★★★
★★★★★
(418)
Horova 99/48, Brno
Otevřeno do 22:00
Bezdlužná

Fitness centrum s rozlohou 500 m2. Posilovna, squash, sálové aktivity: aerobic, interval - aerobic, pilates, fit - jóga, bosu, power - core, zumba, bodyform, břišní tance, kruhový trénink. Certifikované lektorky i trenéři. Vlastní parkování ve dvoře.

8DANZA - taneční škola a taneční klub

4.8
★★★★★
★★★★★
(33)
Třída Generála Píky…, Brno Bezdlužná

Výuka společenského chování a tance.

9MOHENDŽÁRO - MUDr. Monika Sičová, Ing. Igor Samotný2 pobočky

Tantrická jóga pro ženy, akreditováno Mšmt. Tajemné, omlazující a zkrášlující cvičení ze starodávné indické tradice. Tantrické hnutí Mohendžodáro. Zakladatelka lékařka Monika Sičová a lektor Igor Samotný vycházeli při tvorbě koncepce ze starodávné indické tradice, ze středoevropské reality a…

10Turoňová Petra- Iron Gym

4.8
★★★★★
★★★★★
(3)
Řezáčova 805/5 , Brno
Otevřeno do 21:30
Bezdlužná

Nabízíme posilovnu, dvě boxárny, sálové lekce - Zumba, kruhový trénink, HIIT training, TABATA, Pilates, Aerobic, Power Joga, Gym stick, Cross trénink.


Jóga – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách


Jóga v lokalitě Jihomoravský kraj – detailní popis

Samotné slovo jóga pochází ze slova judž, což znamená spojení nebo sjednocení nižšího já s vyšším já. V praxi jóga usiluje o poznávání vlastního já. Jóga je prostředkem, jak si zlepšit nejen fyzické, ale i psychické zdraví. Kolébkou jógy je Indie, kde vznikla asi před 5000 lety. 

Styly jógy

Jóga má mnoho různých podob, i přesto všechny styly vycházejí z původní hatha jógy. 

  • Hatha jóga – je to základní forma jógy. Je klidná a nenáročná, ideální pro začátečníky. Nejčastěji se s ní setkáte na kurzech klasické jógy. V pomalém tempu si protáhnete svoje tělo a uklidníte svoji mysl.
  • Power jóga – je rychlá. Rychle střídá pozice a pálí se při ní i dost kalorií. Power jóga se více soustředí na cvičební složku než na tu meditační. Cvičením power jógy si zlepšíte svoji fyzickou zdatnost a odbouráte stres.
  • Bikram jóga – je ideální pro všechny, kdo mají rádi velké teplo. Cvičí se totiž v místnosti, která má minimálně 42 °C. Přináší mnoho pozitivních účinků: pročištění lymfatického systému, posílení imunitního systému, posílení srdeční činnosti, zlepšení krevního oběhu, zklidnění mysli a mnoho dalších účinků. 
  • Vinyasa jóga – klade důraz na sladění pohybu s dechem. Základem cvičení je pozdrav slunci, do kterého se přidávají další pozice z klasické jógy. 

K dalším známým stylům jógy patří ashtanga jóga, Iyengar jóga, restorativní jóga, Kundalini jóga, těhotenská jóga, obličejová jóga, hormonální jóga…

Pozitivní účinky jógy

  • Zvýšení svalové síly
  • Zvýšení rozsahu pohybu
  • Snížení bolesti
  • Plné využití kapacity plic
  • Snížení míry únavy a stresu
  • Pozitivní vliv na změny nálad a úzkostné pocity 
  • Podpora sebevědomí a koncentrace
  • Navození pocitu klidu a vyrovnanosti