Jóga – Zlínský kraj

Jóga není pouhým cvičením, ale životním stylem pro stále více lidí. Je to ucelený systém tělesných cvičení, dechových technik, meditací a etických zásad, jenž zlepšují a zkvalitňují náš život. Přehled kurzů jógy v lokalitě Zlínský kraj.

1–10 firem z 20 nalezených Filtry

1REHABILITACE MUDr. DANA MIKULČÁKOVÁ s.r.o.

5.0
★★★★★
★★★★★
(2)
Dolní 1568, Bystřice pod… Ověřená

Provádíme rehabilitace. Diagnostika pohybového systému, léčba akutních chronických stavů, cvičení vojtovou metodou pro děti o dospělé, přístrojové lymfodrenáže a jiné. Dále nabízíme power jogu, pilates a cvičení na míčích.

2TJ Jiskra Otrokovice1 pobočka

4.0
★★★★★
★★★★★
(58)
Sport. areál TJ…, Otrokovice

Tělovýchovná jednota s 19 sportovními oddíly se zaměřením na atletiku, kuželky, orientační běh, turistiku, sportovní gymnastiku a cyklistiku, stolní tenis. Vedeme družstva kopané, házené, volejbalu, veslování, lyžování, stolního tenisu, šach, jógy a jiná.

3EXIKO International s.r.o.

5.0
★★★★★
★★★★★
(39)
Solna cesta 378, Uherské Hradiště
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

Zabýváme se internetovým prodejem sportovní výživy, anabolik, proteinů, kloubní výživy, spalovačů tuku, vitamínů, samoopalovacích přípravků a kyslíku. Nabízíme aminokyseliny, detoxikační náplasti, gelové obklady, potřeby pro sportovce, fitness, joga.

4Janušková Helena - MASÁŽE, JÓGA

5.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Tyršovo nábřeží 487, Zlín Bezdlužná

Reahbilitační a masážní činnost, nabízím aerobní cvičení. Provádíme thajské olejové, ajurvédské, medové a lymfatické masáže, wellness ošetření, cvičení SM-systém a detoxikace. Prodáváme přípravky Joalis, permanentky a dárkové poukazy.

5Štěpaník René- Sportcentrum Maty Zlín

4.6
★★★★★
★★★★★
(274)
Růmy 5470, Zlín Bezdlužná

Provozujeme sportovní centrum, které nabízí cvičení všeho druhu. Můžete u nás cvičit Schwinn Cycling (Spinning) Alpinning, Powerplate, Jumping, Fitbox, Move-it, Power jógu, Step aerobic, Kardio kruhové tréninky, TRX a mnoho dalších.

6Ing. Monika Figelová

Ing. Monika Figelová, se sídlem Velké Karlovice 714, 756 06, Velké Karlovice, v okrese Vsetín a v kraji Zlínský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2010. Předmětem podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského…

7Samadhi

5.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Chobot 1514/4, Kroměříž Bezdlužná

Samadhi, se sídlem Chobot 1514/4, 767 01, Kroměříž, v okrese Kroměříž a v kraji Zlínský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2014. Předmětem podnikání je: Poskytování tělovýchovných a sportovních služeb v oblasti jógy Výroba, obchod a služby…

8Jóga - Anna Bakalová

5.0
★★★★★
★★★★★
(3)
Vítězství 1141/7, Holešov Bezdlužná

Jóga - Anna Bakalová, se sídlem Vítězství 1141/7, 769 01, Holešov, v okrese Kroměříž a v kraji Zlínský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 1992. Předmětem podnikání je: Poskytování tělovýchovných a sportovních služeb v oblasti jógy Více…

9TKADLECOVÁ MÁRIA

Hošťálková 86, Hošťálková u Vsetína
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

TKADLECOVÁ MÁRIA, se sídlem Hošťálková 86, 756 22, Hošťálková u Vsetína, v okrese Vsetín a v kraji Zlínský kraj. Právní forma Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona. Založení v roce 2004. Předmětem podnikání je: Poskytování tělovýchovných a sportovních služeb v oblasti zumby Zdroj:…

10Sdružení Jóga v denním životě Brno, o.s. (pobočka Střílky)1 pobočka

4.8
★★★★★
★★★★★
(3)
Zámecká 202, Střílky Bezdlužná

Organizování kurzů a seminářů z oblasti jógy, Jóga v denním životě je ucelený systém fyzických, dechových, relaxačních a meditačních technik. Kurzy vedou certifikovaní cvičitelé, kteří absolvovali školení a složili národní cvičitelské zkoušky.


Jóga – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách


Jóga v lokalitě Zlínský kraj – detailní popis

Samotné slovo jóga pochází ze slova judž, což znamená spojení nebo sjednocení nižšího já s vyšším já. V praxi jóga usiluje o poznávání vlastního já. Jóga je prostředkem, jak si zlepšit nejen fyzické, ale i psychické zdraví. Kolébkou jógy je Indie, kde vznikla asi před 5000 lety. 

Styly jógy

Jóga má mnoho různých podob, i přesto všechny styly vycházejí z původní hatha jógy. 

  • Hatha jóga – je to základní forma jógy. Je klidná a nenáročná, ideální pro začátečníky. Nejčastěji se s ní setkáte na kurzech klasické jógy. V pomalém tempu si protáhnete svoje tělo a uklidníte svoji mysl.
  • Power jóga – je rychlá. Rychle střídá pozice a pálí se při ní i dost kalorií. Power jóga se více soustředí na cvičební složku než na tu meditační. Cvičením power jógy si zlepšíte svoji fyzickou zdatnost a odbouráte stres.
  • Bikram jóga – je ideální pro všechny, kdo mají rádi velké teplo. Cvičí se totiž v místnosti, která má minimálně 42 °C. Přináší mnoho pozitivních účinků: pročištění lymfatického systému, posílení imunitního systému, posílení srdeční činnosti, zlepšení krevního oběhu, zklidnění mysli a mnoho dalších účinků. 
  • Vinyasa jóga – klade důraz na sladění pohybu s dechem. Základem cvičení je pozdrav slunci, do kterého se přidávají další pozice z klasické jógy. 

K dalším známým stylům jógy patří ashtanga jóga, Iyengar jóga, restorativní jóga, Kundalini jóga, těhotenská jóga, obličejová jóga, hormonální jóga…

Pozitivní účinky jógy

  • Zvýšení svalové síly
  • Zvýšení rozsahu pohybu
  • Snížení bolesti
  • Plné využití kapacity plic
  • Snížení míry únavy a stresu
  • Pozitivní vliv na změny nálad a úzkostné pocity 
  • Podpora sebevědomí a koncentrace
  • Navození pocitu klidu a vyrovnanosti