Hokejové, hokejbalové kluby a mužstva – Zlínský kraj

Hokej i hokejbal jsou populární sporty, které mají své fanoušky po celém světě. Máte zájem o hokej nebo hokejbal? Pak se připojte k některému z hokejových nebo hokejbalových klubů ve vaší oblasti. Hokejové a hokejbalové kluby v lokalitě Zlínský kraj.

1–10 firem z 17 nalezených Filtry

1HK Kroměříž o.s.

Hokejový klub pro děti, mládež i dospělé. Cílem klubu je výchova mladých hokejistů nejen po stránce sportovní, ale i po stránce osobnostní. Klub spolupracuje se Základní školou Oskol na sportovních třídách s rozšířenou výukou tělesné výchovy. Pořádáme veřejné bruslení.

2Sportoviště města Uherské Hradiště, Stonky3 pobočky

4.5
★★★★★
★★★★★
(26)
Stonky 860, Uherské Hradiště

Provoz víceúčelového sportoviště. Nabízíme atletický areál, fotbalové tréninkové hřiště, volejbalové, beachvolejbalové a tenisové kurty, basketbalové hřiště a skatepark. Centrum sportovních nadějí. Dále městský fotbalový a hokejový stadion i bruslení veřejnosti.

3Základní škola , Topolná, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace

Škola se nachází v klidném prostředí moravské vesnice Topolná. Součástí školy je školní družina. Můžeme se pochlubit pěknou vnitřní i vnější výzdobou , kterou vytvářejí naši žáci i učitelé.

4SPORTOVNÍ KLUBY ZLÍN

Sportovní kluby Zlín jsou sdružením samostatných sportovních klubů ve Zlíně. Posláním SK Zlín je všestranně podporovat rozvoj tělesné výchovy, sportu a turistiky na úrovni města Zlína a vytvářet podmínky pro činnost sdružených sportovních klubů.

5Středisko volného času TYMY

4.2
★★★★★
★★★★★
(53)
Sokolská 70, Holešov
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

Středisko volného času p.o. Holešov nabízí volnočasové aktivity a akce pro děti a dospělé. Dále se zaměřujeme na kroužky pro děti a dospělé, dětské dny, keramické tvoření, fotbalové turnaje, narozeninové oslavy, karnevaly, besídky, pobytové akce pro děti a rodiče, příměstské a pobytové

6Základní škola, Uherské Hradiště, Sportovní 777, příspěvková organizace

5.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Sportovní 777, Uherské Hradiště Bezdlužná

Základní škola sportovní poskytuje základní vzdělání v 1. - 9. ročníku. Vytváříme pro naše žáky co nejlepší studijní a sportovní podmínky. Budova školy je rozdělena na dva učební bloky. Budova A - navštěvují hlavně žáci 2. stupně. Jsou zde vybavené odborné učebny pro výuku hudební výchovy, výtvarné…

7HOKEJOVÁ AKADEMIE, z.s.

HOKEJOVÁ AKADEMIE, z.s., se sídlem Družba 1180, 763 31, Brumov-Bylnice, v okrese Zlín a v kraji Zlínský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. L 16294, Krajský soud v Brně. Právní forma Spolek. Založení v roce 2012. Více informací naleznete na našich webových stránkách. Zdroj: výpis z dat…

8VHK Vsetín, s.r.o.

VHK Vsetín, s.r.o., se sídlem Na Lapači 394, 755 01, Vsetín-Rokytnice, v okrese Vsetín a v kraji Zlínský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 18595, Krajský soud v Ostravě. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 1998. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. Předmětem…

10SK (Sací Komando) Mladcová

Hokejový amatérský klub, amatérské hokejové ligy.


Hokejové, hokejbalové kluby a mužstva – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách


Hokejové, hokejbalové kluby a mužstva v lokalitě Zlínský kraj – detailní popis

Hokej a hokejbal jsou dva oblíbené sporty, které mají společné kořeny, ale liší se v některých pravidlech a vybavení hráčů

Historie hokeje a hokejbalu

Hokej vznikl v Kanadě na konci 19. století jako zimní zábava na zamrzlých rybnících a jezerech. Hokej se postupně rozšířil do celého světa a stal se jedním z nejoblíbenějších a nejsledovanějších sportů, hlavně v Evropě a Severní Americe. Hokejbal je mladší sport. Začal se hrát v 60. letech 20. století jako letní alternativa k hokeji.

Lední hokej i hokejbal se hrají na obdélníkovém hřišti s brankami na obou koncích. Cílem obou sportů je dostat puk nebo míček do soupeřovy branky pomocí hole. Každý tým má pět hráčů v poli a jednoho brankáře. Hra se skládá z tří dvacetiminutových třetin s desetiminutovými přestávkami mezi nimi.

Hokej vs. hokejbal

  • Hlavním rozdílem mezi hokejem a hokejbalem je povrch, na kterém se hraje. Hokej se hraje na ledě a vyžaduje tak speciální vybavení – lední brusle, chrániče, helmy a další vybavení. Hokejbal se hraje na tvrdém povrchu, jako je asfalt, beton nebo umělá tráva. Umožňuje tak hrát i v teplejším počasí. Hráči hokejbalu používají sportovní obuv, chrániče holení a kolen, helmy a další vybavení.
  • Dalším rozdílem mezi hokejem a hokejbalem je pohyb puku nebo míčku. V hokeji se puk klouže po ledě rychlostí až 160 km/h a může se odrazit od mantinelů nebo hráčů. V hokejbale se míček odráží od země nebo stropu a má nižší rychlost i letovou dráhu. To znamená, že v hokejbale je více přihrávek a kombinací, zatímco v hokeji je více střelby a náhodných situací.

MS v hokeji se koná každý rok, zatímco MS v hokejbale se koná každé dva roky.