Hokejové, hokejbalové kluby a mužstva – Ostrava - město

Hokej i hokejbal jsou populární sporty, které mají své fanoušky po celém světě. Máte zájem o hokej nebo hokejbal? Pak se připojte k některému z hokejových nebo hokejbalových klubů ve vaší oblasti. Hokejové a hokejbalové kluby v lokalitě Ostrava - město.

1–7 firem z 7 nalezených Filtry

1Hokejový klub RT TORAX PORUBA, o.s.

Hokejový klub RT TORAX PORUBA, o.s., se sídlem Čkalovova 6144/20, 708 00, Ostrava-Poruba, v okrese Ostrava - město a v kraji Moravskoslezský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. L 4722, Krajský soud v Ostravě. Právní forma Spolek. Založení v roce 2000. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. …

21. FC Poruba

Skautská 6093/11, Ostrava-Poruba
Otevřeno do 17:00
Bezdlužná

1. FC Poruba, se sídlem Skautská 6093/11, 708 00, Ostrava-Poruba, v okrese Ostrava - město a v kraji Moravskoslezský kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. C 70153, Krajský soud v Ostravě. Právní forma Společnost s ručením omezeným. Založení v roce 2017. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců. …

3ŠPRTEC PARTYJA OSTRAVA

5.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Bedrnova 2945/1, Ostrava, Zábřeh
Dnes už má zavřeno
Bezdlužná

Vedeme klub stolního a biliard hokeje.

6SDRUŽENÍ MLÁDEŽE PRO STOLNÍ HOKEJ A STOLNÍ KOPANOU,OBLAST MORAVSKO..

Naše sdružení se zaměřuje na volnočasové aktivity dětí a mládeže. Organizace žákovských soutěží ve stolním hokeji. Metodická školení vedoucích. Nabízíme pomoc při vzniku klubů a podobně.


Hokejové, hokejbalové kluby a mužstva – další kategorie

Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Ostrava - město


Hokejové, hokejbalové kluby a mužstva v lokalitě Ostrava - město – detailní popis

Hokej a hokejbal jsou dva oblíbené sporty, které mají společné kořeny, ale liší se v některých pravidlech a vybavení hráčů

Historie hokeje a hokejbalu

Hokej vznikl v Kanadě na konci 19. století jako zimní zábava na zamrzlých rybnících a jezerech. Hokej se postupně rozšířil do celého světa a stal se jedním z nejoblíbenějších a nejsledovanějších sportů, hlavně v Evropě a Severní Americe. Hokejbal je mladší sport. Začal se hrát v 60. letech 20. století jako letní alternativa k hokeji.

Lední hokej i hokejbal se hrají na obdélníkovém hřišti s brankami na obou koncích. Cílem obou sportů je dostat puk nebo míček do soupeřovy branky pomocí hole. Každý tým má pět hráčů v poli a jednoho brankáře. Hra se skládá z tří dvacetiminutových třetin s desetiminutovými přestávkami mezi nimi.

Hokej vs. hokejbal

  • Hlavním rozdílem mezi hokejem a hokejbalem je povrch, na kterém se hraje. Hokej se hraje na ledě a vyžaduje tak speciální vybavení – lední brusle, chrániče, helmy a další vybavení. Hokejbal se hraje na tvrdém povrchu, jako je asfalt, beton nebo umělá tráva. Umožňuje tak hrát i v teplejším počasí. Hráči hokejbalu používají sportovní obuv, chrániče holení a kolen, helmy a další vybavení.
  • Dalším rozdílem mezi hokejem a hokejbalem je pohyb puku nebo míčku. V hokeji se puk klouže po ledě rychlostí až 160 km/h a může se odrazit od mantinelů nebo hráčů. V hokejbale se míček odráží od země nebo stropu a má nižší rychlost i letovou dráhu. To znamená, že v hokejbale je více přihrávek a kombinací, zatímco v hokeji je více střelby a náhodných situací.

MS v hokeji se koná každý rok, zatímco MS v hokejbale se koná každé dva roky.