Zmrzlina - výroba, prodej – Uherské Hradiště

Zmrzlina patří k nejoblíbenějším dezertům, ať už se jedná o smetanou nebo ovocnou zmrzlinu (tzv. sorbet). Výroba kvalitní zmrzliny z čerstvých surovin je skutečným uměním a kornoutek takové zmrzliny je plný potěšení. Prodejci zmrzliny v lokalitě Uherské Hradiště.

1–2 firem z 2 nalezených Filtry

1Cukrárna Aida4 pobočky

Cukrárna v centru Uherského Hradiště. Nabízíme různé druhy zákusků, možnost zakoupení dortů. Máme také na prodej zmrzlinu jak v letním, tak zimním období. Možnost zakoupení zmrzlinových pohárů. V létě venkovní posezení.

2eismann, spol. s r. o. (pobočka Staré Město)9 poboček

5.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Na Vyhlídce 1924, Staré Město Bezdlužná

Nabízíme rozvoz mražených hotových jídel, zmrzliny či bramborových výrobků, masa, rybích specialit včetně ovoce a zeleniny. Dále v nabídce dezerty, pečivo, vývary, pizzy či potraviny vhodné pro bezlepkovou dietu i pečící fólie.


Firmy v dalších lokalitách

Obce v lokalitě Uherské Hradiště


Zmrzlina - výroba, prodej v lokalitě Uherské Hradiště – detailní popis

Zmrzlina má dlouhou historii. První zmrzlina měla podobu ledu a sněhu s medem nebo se šťávou z ovoce. Avšak první skutečná zmrzlina se často připisuje Mongolům, kteří ji objevili, když jim náhodou zmrzly nápoje z kozího, velbloudího nebo jačího mléka. Jiné prameny zase říkají, že ji objevili Číňané. 

Italská zmrzlina (gelato)

Italská zmrzlina je nejznámějším a nejoblíbenějším italským dezertem. Na dovolené v Itálii je nutností ochutnat jejich pravou italskou zmrzlinu. Obchody, které prodávají tuto pochoutku se nazývají gelateria. V jejich nabídce naleznete mnoho příchutí. Mezi nejoblíbenější příchutě patří klasická vanilková, čokoládová, smetanová, jahodová, lesní směs, citronová, pistáciová, oříšková nebo typická italská stracciatella. Zmrzlinu si můžete nechat nandat do kornoutku, plastového nebo papírového kelímku. Gelato se vyrábí z čerstvých surovin jako je mléko, smetana, ovoce apod. 

Klasická zmrzlina vs gelato

Rozdíl mezi klasickou zmrzlinou a gelatem je v tom, že gelato je mnohem méně tučnější a má hustší konzistenci než klasická zmrzlina. Klasická zmrzlina obsahuje 50 i více % vzduchu, zatímco gelato obsahuje mezi 20 až 30 % vzduchu. Rozdíl je také v servírování zmrzliny. Gelato se servíruje teplejší než klasická zmrzlina. 

Smetanová zmrzlina vs ovocná zmrzlina

Smetanové zmrzliny se vyrábějí ze smetany, mléka, cukru, dextrózy, vaječných žloutků a zmrzlinových past. Oproti tomu ovocné zmrzliny neboli sorbety neobsahují mléko, smetanu, ani vejce. Připravují se pouze z čerstvého nebo mraženého ovoce, glukózového sirupu, cukru a vody.